Transferfönstret är stängt sedan några veckor tillbaka och för Barcelonas del blev det en minst sagt händelserik sommar. Neymar-soppan slutade på ett närmast bisarrt vis där brassen själv köpte ut sig från kontraktet med hjälp av qatariska pengar. Jakten på hans ersättare stod enligt de flesta medier mellan två namn: Philippe Coutinho eller Ousmane Dembélé. Svaret blev den sistnämnda, men nu avslöjar tidningen Mundo Deportivo att Barcelona egentligen gick för ett helt annat namn, en spelare från en konkurrerande klubb - Antoine Griezmann. 

 

Prislappen: 140 miljoner euro

 

Enligt den spanska tidningen var Barcelonas president Josep Maria Bartomeu redo att slanta upp så mycket som 140 miljoner euro för anfallaren. Detta var också förankrat hos Leo Messi som sägs ha fransmannen som en personlig favorit. Men det blev som bekant ingen affär och anledningen sägs vara att Atletico Madrid höjde utöpsklausulen till 200 miljoner euro, vilket med råge överskred Barcas utgångsbud. Huvudpersonen själv var inte heller sugen på en flytt av två skäl: dels ville han spela på nybyggda Wanda Metropolitano Stadium och dels skulle klubben inte ha möjlighet att ersätta honom på grund av överångsförbudet. 

Mundo Deportivo uppger också att Messi föreslog att Barcelona skulle värva Saul Niguez från samma klubb, men budet på 80 miljoner euro nekades. 

Går Barca all in på duon i januari?