Så var det äntligen dags för spel i Premier League igen. Efter några tuffa sommarmånader utan något vettigt på TV så kan vi återigen gå tillbaka till gamla rutiner. Först ut är Arsenal - Leicester på den något udda och ovälkomnande speldagen fredag. Klockan 20:45 smäller det, läs vidare för tankar och speltips kring matchen.

Arsenal avslutade säsongen 2016/17 med 7 segrar av 8 möjliga i ligaspelet och kommer således in med en bra känsla till den kommande säsongen. Inte blev det sämre av att man knäppte rivalen Chelsea på Community Shield-titeln förra helgen. Positiva vindar kryddat med nyförvärv som Alexandre Lacazette och Sead Kolasinac gör att Arsene Wenger sitter lugnare än på väldigt länge, kan detta vara Arsenals år?

Till premiären mot Leicester City saknas Laurent Koscielny på grund av en avstängning, utöver det så sätter vi frågetecken kring Mesut Özil, Aaron Ramsey och Alexis Sanchez. Man kommer att ställas mot ett lågt spelande Leicester där bortalaget kommer göra allt i sin makt för att åka ifrån Emirates med minst en poäng. I vanlig ordning så måste Arsenal vara uppmärksamma på omställningarna ifrån The Foxes, och då främst Jamie Vardy som spets. 

Sedan Craig Shakespeare tog över Leicester City förra säsongen så gick man ifrån en ångestfylld bottenstrid till en stabil mittenplacering. Säsongen 2016/17 var en svängig sådan för de blå och man hoppas visa upp klart mycket jämnare prestationer till den kommande säsongen. Harry Maguire, Vicente Iborra, Eldin Jakupovic och Kelechi Iheanacho är nyförvärven som införskaffats för att stärka upp laget. 

 

En premiär med mycket på spel

Under förra säsongens matcher lagen emellan föll det endast ett mål. Nu är det premiär och då vet vi att vi sällan brukar bjudas på något skönspel. Taktiken ska spelas in, spelarna kommer ifrån en lång försäsong och nyförvärven ska klimatisera sig. Fredagens möte kommer att bli en tight historia där Arsenal får gälla som favoriter. 

 

 Speltips: Arsenal vinner och håller nollan - 2.70@Unibet*