Senaste gången AIK vann nere i Malmö var Göran Persson statsminister, Tommy Svensson förbundskapten och Tjernobyls kärnkraftverk fortfarande aktivt. Året var 1996 - det vill säga 21 år sedan. Kan AIK bryta den dystra sviten i kväll?

 

Regnet har försvårat uppladdningen för MFF

Efter segern mot IFK Norrköping senast stod det klart att Malmö FF kan sy på den där andra stjärnan på tröjan. Helt och hållet välförtjänt eftersom Malmö FF är Sveriges bästa lag, så enkelt är det. Sedan har toppkonkurrenterna varit ganska svaga sett till poängskörden. Frågan är nu om Malmö kan ladda om efter allt festande och ta sig an ett formstarkt AIK? 

Förutsättningarna för Malmö har dock varit allt annat än optimala. Det taskiga vädret i Skåne har ställt till det för laget. På grund av kraftigt regn har träningarna förflyttats från Swedbank Stadion till en närliggande konstgräsplan. Med anledning av det väntas det inte bli några större förändringar jämfört med elvan som besegrade IFK Norrköping senast. 

- Vi har knappt på grund av planernas beskaffenhet knappt kunnat bedriva någon taktisk träning. Det tycker jag är en förutsättning för att man skulle ha gjort stora förändringar, säger Magnus Pehrsson till fotbollskanalen.se. 

Bortsett från skadade Behrang Safari och avstängde Rasmus Bengtsson kan vi nog räkna med att MFF ställer upp med starkast möjliga lag. 

Malmö FF att vinna - 2.20 @ Scandibet 

 

AIK kan säkra Europa 

Vid seger i kväll är Gnaget klara för Europa League-kval. Men Malmö borta är AIK:s svåraste match - det är bara att titta i statistiken. 1996 var senaste gången AIK vann mot Malmö nere i Skåne och det är ju så sjukt att till och med Djurgårdens derbyspöke bleknar i jämförelse. Oaktat statistiken bör ändå AIK ha en ganska bra chans att vinna. Formen är god och de har mycket att spela för - samtidigt möter man ett Malmö som redan har säkrat guldet. Är det någon gång man vill möta MFF är det kanske nu. 

AIK har inga skador eller avstängningar som stör och vi kan nog räkna med att Norling tar ut samma lag som senast mot Jönköping Södra. Det skulle i så fall innebära att stjärnförvärvet Chinedu Obasi återigen förpassas till bänken. 

AIK att vinna - 3.60 @ Scandibet

Matchen ser ni på C More Sport och Sportkanalen.