Veckoomgång ifrån Premier League med tre matcher under tisdagen följt utav ytterligare sju stycken möten under onsdagen. Analysen här kommer att röra matchen mellan Everton och Leicester City, där jag tror mig ha hittat ett fint värde på överspelet!

 

Två lag med skiljande form

Everton

Det har inte vart någon vidare säsong för Everton. Trots en bättre period kring tränarbytet, Ronald Koeman ut och Sam Allardyce in, så är det blåa laget ifrån Liverpool en besvikelse. Man har inte vunnit en match sedan i mitten på december vilket visar på att även den tillfälliga effekten utav tränarbytet avtagit betänkligt. 

Under januari inhandlades den turkiska skyttekungen Cenk Tosun i förhoppning om att ge laget lite spets framåt. Under hösten har det mesta utav hoppet ställts till unga Calvert-Lewin och det säger sig självt att det är lite för mycket att hoppas på ifrån en 20-åring som gör sin första ordinarie säsong i Premier League. Lyckas Everton få igång Tosun så kan det säkert visa sig bli ett mycket värdefull tillgång.

Försvaret har inte heller det varit någon munter syn för Evertons del. Williams och Holgate på mittbackspositionerna har stundtals sett bedrövliga ut. 

Matchen mot Leicester City kommer att bli en oerhört viktig sådan för Everton om man vill haka på den övre halvan, där just onsdagens motståndare befinner sig. Hemma på Goodison Park har man inte råd att falla tillbaka och hoppas på misstag ifrån motståndarna. Jag tror vi kommer få se ett lite mer offensivt Everton här än vad vi vant oss vid under säsongen. Med nyinköpta Tosun, Rooney eller Sigurdsson där bakom, Bolasie och Walcott så finns där gott om offensiva vapen i hemmalaget.

Leicester City

Claude Puel har gjort ett imponerande jobb sedan han tog över Leicester City. Laget ser alltmer ut som det lag som vann ligan för ett par säsonger sedan. Vardy och Mahrez skapar återigen oreda i motståndarförsvaren och försvaret ser stabilt ut med ledarfiguren Maguire på den centrala mittbacksrollen. 

Laget är oerhört trygga i sitt spelsätt och även om varenda lag i ligan vet om det, så är det få lag som kan möta Leicesters omställningar. I matchen mot Everton, där hemmalaget måste gå för tre poäng så tror jag att Leicester City kan skörda stora framgångar med sina vassa kontringar.

 

Speltips ifrån matchen

Everton som vill kliva fram, ett Leicester City som kan invänta rätt lägen att ställa om mot ett svajigt hemmaförsvar. Jag tycker det luktar mål här och kikade först mot över 2.5 mål, men när jag såg hur oense jag var med marknaden så nöjde jag mig med över 2.25 till runt dubbla pengen. Otroligt spelvärt i min mening, inte minst då sex av de åtta senaste mötena lagen emellan slutat med tre mål eller fler.