Det slog ner som en mindre bomb. Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna efter att ha lett laget till uppflyttning under första säsongen i Superettan. Anledningen bakom avhoppet är fortfarande inte helt klar men det mesta tyder på att där finns ett annat erbjudande som lockar mer än att träna på Grimsta nästa säsong. Enligt oddsen ifrån Unibet* så är det Elfsborg som ligger i förarsätet till att signa upp den forna landslagsbacken.

 

Imponerande resa med BP

Brommapojkarna kom upp som nykomlingar ifrån Division 1 denna säsong och visade snabbt att man inte kommer vara någon slagpåse i Superettan. Med undantag för en liten dipp i mitten av säsongen så har laget visat upp en imponerande jämnhet i spelet. Olof Mellberg förespråkar, lite oväntat med tanke på hans egen spelstil, ett bolltrillande spel där man sätter hög press på sina motståndare. Lite likt hur Östersund spelar har Brommapojkarna i flera matcher denna säsong spelat ut sina motståndare och resultaten har inte sällan slutat med ett par bollars fördel för de rödsvarta.

Nu lämnar alltså den forna landslagsbacken BP och spekulationerna är i full gång. I och med att IFK Göteborg hittade sin tränare i helgen som gick så avskrevs IFK som ett möjligt alternativ för Olof Mellberg. Ser man till oddsen ifrån Unibet* så är det Elfsborg som ligger närmast Mellberg, detta efter att ha gjort sig av med Magnus Haglund.

Se listan över möjliga klubbadresser med respektive odds:

Elfsborg - 2.50
GIF Sundsvall - 5.00
Kalmar FF - 5.00
Sirius FK - 8.00
Dalkurd FF - 12.00
Trelleborg FF - 12.00