Medan allsvenskan snurrar på under sommaren så håller europeiska klubbar på att jaga förstärkningar. En del svenska spelare har sålts utomlands medan några andra som redan är ute i Europa har bytt klubb. 

 

Pawel Cibicki - Leeds
Lämnade Malmö för de brittiska öarna och den anrika klubben Leeds United där han blir lagkamrat med Pontus Jansson. Övergången kostade 15 miljoner kr.

Marcus Berg - Al Ain
Lämnade den grekiska klubben Panathinaikos för att tjäna lite cash i Al Ain i Förenade Arabemiraten.

Oscar Hiljemark - Panathinaikos
Lämnade frysboxen i Genoa för att gå till svenskkolonin Panathinaikos i Grekland där gamle Elfsborgskompisen Niklas Hult snurrar runt på en kant. Även Guillermo Molins är i klubben och Marcus Berg spelade på topp innan han i somras lämnade för Al Ain.

Victor Nilsson Lindelöf - Manchester United 
Lindelöf stack från den trygga tillvaron i Portugal för att bli Sveriges dyraste back genom tiderna då han gick till Manchester United. Affären kostade runt 340 miljoner kronor.

Niclas Eliasson - Bristol City
Frejdige Eliasson såldes till Bristol City i Championship. Bristol City är för övrigt klubben där Djurgårdens Gustav Engvall försökt lämna för att ta sig hem till Sverige och regelbunden speltid.
 
Niklas Bärkroth - Lech Poznan
Ännu en Norrköpingsspelare som har lämnat. Bärkroth gick till Polen och Lech Poznan och det sägs att Peking fick runt fem miljoner kr för mittfältaren.
 
Sebastian Andersson - Kaiserslautern
Peking fortsätter nedmontera sitt lag. Sebastian Andersson såldes i dagarna till Kaiserslautern som spelar i Zweite Bundesliga.

"Samba" Sam Larsson - Feyenoord
Vägrade träna med Heerenveen för att tvinga fram en flytt. Lite tråkig flytt, hade personligen hoppats på Spanien eller Italien för Larsson. Det blev istället Feyenoord och Hollandssejouren fortsätter för Samba.

Matte Johansson - Panathinaikos
Drog från farmarligan i Holland och Alkmaar för att åka ner till den grekiska solen och laget med en fäbless för svenskar - Panathinaikos.

Samuel Armenteros - Benevento
Ännu en som lämnat Holland. Armenteros "breakade" på bred front för svenska folket i våras och nu gick flyttlasset till det förmodade bottengänget i Serie A - Benevento. Spelade tidigare i Heracles.

Simon Tibbling - Bröndby
Det var nog många som blev besvikna på Dribblings klubbval när det visade sig bli Bröndby i den danska ligan. Den förre Djurgårdsspelaren har snurrat i Groningen i Holland i två säsonger innan färden gick till Danmark.

Ludde Augustinsson - Werder Bremen
Avancerar i sin fotbollskarriär. Har fått förtroendet på vänsterbacken i Janne Anderssons landslag samtidigt som han lämnat FC Köpenhamn för att gå till Bundesliga och Werder Bremen.

Sead Haksabanovic - West Ham United
18-årige supertalangen valde Montenegros landslag och köptes upp av West Ham United. Om det blir spel i Premier League den närmaste tiden känns otänkbart, men det blev klirr i kassan för Halmstads BK.

Mattias Bjärsmyr - Sivasspor
Blåvitts lagkapten skeppades till Turkiet av sportchef Gren. Spelar numera i Sivasspor i turkiska superligan.

Pa Konate - SPAL
Malmöbacken tog steget ut i Europa genom att ansluta till nykomlingen SPAL i Serie A