Vilka lag är favoriter att vinna Asiatiska Mästerskapen i fotboll? Betting har tagit en titt på de fem största favoriterna att vinna Asian Cup 2024 i Qatar. Mästerskapet som ser ut att kunna bli det bästa genom tiderna, fyllt med stjärnor från världens största ligor.

Spela på Asian Cup hos SpeedyBet!

Den 12 januari startar de asiatiska mästerskapen som i år arrangeras av de regerande mästarna från Qatar. Här följer vår ranking med topp 5 bästa nationerna med de bästa trupperna i Asian Cup 2024.

Asiatiska Mästerskapen favoriter vinnare

Här ser ni oddsen på de största favoriterna att vinna Asian Cup i fotboll.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Qatar 1,50
Jordanien 2,40

1. Japan

Resultat: Utslaget mot Iran i kvartsfinalen.

Japan besegrades i finalen av Qatar 2019 och är klara favoriter att lyfta Asian Cup-trofén den här gången, vilket skulle innebära rekord med enfemte titel. Resurserna hos det högst rankade FIFA-laget (17:e) i Asian Cup är så starka att Japans tränare, Hajime Moriyasu, har kunnat utesluta Lazios mittfältare Daichi Kamada.

För att göra det beslutet ännu mer kontroversiellt är valet av Kauro Mitoma, som ursprungligen uteslöts i sex veckor av sin klubb Brighton när han skadade sin fotled i december. Det är en stor chansning av Moriyasu och en som kan slå tillbaka på ett spektakulärt sätt om Mitoma inte lyckas komma tillbaka i full form - och med det, den form som har sett honom så hårt uppbackad av sin tränare.

Waturo Endo, som  har bytt från Stuttgart till Liverpool den här säsongen, kommer att stå för stabiliteten på Japans mittfält och är en beprövad spelare.

Den spelare som skulle kunna tända inte bara Japan utan även turneringen i sig är dock Takefusa Kubo. Om Real Sociedads mittfältare kan överföra sin La Liga-form till Asian Cup kan det här bli ett ögonblick av mognad för en spelare som har uppvaktats av Barcelona och Real Madrid under hela sin barndom. Om Kubo bekräftar sin potential i Qatar, kan toppklubbar över hela världen mycket väl ställa upp för hans signatur i sommar.

Japan har spelat fem av de senaste åtta finalerna, så oavsett hur det går för dem kommer de att vara laget att slå.

2. Sydkorea

Resultat: Utslaget mot Jordanien i semifinalen.

Från spelaren med störst potential till spelaren med bäst meritlista i asiatisk fotboll: Son Heung-min är lagkapten i Tottenham Hotspur, ett lag som jagar titeln i Premier League, där han har hjälpt till att fylla det tomrum som Harry Kanes flytt till Bayern München lämnade efter sig. Han har också tre gånger utsetts till årets asiatiska fotbollsspelare.

Son kommer att vara huvudfokus för sitt lands ambitioner att minska gapet till Japans rekordantal asiatiska titlar, efter att ha lyft trofén vid endast två tidigare tillfällen - och inte sedan 1960. Sydkorea, som slogs ut av Qatar i kvartsfinalen 2019, balanseras i andra änden av planen av "Odjuret" - Kim Min-jae. Bayern Münchens mittback, som hjälpte Napoli att avsluta sin 33 år långa väntan på en Serie A-titel förra säsongen, kommer att vara den klippa som hans lag kan lita på.

Trion av stjärnnamn för Sydkorea kompletteras av Lee Kang-in. Paris Saint-Germain-anfallaren kan dra nytta av lite extra utrymme om motståndarförsvaren fokuserar på Son. Detta kan naturligtvis fungera tvärtom, men oavsett vilket kommer anfallsparet att vara ett formidabelt hot när Sydkorea siktar på att avsluta 64 år av smärta och bli mästare ännu en gång.

3. Saudiarabien

Resultat: Utslaget mot Sydkorea i åttondelen.

Saudiarabien besegrade Argentina i gruppspelet vid VM i Qatar 2022 och är en tydlig utmanare till de två favoriterna från Östasien.

Saudi Pro League genomgick en enorm förvandling 2023 med Cristiano Ronaldo, Sadio Mane och Neymar i spetsen för en import av talanger som lyfte tävlingen till en ny nivå. Det lyftet kommer i sin tur att ha haft en nedsipprande effekt på de saudiska spelare som redan spelar i ligan.

Träningen, taktiken och erfarenheten som har kommit med köpet av världsklasspelarna kan bara gynna tillväxten av det saudiska spelet. Al Hilals Salem Al-Dawsari kommer dock att peka på sin egen utveckling, efter att han blev känd med segermålet mot Argentina.

