Det har spekulerats mycket kring vilka spelare som kommer delta och vilka som inte kommer göra det. Nu är lottningen till årets första Grand Slam-turnering i tennis, Australian Open, gjord, och som det ser ut kommer de flesta av de största trots allt komma till start.

Efter att lottningen gjorts ser nu vinnaroddsen ut som följer. Oddsen är hämtade från Bethard*, som har marknadens högsta odds på ATP-touren.

Federer, 2,90

Nadal, 5,50

Djokovic, 6,50

Dimitrov, 10

Zverev, 12

Del Potro, 15

Kyrgios, 17

Goffin, 21

Thiem, 29

Wawrinka, 29

Raonic, 34

Cilic, 34

Sock, 67

Anderson, 67

Shapovalov, 67

Monfils, 81

Tsonga, 81

Pouille, 81

Bautista, 81

Det finns naturligtvis massor av andra spelare att spela på, fältet kommer innehålla hela 128 spelare när alla kvalare är klara, men det där är de som just nu spelas till under 100 gånger pengarna och om inte vinnaren finns bland de där spelarna, då är det en sensation av gigantiska mått.

Lottningens vinnare blev de spelare som hamnade på den övre halvan. Nadal, Cilic, Dimitrov, Kyrgios, Tsonga, Anderson, Pouille och Sock. Detta ska så klart tas med i beräkningen när man ska placera sina spel, att den övre halvan är klart svagare än den undre. Dessa spelares aktier stärktes alltså under förmiddagen. Nadal och Cilic är ganska ensamma som riktigt starka spelare på den första kvarten och en av dem lär nå semifinal. Dimitrov och Kyrgios möts i den tredje omgången. Vinnaren av dem har en otroligt fin chans att nå semifinal. Kyrgios vann och var snudd på överlägsen när de möttes för bara en vecka sen. Ändå står Dimitrov i 10 gånger och Kyrgios i hela 17 gånger, kanske lite märkligt.

Federer fick en okej lottning, men hamnade på samma halva som Djokovic. Djokovic nivå är fortsatt mycket oklar, men om han på något sätt skulle hitta sitt spel är det givetvis en mardröm för Federer att få honom redan i semifinal. Djokovic har dock en tuff väg fram till en eventuell semifinal. Redan i åttondelen stöter han på fjärderankade Zverev. Dålig lottning för Zverev alltså. Ingen höjdare att som semiseedad stöta på Djokovic så pass tidigt. 

Del Potro också rejält betrodd. Han hamnade på samma åttondel som Goffin, men innan det kan han få möta en så pass stark spelare som Berdych i tredje omgången. Ganska dålig lottning för Del Potro. Han blev en av lottningens förlorare. Om han skulle ta sig till kvarten väntar där dessutom turneringens favorit, Federer.

Vill man gå igenom hela lottningen innan man lägger sina spel, något jag rekommenderar, så kan man studera den på min blogg.