Jönköpings Södras mångårige tränare Jimmy Thelin är bara detaljer från att skriva på för Elfsborg. Enligt sportexpressen väntas det bli officiellt efter det allsvenska kvalet. Men Thelin var långt ifrån den enda kandidaten som fanns på Elfsborgs bord. Ett alternetiv var Olof Mellberg, som klubben hade intensiva diskussioner med, men BP-tränaren tackade nej. Även Ljungskiles före detta tränare Jörgen Wålemark samt en intern lösning med Tobias Linderoth diskuterades.

 

Elfsborg får köpa loss honom

Med tanke på att Jimmy Thelin har två år kvar på kontraktet med J-Södra är Elfsborg tvugna att köpa loss honom från klubben.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är dock fåordig inför uppgifterna.

- Det har varit många rykten den senaste tiden och jag kommenterar som vanligt inga namn. Men vi jobbar med tränarfrågan och hoppas ha något klart inom någon vecka. Det är väl allt jag kan säga just nu, säger Andreasson till sportexpressen.

 

Thelins sista uppdrag: rädda kvar J-Södra i Allsvenskan

Jönköpings Södra gjorde en ganska svag säsong och slutade på 14:e plats i Allsvensan, vilket innebär att de tvingas kvala sig kvar. Motståndare blir Trelleborg som har gjort en succéartad säsong i Superettan och bjudit på underhållande fotboll. Långt ifrån “Tjångavallen” och den tråkfotboll laget förknippades med under åren de spelade i Allsvenskan.

J-Södras lagkapten Tommy Thelin, för övrigt bror till tränaren Jimmy Thelin, vill dock inte kalla det för ett ångestmöte.

- Tycker man inte det här är roligt kanske man ska bli journalist, säger kaptenen till Fotbollskanalen.

Jönköpings Södra inleder kvalspelet på bortaplan den 15:e november och avslutar hemma den 19:e november.

Spela på det allsvenska kvalet hos Bethard* - bli medlem nu och få en välkomstbonus upp till 1400 kronor!