Vem som blir bäst i Stockholm är alltid en spännande, i alla fall för fotbollsfans i huvudstaden. Ibland verkar det nästan som att det är viktigare än att faktiskt vinna Allsvenskan eller hamna på en plats i Europa League. De senaste två säsongerna har det varit Djurgårdens IF som varit den mest framgångsrika klubben i Stockholm och mycket talar för att så åter blir fallet när Allsvenskan 2021 ska summeras.

När serien nu har uppehåll är det Djurgården som ligger bäst till i huvudstaden och de ligger tvåa i Allsvenskan tre poäng efter MFF men med en match mindre spelad. Så länge de inte tappar allt för många spelare under sommaruppehållet, vilket ingenting talar för, bör de klara av att sluta överst i Stockholm.

Odds: Bäst i Stockholm 2021

Lag Högsta odds Spelbolag
Djurgårdens IF 1,25
AIK 4,00
Hammarby IF 5,00

Speltips: Bäst i Stockholm - Allsvenskan 2021

Även om det återstår mer än två tredjedelar av säsongen är det Djurgården som imponerat mest. Hammarby har haft det tufft under säsongsinledningen och är för svaga på gräs för att kunna hota över en hel säsong, det har vi fått se flera gånger förr. Det som kan tala mot Djurgården är om BK Häcken vinner Svenska Cupen eftersom DIF då ska kvala till Europa Conference League.

Men även om detta skulle bli fallet tror vi de håller ut i Stockholm och blir den bästa klubben i huvudstaden under 2021. Därför spelar vi Djurgården som vinnare av ”Bäst i Stockholm 2021”.

Genomgång av lagen

Nedan analyserar vi Stockholmslagen i Allsvenskan 2021.

  • Djurgårdens IF

Djurgården har varit det lag som tillsammans med MFF imponerat mest under säsongsinledningen. Det syns också i tabellen där man är tvåa endast tre poäng bakom MFF samtidigt som laget har en match mindre spelad. Bosse Andersson har fått ihop ett starkt lag och under Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf vann laget också guld 2019. Det återstår att se om samma kan inträffa 2021. Även om MFF kanske känns lite för starka borde DIF klara av att bli bäst i Stockholm 2021.

  • AIK

AIK har en extremt stabil defensiv men saknar den offensive spetsen för att kunna utmana om guldet, så länge inget värvas in i sommarfönstret d.v.s. Men ”Gnaget” ligger trea i tabellen endast tre poäng bakom tvåan Djurgården. Man har varit starka, framförallt hemma på Friends Arena. Med spelare som Mikael Lustig och Sebastian Larsson finns det kvalité och om en anfallare värvas in ser det riktigt intressant ut.

  • Hammarby IF

Hade Hammarby varit mer jämna hade de kunnat vara med och utmanat om guldet men laget är nio poäng från serieledning och har haft det tufft. Visst kan en cuptitel ge laget självförtroende men man är för ojämna jämfört med övriga lag i toppen. När serien nu tagit paus ligger Hammarby på 11 poäng och är på plats 8 i tabellen. I mötet mot Kalmar FF blev man totalt utspelade på ett sätt vi knappt sett förr. Hur länge får Billborn vara kvar om resultaten fortsätter som de är nu? En ny tränare är kanske vad som krävs om Hammarby ska kunna ta nästa steg.