Annons

Odds på IFK Värnamo - Superettan 2021

IFK Värnamo är tillbaka i högsta serien efter en två säsonger lång sejour i Division 1. Även om det finns kvalité i klubben ser det ut att snarare bli en kamp om överlevnad i Superettan, snarare än någon placering på övre halvan. IFK Värnamo har för en gångs skull inte bara talanger i laget utan det finns dessutom bra rutin som kan lyfta laget.

Odds på IFK Värnamo - Superettan 2021

Odds på IFK Värnamo i Superettan Högsta odds Spelbolag
Vinner Superettan 21,00
Topp tre 5,50
Topp åtta 1,60
Nedflyttning till div. 1 5,50

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: IFK Värnamo - Superettan 2021

IFK Värnamo är tippade på negativt kval och behöver prestera över truppens förmåga om de ska undvika negativt kval. Samtidigt finns det vissa bra spelare i truppen som till exempel Francis de Vries och Joel Stevens. Laget är dock främst kända för sin talangfabrik och har flera unga intressanta spelare. Frågan är om det räcker till förnyat kontrakt? Vi vågar tro på detta och tror faktiskt att Värnamo kan lyckas hamna precis under mitten och det är där vi tippar dem också.

Information & Statistik: IFK Värnamo

Styrkor & Svagheter

Styrkan i Värnamo ligger definitivt i den kända talangfabriken som fått fram mängder av spelare. Samtidigt är det inte bara ungdomar i laget utan det finns en del rutin också vilket behövs för att skapa en balans i truppen. Tidigare upplagor av Värnamo har framförallt innehållit talanger men nu   ser det ut att vara en bredd i truppen vi inte har sett tidigare. Därför tror vi att Värnamo kommer att hålla sig kvar men att de hamnar precis ovanför kvalstrecket. 

IFK Värnamo historia

IFK Värnamo har aldrig tillhör Allsvenskan men klubben har funnits sedan 1912. De är mest kända för att vara Jonas Therns moderklubb men framförallt för en talangfabrik. Laget höll länge till i de lägre divisionerna men 2010 lyckades laget ta sig tillbaka till Superettan och Sveriges näst högsta serie för första gången på 41 år. Det var ett lag fyllt med spännande spelare och framtida landslagsstjärnor som Simon Thern, Niklas Hult, Joseph Baffo, Mohamed Bangura, Jonathan Ring och framförallt Victor Claesson.

Kommentarer

Feedback