Första dagen av EPICENTER är avklarad och den andra är i full gång. Vilka lag vann väntat och vilka överraskade? Vi går genom alla matcherna från dag 1 här!

 

SK - VP: 16-5 (Train), 16-7 (Mirage)

SK vann övertygande mot VP med 2-0 i kartor, och det polska laget kom aldrig ens upp i tvåsiffriga rundor. VP har varit i en lång formsvacka och ingen trodde väl att de skulle slå de gamla världsettorna. SK spelade med inlånade boltz från Immortals och han gjorde bra ifrån sig. Kanske blir det så att bänkade felps får kicken efter de senaste månaderna av dålig form.

 

Astralis - G2: 13-16 (Cache), 4-16 (Inferno)

Astralis förlorar båda kartorna, något som måste anses vara dagens skräll. Mest förvånande är Astralis totala kollaps på Inferno där man endast lyckas ta fyra (!) rundor mot det franska laget på sin egenvalda karta! G2 var disciplinerade och väntade ut de danska spelarna i skottväxlingarna. Astralis var otåliga över båda kartorna och blev straffade för det.

 

Gambit - Faze: 19-16 (Train), 9-16 (Inferno), 20-22 (Cache)

En väldigt jämn match. Det kanske är dags att erkänna att Gambit är mycket bättre än vad folk tror. Zeus var uppenbarligen inte så viktig som IGL som många trodde. Overtime på både första och sista avgörande kartan. Dosia topfraggar lite oväntat på första kartan med 27 kills. FaZe är dock fortfarande det bättre laget och det märks med GuardiaNs brutala 47 kills på Cache.

 

North - Team Liquid: 14-16 (Inferno), 16-11 (Mirage), 16-11 (Cobblestone)

På pappret den mest jämna matchen innan matchstart. Båda lagen ligger ett snäpp under topplagen men båda är också på väg uppåt. Kontentan verkar vara att Team Liquid behöver en mer konsekvent AWP:are än jdm64. Han har helt enkelt inte kunnat steppa upp när laget behöver det.