Åtta lag ställs mot varandra på tisdag i EPICENTER 2017 i S:t Petersburg. Så här ser grupperna för evenemanget ut:

 

Grupp A

SK

Virtus.pro

Gambit

FaZe eller TyLoo

 

Grupp B

Astralis

G2

North

Vega Squadron eller Team Liquid

 

FaZe, TyLoo, Vega Squadron och Team Liquid kommer innan turnering att slåss om två wildcard-platser som avgörs på måndag genom två stycken bäst av tre-matcher.

 

Stor spänning inför turneringen

Det ser ut att bli en intressant turnering av flera olika anledningar. Scenen står vid ett vägskäl. Gamla giganter kan störtas och en ny dynasti kan ta form. Vi är fortfarande några månader från den officiella majorn i januari, men eftersom lagen som deltar i den här turneringen också är några av favoriterna att vinna majorn så kan vi få bra indikationer på vilket håll scenen är på väg.

Vad är då egentligen förväntningarna? Virtus.pro och SK Gaming, två av de historiskt sett bästa lagen i CS:GO, är just nu i svackor. VP i kanske den djupaste. Laget förlorade mot Tier3-laget VenatoreS (rankade #207 i världen) med 9-16 nu i dagarna. VP är ofta upp och ner i kvalitet, men de har aldrig stannat i en svacka så länge som de har nu. Är detta slutet för institutionen Virtus.pro eller kommer de att ta sig ur det här - igen?

 

Ovisst om vem som är favorit

Astralis och North är två danska lag som är kända för sitt strategiska spel. G2 dök inte upp under ELEAGUE CS:GO Premier 2017 och åkte ut i kvarten mot C9. Om de spelar lika svagt under den här turneringen så kommer både Astralis och North gå vidare ur grupp B. Det spelar ingen roll om det är Team Liquid eller Vega Squadron som tar wildcard-platsen.

Grupp A har i praktiken tre möjliga vinnare: FaZe, SK och Gambit. Gambit är vinnarna av senaste major-turneringen i januari och har sett bra mycket bättre ut utan Zeus än vad Na’Vi har gjort med Zeus. SK måste (troligtvis) slå FaZe för att vinna och det ska mycket till för att de ska göra det. FaZe är tekniskt sett inte ens i gruppen än, men det finns nog ingen som tvekar på att de är favoriterna att vinna hela turneringen. FaZe har alltså fortfarande inte förlorat en enda karta över tre offline-event! De är på väg att bli historiska.