Reklam

Barcelona - Chelsea: Flest mål i andra halvlek

Matchcenter
14 mars 2018 at 20:45 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
Camp Nou    Damir Skomina
14 mar 2018 at 10:22 (Uppdaterad 14 mar 2018 at 22:48) 14/03
59
0
Chans: 51%
Spelvärde: 104,04%
Lägsta spelbara odds: 1,96
Units: 5/10
Hit/Miss:
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Högintressant returmöte i Champions League under onsdagskvällen då Chelsea gästar Barcelona på Camp Nou. Chelsea lär parkera bussen och jag tror inte heller att Barcelona stormar framåt utan någon tanke på det defensiva. Det borde passa mitt spel.

Barcelona fick med sig ett 1-1 resultat från första mötet på Stamford Bridge och det är något som katalanerna ska vara väldigt nöjda över. De hade förvisso ett bollinnehav på nästan 70% men de heta chanserna stod definitivt Chelsea för. Innan Willian satte dit 1-0 målet efter dryga timmen spelad så hade brassen haft två bollar i virket. Men Barcelona reste sig och högg som en kobra när Chelsea stod för sitt enda misstag i matchen. Iniesta passade fram Messi som behärskat rullade in kvitteringen med kvarten kvar att spela. Det innebär utan tvekan att Barcelona sitter i förarsätet inför kvällens retur. De behöver inte storma framåt från början utan kan istället spela med större säkerhet bakåt och passa sig för att ge bort farliga kontringar. Den biten var inte bra på Stamford Bridge men Valverde lärt ha lärt sig läxan nu. Coutinho får inte spela i turneringen men i övrigt ser truppläget bra ut. Både Iniesta och Messi vilade i helgens ligamatch mot Malaga (2-0) och lär vara spelsugna idag.

Chelsea har inte haft någon jätterolig ligasäsong i Premier League så avancemang i Champions League blir en chans till att rädda upp säsongen. Fint resultat i första mötet men sett till chanserna som skapade så borde Chelsea vara riktigt besvikna över 1-1. Två stolpskott och ytterligare ett par fina lägen hade nog Chelsea behövt i nätmaskorna inför returen. Jag tror helt klart på en liknande matchbild i det här mötet då Chelsea troligtvis kommer backa hem och sätta fokus på försvarsspelet, det är deras största chans att kliva vidare i turneringen. Börjar de fuska med defensiven så kommer detta vara över innan det ens börjat. Skulle de få 1-0 i baken i första halvlek så tror jag inte heller att det förändrar matchbilden särskilt mycket, de tjänar helt enkelt inget på att byta chanser med den här typen av motstånd. Men om 0-0 står sig i andra halvlek eller om Barcelona skulle ha tagit ledningen så måste Chelsea chansa i det offensiva, och då kan detta rinna iväg målmässigt.

Talar för spelet:

  • Barcelona är vidare på 0-0 och behöver därför inte storma framåt från start. Det gäller istället att vara redo i det defensiva när Chelsea vänder spelet. Där hade man problem i första mötet.
  • Chelsea backade hem ordentligt i första mötet på engelsk mark och något annat är inte att förvänta på Camp Nou i afton. Det kan hända att de måste gambla framåt men det lär först ske i andra halvlek i sådana fall.

Jag tror på en ganska avslagen första halva av den här matchen där Barcelona rullar runt bollen mot ett handbollsförsvar. Desto mer lär hända i andra halvlek där något av lagen måste släppa det totalt och chansa framåt. Jag spelar därför "flest mål i andra halvlek" till fina 2,04 hos Betsafe.

/[email protected]

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback