I dagarna blev det klart att Diego Costa återvänder till Atletico Madrid efter en sejour i Chelsea. Nu siktar spanjorerna på att plocka in nästa offensiva kraft - supertalangen Yusuf Yazici från Trabzonspor.  

 

Atletico Madrid i förarsätet - men Mourinho ger inte upp

Enligt den turkiska tidningen Hurriyet är Atletico Madrid beredda att slanta upp 12.5 miljoner pund för den offensiva mittfältaren. Men man är långt ifrån ensamma om intresset, även Liverpool, Borussia Dortmund, AS Monaco och framför allt Manchester United sägs vara villiga att knyta till sig turken. Inget lag förutom Atletico Madrid ska dock ha kommit med ett konkret bud, däremot sägs José Mourinho ligga på ledningen i United att öppna plånboken för att värva honom. 

Yusuf Yazici står noterad för 0 mål och 2 assist på 7 matcher den här säsongen. 20-åringen har startat samtliga matcher för Trabzonspor som för närvarande ligger på en blygsam niondeplats i ligan. 

 

Presidenten hoppfull om att behålla spelaren

Trabzonspors president Muharram Usta tänker dock inte släppa sin guldklimp i första taget. 

- Vi vill behålla honom till vårt 50-årsjubileum, han kommer säljas när tiden är inne. Yusuf kommer nå högsta nivån och bli en ambassadör för klubben, säger presidenten till tidningen Hurriyet.  

Har Trabzonspor råd att stå emot när storklubbarna lockar med stora pengar? Svaret får vi i januari när transferfönstret öppnar.