Andra dagen av EPICENTER 2017 är över. Här kommer genomgångarna av matcherna som spelades!

 

VP - Gambit: 16-6 (Inferno), 13-16 (Train), 16-13 (Cache)

Efter en tid av svaghet visar VP upp sig igen. NEO, den legendariska spelaren, dök upp och toppfraggade med 73 kills över tre kartor. En oväntad vinst, men också båda lagens sista chans att hänga kvar i turneringen. Tråkigt för Gambit som har visat att de kan ställas mot i stort sett vilket topplag som helst och ta kartor, men under EPICENTER 2017 lyckades de inte hela vägen. Gambit faller ur och VP kommer att ställas mot FaZe i ännu en måstematch.

 

Astralis - Team Liquid: 16-11 (Inferno), 16-12 (Train)

Tidigt under båda kartorna såg det lite oroligt ut för det danska laget. De var lite svajiga och föll för Team Liquids strategier. Men lagens historia ljuger inte. Av tolv möjliga möten har Astralis vunnit nio. Dupreeh och Dev1ce spelade på sin högstanivå när det krävdes och man vann slutligen båda kartorna på ett säkert sätt. Se upp för Twistzz i Team Liquid! Han har potentialen att bli en av Nordamerikas bästa spelare.

 

SK - FaZe: 7-16 (Inferno), 16-2 (Overpass), 16-8 (Mirage)

Kanske den största matchen som har spelats under andra halvan av 2017. De två bästa lagen i världen möttes och bjöd på en extremt underhållande match. På första kartan inledde SK starkt, men efter sju rundor tog det stopp och FaZe tog resten av rundorna. Olofmeister, den enda svensken i turneringen, hade en jobbig karta och dog ofta och onödigt. På Overpass vände det. fer spelade perfekt CT-aggression runda efter runda. FaZe lyckades aldrig stoppa honom och lyckades bara ta två ynka rundor över hela kartan. Det slutade på Mirage. Fallen utmanövrerade Karrigan i stort sett hela tiden och vinsten var välförtjänt. SK vinner gruppen och FaZe tvingas möta VP om sista platsen i slutspelet.

 

G2 - North: 16-1 (Mirage), 16-4 (Nuke)

Dagens utklassning. North lyckades ta första pistolrundan. De får väl vara glada över det för G2 tog efter det 16 rundor i rad (!) i en överkörning utan like. G2 fick under första dagen en del kritik för dåliga force buys som ledde till en rad onödiga rundförluster. Något som de nu verkar ha åtgärdat. I stort sett alla North-spelarna verkade frånvarande, det FC Köpenhamn-ägda laget måste nu vända hem och fundera över hur det kunde gå så snett som det gjorde.