Den 32-årige yttern skrev in sig i historieböckerna med sitt mål från kanten av straffområdet och vann därmed priset som årets asiatiska fotbollsspelare 2022.

En annan spelare som skulle kunna ha en liknande inverkan på den här turneringen genom att göra mål och skapa rubriker för Saudiarabien är Firas Al-Buraikan. 23-åringen har gjort 16 mål och assist på 17 matcher för Al Ahli den här säsongen - flest av en saudisk landslagsspelare i ligan.

Samtidigt kommer Nawaf Al-Aqidi att utmana om utmärkelserna, eller åtminstone om att bli betraktad som Asiens förstemålvakt. Al Nassr-målvakten är nu van vid att stoppa skott från Ronaldo och Mane på träningarna. De trefaldiga vinnarna och sexfaldiga finalisterna har inte lyft bucklan sedan 1996.

4. Qatar

De regerande mästarna kommer med all rätt att vara fulla av tillförsikt inför den här upplagan, där de dessutom har hemmaplansfördel. Det är en fördel som många nationer genom åren kan vittna om, men den kan också komma med en tung börda. 3-1-segern i 2019 års final mot Japan vände upp och ner på landet och gav Qatar deras första Asian Cup-triumf. 

Akram Afif är fortfarande Qatars stjärnnamn - inristad i historien genom sin straff som avgjorde finalen för fyra år sedan. 27-åringen värvades till spanska Villareal 2016 och återvände som hjälte till Al Sadd, där allt började för honom, 2020. Även om Afif nätade i den sista uppvärmningsmatchen inför den här turneringen kunde han inte förhindra att hans lag förlorade med 2-1 mot Jordanien, vilket kommer att ha haft en viss oroande effekt på truppen.

Den högsta FIFA-ranking som The Maroons uppnådde innan de vann Asiatiska Mästerskapen var 1993 då de nådde 53:e plats i världen. Segern mot Japan förde dem till 42:a plats, men de har sedan dess halkat tillbaka till 58:e plats - två placeringar under Saudiarabien.

Vid de två tidigare tillfällena som man stått värd för turneringen nådde man kvartsfinal 2011 - och förlorade med 3-2 i matchens sista minut mot de slutliga vinnarna Japan - och missade semifinal 1988 med en poäng i det dåvarande gruppspelet med fem lag.

5. Iran

Resultat: Utslaget mot Qatar i semifinalen.

Iran var guldgossarna i asiatisk fotboll under 1960- och 1970-talen när de tog tre raka titlar 1968, 1972 och 1976. Sedan dess har de aldrig nått finalen.

Det har dock inte hindrat dem från att göra succé på den globala scenen, där VM har varit en härlig lekplats. De har deltagit i turneringen sex gånger, inklusive de tre senaste upplagorna, och den första gången två år efter vinsten i Asian Cup. Detta har resulterat i en klättring så högt som till 15:e plats på världsrankingen, men de har aldrig tagit sig förbi gruppspelet i ett världsmästerskap. De ligger för närvarande på 22:a plats - två placeringar ovanför Sydkorea.

Är en återkomst till finalen efter mer än fyra decennier i antågande för Iran? En sak är säker, med tanke på deras prestationer på den globala scenen och de resulterande rankningarna kan Iran inte betraktas som underdogs eller dark horses i något skede av evenemanget.

Odds på Finalen Asian Cup 2024

Här följer oddsen på finalen i de asiatiska mästerskapen 2024 mellan Qatar och Jordanien.

Vem vinner skytteligan i Asian Cup?

Här följer oddsen på vem som blir bästa målgörare i Asiatiska Mästerskapen.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Ayman Hussein 1,18
Akram Afif 4,50

Bästa spelbolagen till asiatiska mästerskapen 2024

Här följer några bettingsidor med svensk licens som har bra utbud på asian cup 2024.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2020-12-22. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Bra välkomstbonus
Stort utbud på sport
Snabb sida
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 6x på sport, minsta odds 1,80

Ytterligare villkor: Bonusen går er att utnyttja om du sedan tidigare tagit del av en bonus hos systerbolaget Speedy Ltd (Speedyspel).
Villkor och krav:  Referera till X3000 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.


FAQ: Bästa lagen i asiatiska mästerskapen

Här får ni svar på frågorna om de bästa nationerna i Asien just nu.

Vilka är favoriter att vinna asiatiska mästerskapen i fotboll 2024?

Enligt oddsen hos spelbolagen är Qatar favoriter att vinna Asian Cup 2024.

Vilket land har vunnit asiatiska mästerskapen flest gånger?

Japan har vunnit de asiatiska mästerskapen i fotboll flest gånger (4).

Vilket land är regerande mästare i Asian Cup?

Qatar vann asiatiska mästerskapen 2019 och är regerande mästare.