En utav Sveriges mest erfarna och kunniga tennisexpert, David Thorstensson går igenom vad som är vikigt att tänka på om man vill bli en vinnare med sin betting. Det finns inga genvägar och inga fusk för att bli framgångsrik, långsiktighet och en sund bankrullehantering är a och o. För att få en mer samlad bild över hans spelskola så rekommenderas du att kika in här, där du hittar alla Spelträningsartiklar samlade på ett och samma ställe. 
När man läser runt lite på nätet ser man snabbt att det finns ruskigt många, hundratals, texter där folk ger sig på att försöka skola folk i hur de ska kunna vinna pengar på betting. Jag gillar inte riktigt ordet skola. Det är liksom inte positivt laddat på något sätt, och när man slänger sig med det ordet blir det lätt väldigt svulstigt. Då sätter man sig på en häst som är så hög att det knappt ens går att klättra ner från den, så att säga.

Däremot, träning, det är ju ett lite roligare ord och jag tänkte ge mig på att dela ut lite tankar, information, kring det jag lärt mig under de 15 år jag på olika sätt ägnat mig åt detta. Först genom att aktivt ägna mig åt spel om egna pengar, men sen, de senaste tio åren, genom att hjälpa andra.

Vi kan väl börja där tycker jag. Det finns en punkt där som jag tycker är enormt viktig, där jag tycker att alla, faktiskt alla, helt utan undantag tänker fel.

Lita helst av allt på någon som saknar egna intressen
Det spelar ingen roll vilken sajt du besöker. Om det är den du är på nu eller någon av konkurrenterna. Det står alltid, utan undantag, i beskrivningen att "vi som jobbar med sajten själva är spelare". Jag tycker personligen det är den absolut sämsta marknadsföringen man kan ägna sig åt. Inom nästan allt är det en bra sak att ha egna, grova intressen i det man gör. En idrottsman krigar hårdare för att ta sig framåt, tjäna mer pengar och så vidare. Någon som studerar har ett driv att bli så duktig som den bara kan på något. En byggnadsarbetare jobbar hårt för att kanske få högre lön eller åtminstone slippa bli av med jobbet. Det där är en del av livet, men just bettingen utmärker sig här, och är i min mening en motsats till allt annat. Om man ska lyssna på någon annans tankar om en match, ett travlopp, eller vad det än må vara, då är det ett stort plus om man vet att den personen inte har några egna intressen i matchen, eller loppet. Varför? Ytterst enkelt. När det gäller förmågan att kunna värdera en match är det ett enormt och åter enormt plus att kunna vara helt nollställd, helt opartisk, och inte ha några som helst agg mot någon av spelarna, lagen eller för den delen, hästarna. Så fort man förlorat pengar på något blir man påverkad. Om jag satsat pengar på en spelare i första omgången av en tennisturnering och förlorar där. Då har jag garanterat i den matchen enbart haft fokus på den spelare jag satsat pengar på, och tycker nästan lika garanterat att den spelaren borde vunnit matchen. Jag fokuserar enbart på "alla chanser" som min spelare inte tog tillvara på och klarar inte av att se nyktert på motståndarens insats. Vad händer då till nästa omgång? Jo, jag underskattar givetvis spelaren som "min" spelare förlorade mot i den första omgången och den evigt onda spiralen har inletts. När man hållit på såhär i någon vecka så har man genast fått ett antal favoritspelare, som man tycker borde vunnit matcher, och ett antal spelare som man tycker haft tur som tagit sig fram. Problemet är bara att det inte är sanningen, för man har sett matcherna påverkad. Man har inte klarat av att värdera dem med ett öppet sinne och när det sen är så, visst, det finns säkert människor som är tillräckligt starka i psyket för att hantera detta också, men om jag fick välja skulle jag utan minsta tvekan hellre lyssna på någon som inte har egna intressen i matcherna, utan professionellt ägnar sig åt just det som man vill få ut av personen, att värdera matcher snarare än att försöka vinna egna pengar på dem. Jag tjänar numera i min mening mycket bra pengar på att göra detta. Ägna mig professionellt åt att värdera matcher och ge andra människor möjlighet att placera bra spel på dem. Alla har inte den möjligheten. Snarare ganska få. Men det är dessa få jag helst skulle lyssna på.

Så, nästa gång ni hör någon säga. "men vadå, han spelar ju inte ens själv på matcherna, varför ska jag lyssna på honom?". Idiotförklara då den personen omedelbart.

Blanda inte ihop nöje med spel
Det finns två vägar att gå när det gäller betting. Antingen så sätter man av x antal tusenlappar per år som man vet att man kommer förlora och är nöjd med det, för man vet att man kommer få spänning och därmed nöje ut av det. Lite som att man sätter av x antal tusenlappar till att köpa sprit varje år. Man vet att det inte kommer komma mycket gott ut av det, men man gör det ändå för man vet att man kommer ha kul. Eller så väljer man att ha som plan att vinna pengar och har man den planen, då är det väldigt viktigt att så snabbt som möjligt ta ett beslut om att inte placera spel för att göra ens liv roligare. Finns många exempel på detta, men ett är att i absolut mesta möjliga mån hålla sig borta från spel där man känner att det är något som många "vill" spela för att det då blir roligare att titta på matchen. Att hitta värde i ett spel som de som nöjesspelar vill spela på, det är i princip omöjligt. Spelar du på att Sverige ska vinna en landskamp i fotboll på Svenska Spel*, ja då kan du vara rätt säker på att du inte placerat ett spel med värde i. Det är bara svenskar som spelar, allt spel handlar på Sverigesidan, och oddsen blir därmed därefter för givetvis, ett spelbolag håller inte uppe oddsen för att vara snälla. De utnyttjar det här. De vet vad folk vill spela på, och ser till så att de som spelar på det sättet får så låga odds som möjligt. Ett annat exempel på detta är över/under-spel i alla dess former, särskilt när det gäller mål. Tittar man runt på sajter där folk lägger ut sina spel på dessa objekt så är 90% av spelen på över. Varför? Jo, det är väl klart som korvspad att det är roligare att sitta och titta på en match där man hoppas det ska bli många mål än att titta på en match där man hoppas att det inte ska bli mål. Det säger ju lite sig självt. Det vet spelbolagen, och värdet på över-oddsen är redan från början rätt obefintligt. När folk dessutom börjar spela på det och ibland sänker oddset, ja då har man gjort en brutal förlustaffär redan från början. Sen kanske man får ut nöje av det och som sagt, det är absolut inget fel att vara en nöjesspelare, men om man har som mål att vinna pengar, då är det viktigt att ha detta i åtanke. Att oddsen på det som man tror folk inte vill spela på alltid har lite mer värde än den andra sidan, den folk vill spela på.

Vi stannar där för nu. Min tanke är att framöver fylla på denna spelträning med fler delar. När nästa del kommer, ja det får vi se. Kom ihåg att titta in på sajten så ofta som möjligt för att inte missat något. Och framför allt, kolla in våra spelstips här på sajten. Där vill man inte missa något.

Jag vill också poängtera att detta inte är något annat än mina tankar. Det är absolut inte min mening att hoppa på någon som tänker annorlunda. Jag säger heller inte att det jag säger är rätt, det är helt enkelt bara den uppfattning jag skaffat mig efter alla dessa år. Jag talar heller inte för alla skribenter här på sajten. Detta är mina och mina tankar bara. Det är helt enkelt upp till läsaren att avgöra om det låter vettigt eller ej. Att göra en egen värdering, för att prata bettingspråk.

Det var det för nu. Prata spel med mig? Jag finns på twitter - @thorstenssonare.