Allsvenskan odds på stockholmslagen 2023. I fjol var det en tuff kamp om vilket lag som blev bäst i huvudstaden. Alla de tre Stockholmslagen slutade topp-fem, där AIK blev femma, Hammarby trea och Djurgården tvåa. Djurgården knep alltså denna utmärkelse med endast en poängs marginal framför Bajen. I år har vi ännu ett lag från huvudstaden i Sveriges högsta fotbollsserie i och med Brommapojkarna som är tillbaka.

Spela på bäst i Stockholm hos Expekt
 

I år ser det ut att bli en lika tuff kamp, där de tre nämnda lagen återigen satsar på att var med i toppen av tabellen. Nytt för i år är även att ett till lag från Stockholm tog klivet upp till landets högsta serie. Nämligen Brommapojkarna, som vann Superettan fotboll 2022. Det vore dock en otroligt stor skräll om BP skulle gå och bli det bästa laget i från Stockholm i Allsvenskan 2023.

Odds: Bäst i Stockholm 2023

Lag Högsta odds Spelbolag
Djurgårdens IF 2,00
AIK 3,00
Hammarby IF 3,00
Brommapojkarna 101,0

Speltips: Bäst i Stockholm - Allsvenskan 2023

Vi slår redan nu fast att detta kommer bli en trekamp och räknar bort BP från att bli bäst i Stockholm 2023. Djurgården är knappa favoriter, men Hammarby och AIK ska inte räknas bort här. Detta kommer nog bli en otrolig hård kamp mellan lagen. Djurgården och Hammarby kommer spela i Europa till sommaren, medans AIK bara har Allsvenskan att fokusera på.

Detta kan bli till en fördel för Solnalaget då man kan satsa allt på ett kort och lösa en Europaplats för 2024 genom en topplats i Allsvenskan 2023. Vi tror även att det bara blir ett Stockholmslag som kommer topp-tre då Malmö och Häcken kommer bli otroligt svårslagna över 30 omgångar. AIK blir bäst i Stockholm till oddset 3,00 @ Expekt*.

Genomgång av lagen

Vi går igenom allt du behöver veta och analyserar de fyra Stockholmslagen i Allsvenskan 2023.


Djurgården

Järnkaminerna är just nu knappa favoriter om man ser till oddsen jämfört med de andra Stockholmslagen. Man har haft en mycket händelserik försäsong med många värvningar, semifinal i cupen och Europacupspel. Truppen är stark och ser bred, ut men resultaten de senaste veckorna har oroat lite. Storstryk över två möten mot Lech Poznan och sedan 3-0 i semin på Hisingen mot Häcken. Frågan är om vi ska ana orosmoln över den blårandiga himlen inför den allsvenska premiären eller inte? Formen är definitivt inte på topp just nu, men Djurgården ska vara tillräckligt starka för att reda ut detta och ta nya tag i Allsvenskan.

AIK

Brännan är ny som tränare och har börjat sitt arbete att få AIK att sikta ännu högre upp tabellen igen. Fyra spelare som har varit bärande de senaste åren har lämnat: Seb Larsson och Lustig har lagt skorna på hyllan, Stefanelli gått till MLS och Bahoui fick inte nytt kontrakt. Nu är det upp till fyra andra spelare att framförallt uppgradera lagets offensiv, vi åratar om Guidetti, Faraj, Jimmy Durmaz och Fischer.

Brännan är bra att sätta en stabil defensiv och där är vi egentligen inte särskilt orolig för årets AIK. Om firma Fischer och Guidetti kommer i form från start kan det bli en mycket rolig säsong i Solna, om inte kan det bli väldigt tufft att utmana Hammarby och Djurgården. 


Hammarby

Om AIK har tappat viktiga spelare och en del av stommen så är det ingenting gentemot vad som har hänt på Södermalm. Berisha, Bojanic, Ludwigson, Jeahze och Andersen har alla lmnat under vintern. Cifuentes har fått renovera rejält under försäsongen. Men det har ändå sett okej ut och man tog sig till en semifinal i cupen, där förlusten mot Mjällby givetvis ved ganska hårt. Berisha var inte lösningen på problemen med att hitta en pålitlig målskytt, och nu står man där med Saidi och Erabi som forwards när serien drar igång. Räcker det?

Annars har Cifuentes byggt ett mycket spelskickligt lag som även funkar bra defensivt. Bajen verkar ha en fortsatt fin högstanivå och fortsätter Besara sin fina form så finns alla chanser att man kan haka på topp-tre under årets säsong.


Brommapojkarna

BP gjorde en mycket fin säsong 2022 då man gick och vann Superettan som nykomlingar. Detta ledde till att man tappade tränaren Mattiasson som lockades över av Sirius. Ny tränare är Olof Mellberg vars enda lyckade sejour som tränare var i just BP 2016-2017. BP är nederlagstippade och de flesta tror att man tar hissen rakt ner till Superettan igen. Det ska väldigt mycket till om man ska vara med och slåss om att bli bäst i huvudstaden. Man har andra saker att tänka på, främst att säkra det allsvenska kontraktet.

FAQ: Frågor och svar om vilket lag som blir bäst i Stockholm

Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och svar om vilket lag som är bäst i Stockholm.

Vilket lag blev bäst i Stockholm 2022? 

Djurgården kom tvåa i allsvenskan förra säsongen och blev därmed bäst i Stockholm - en poäng före Hammarby 

Vilka blir bäst i Stockholm 2023? 

Djurgården har lägst odds att bli bäst i Stockholm 2023. 

Var hittar jag speltips på Stockholmslagen i Allsvenskan 2023?

Här hittar du allt om allsvenskan tips.

Var kan jag se vilka tider Stockholmslagen spelar i Allsvenskan 2023?

I våran tv tablå har du full koll på när Stockholmslagen spelar sina matcher i Allsvenskan 2023.