Reklam

BK Häcken

BK Häcken kom trea förra säsongen och gör sin 21 allsvenska säsong. Laget har etablerat sig som topplag under Andreas Alm. Truppen ser minst sagt spännande ut under 2021 och många tror att Häcken kan utmana MFF om SM-guldet. Är 2021 året då Häcken får in den verkliga fullträffen?

Odds på BK Häcken i Allsvenskan 2021

Nedan listar vi odds på BK Häcken i Allsvenskan 2021. Häcken är med och tävlar om Allsvenskan-guldet i år. Att laget vinner "Bäst i Väst" över IFK Göteborg får ses som sannolikt, om än svårt. Laget lär placera sig bättre än Elfsborgs IF, Halmstad och Varbergs BoIS

BK Häcken: Allsvenskan 2021 Högsta odds Vinstchans Spelbolag
Vinner Allsvenskan 8,50 11,7%
Bäst i Väst 2,00 50%

ALLA ODDS PÅ ALLSVENSKAN

Häckens styrkor

Häckens lagbygge ser minst sagt intressant ut. Värvningarna av Alexander Jeremejeff och Martin Olsson ger ytterligare en dimension till laget. Dessutom har man inte tappat någon spelare av direkt värde. Truppen innehåller talang, rutin, spets och bredd. Därför är det inte konstigt att BK Häcken är tippade i toppen. Även om laget tappat ett år av Gothia Cup-pengar är ekonomin fortsatt god. Man har också en trygg tränare i form av Andreas Alm.

Häckens svagheter

Erfarenheten av att vinna finns inte riktigt där. Varje år som Häcken är tippade att utmana om SM-guldet räcker det inte hela vägen. Laget har visserligen två Svenska Cupen-titlar, varav den senaste 2019, men det finns ingen riktig vinnarkultur. Det är det som kan bli Häckens fall även under 2021.

Häckens Allsvenskan-historik

BK Häcken har spelat i Allsvenskan 20 säsonger och inte slutat sämre än sexa de senaste fyra åren. Förra säsongen slutade man trea vilket var lagets bästa placering sedan andraplatsen 2012. Trots att det inte direkt finns särskilt många fans har Häcken Gothia Cup som genererar pengar årligen till klubben. Så länge det fortsätter är det inte mycket som tyder på att Häcken skulle tappa.

Kommentarer

Feedback