Kvällens hetaste kvartsfinal i Champions League är utan tvekan Juventus mot Barcelona. De två giganterna har mötts några gånger tidigare i Champions League-sammanhang. I kvartsfinalen 2003 gick Juve segrande ur striden efter att Marcelo Zalayeta avgjort i förlängningen på Camp Nou. 2015 var det dags igen, då i en final på Olympiastadion i Berlin. Den gången var det Barcelona som drog det längsta strået och fick lyfta bucklan efter seger med 3-1.

Nu är förutsättningarna annorlunda, och det är ett Juventus som känner segervittring. Hemmalaget går in i matchen med klart bäst form och skadeläge. Med sju poäng ner till tvåan Roma leder de ligan komfortabelt, och det finns ingenting som tyder på att de kommer tappa. Tränare Allegri har roterat en del i truppen på sistone för att skaffa sig bästa möjliga utgångsläge mot Barcelona. Ikväll saknas bara kroaten Pjaca, i övrigt är det ett fulltaligt lag.

I motsats till gästerna Barcelona har Juventus gått lite på halvfart den senaste tiden. Eftersom serieledningen är såpass stor har man inte behövt ta ut sig. Fokus har hela tiden legat på kvällens match och nu är man helt utvilade.

I Barcelona pekar trenden nedåt, med en match mer spelad är laget nu tre poäng efter ärkerivalen Real Madrid. Titeln känns alltmer avlägsen för Katalanerna. Den senaste matchen blev ett rejält bottennapp då man förlorade mot Malaga med 2-0. Lägg därtill ett bekymmersamt skadeläge med Rafinha, Arda Turan, Aleix Vidal och avstängde Busquets så kan man konstatera att det ser ganska mörkt ut. Men Barcelona ska aldrig underskattas, det är vi tydliga med. Trion Suarez, Messi och Neymar kan få vilken backlinje som helst att darra, och när de spelar på topp, då är Barca kanske bäst i världen. Ska Barcelona få med sig ett bra resultat ikväll krävs det att de kommer upp i den nivån.

Kvällens bästa spel hittar du hos Unibet* som också har ett riktigt kanonerbjudande dagen till ära. Alla nya medlemmar har chansen att spela på boostade odds till matchen!