Allsvenskan odds på stockholmslagen 2024. Det var inget bra år för stockholmsfotbollen i fjol. Bästa lag blev återigen Djurgården som slutade på en fjärdeplats och AIK låg i bottenträsket näst intill hela säsongen. Det svängde en hel del kring Hammarby som inledde säsongen risigt men som under hösten faktiskt hade chans att gå om Djurgården. Brommapojkarna startade året fenominalt bra men slutade tillslut på kvalplats där det dock inte var något snack om att BP var bättre.

Spela på bäst i Stockholm hos Expekt
 

I brist på konkurrens är Djurgården favoriter att bli bäst i Stockholm även i år, de har helt enkelt bäst kontinuitet av stockholmsklubbarna. Både AIK och Hammarby har sina problem men på lite olika håll.

Södergänget gör ett nytt ombyggnadsår och det är lite underförstått att Bajen inte kommer att vara med och utmana i toppen (till fansens förtret). AIK däremot har en ambition att vara med i toppen men truppen är för svag för att utmana om europaplatserna, så räkna med att även AIK:s supportrar kommer att bli besvikna.

Kan Brommapojkarna utmana i år? De var trots allt länge bästa stockholmslag under våren förra säsongen. Det vore dock en otroligt stor skräll om BP skulle gå och bli det bästa laget i från Stockholm i Allsvenskan 2024 - Mellberg har dock överraskat tidigare och blommar 2-3 talangar ut under våren så kan BP blir konkurrenskraftiga. Om det är någon säsong det finns chans att skrälla så är det i år när samtliga stora stockholmslag ser svaga ut. 

Odds: Bäst i Stockholm 2023

Lag Högsta odds Spelbolag
Djurgårdens IF 2,25
Hammarby IF 2,50
AIK 3,00
Brommapojkarna 41,0

Speltips: Bäst i Stockholm - Allsvenskan 2023

Det kommer att i slutändan stå mellan Djurgården och Hammarby om vilket lag som blir bäst i Stockholm. Bajen har just nu en för svag trupp, samtidigt vet vi att Djurgårdens trupp kommer att försvagas under sommaren. Till skillnad från AIK så har både Djurgården och Hammarby utrymme till nyförvärv som kan göra skillnad i sommar. AIK kommer fömodligen inte värva mer i år och då anser vi att truppen är för svag för att bli bäst i Stockholm. 

Genomgång av lagen

Vi går igenom allt du behöver veta och analyserar de fyra Stockholmslagen i Allsvenskan 2023.


Djurgården

Järnkaminerna är just nu knappa favoriter om man ser till oddsen jämfört med de andra Stockholmslagen. Truppen är just nu bäst i Stockholm men man kommer att tappa Lucas Bergvall i sommar och han har faktiskt blommat ut till en av seriens bästa spelare. Albin Ekdahl ska vi inte ha för stora förväntningar på. Han kommer att vara skadad en hel del och har redan skaffat sig ett jobb på TV4. Något oseriöst kanske?

AIK

Brännan fick lämna i somras och in kom Thomas Berntsen som tillsätte Henning Berg som huvudtränare. Är det rätt väg för AIK? Många tror ju inte det och ska vi vara ärliga är det inte hållbart att bara värva etablerad bossmanspelare. Kommer Henning Berg sitta som huvudtränare hela säsongen? Vi tror inte det, även om tålamodet i Solna är större än någonsin

Det kan naturligtvis bli så att firma Pittas/Saletros löser säsongen på egen hand. Men utöver dom så finns det på tok för många ålderstigna spelare som inte håller måttet; Sotte, Milosevic och Guidetti för att nämna några.  


Hammarby

När ska Hammarby börja satsa igen? Det är en av Sveriges absolut största klubbar med en publiktillströmmning som motsvarar högsta internationella klass. Förra säsongen var ett uttalat mellanår, men nu ser helt plötsligt 2024 också ut att bli ett mellanår. Bajen är absolut inte redo för att ens hamna på övre halvan i Allsvenskan och visst är det oroande att Kim Hellberg spelar med Tekie, Boudah, Strand och Vagic från start. Med det materialet når man inga störra framgångar i svensk fotboll.

Det måste till ett par nya spelare in i startelvan och Hellbergs spelidé måste sätta sig innan bajare ens kan börja drömma om några topplatser. Säsongen är dock lång och i slutändan blir det topp 5 för Hammarby i år. 


Brommapojkarna

BP gjorde en mycket fin vårsäsong 2023. Detta har dock lett till spelartapp som Oscar Pettersson, Samuel Leach och Amadeus Sörgaard. Så nu är frågan om det räcker med att låna in finnen Lucas Bergström och Daleho Irandust för att rädda skeppet? 

Olof Mellberg har dock förvandlat sand till guld tidigare. Största problemet för BP är inte de övriga stockholmslagen utan det faktum att andra tilltänkta bottenlag ser starkare ut än tidigare år.

FAQ: Frågor och svar om vilket lag som blir bäst i Stockholm

Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och svar om vilket lag som är bäst i Stockholm.

Vilket lag blev bäst i Stockholm 2023? 

Djurgården kom fyra i allsvenskan förra säsongen och blev därmed bäst i Stockholm - två placeringar före Hammarby 

Vilka blir bäst i Stockholm 2024? 

Djurgården har lägst odds att bli bäst i Stockholm 2024. 

Var hittar jag speltips på Stockholmslagen i Allsvenskan 2024?

Här hittar du allt om allsvenskan tips.

Var kan jag se vilka tider Stockholmslagen spelar i Allsvenskan 2024?

I våran tv tablå har du full koll på när Stockholmslagen spelar sina matcher i Allsvenskan 2024.