Annons

Odds på IFK Värnamo - Allsvenskan 2022

IFK Värnamo i Allsvenskan 2022 har varit en raket i det svenska seriesystemet. Vinnare av Division 1 Södra 2020 och vinnare av Superettan 2021. Det gamle landslagsidolen Jonas Thern jobbar i kulisserna bakom klubbens tränare med stor framgång och klubben utvecklas för varje år. Nu är det dags för smålänningarna att för första gången i klubbens historia tävla i Allsvenskan.

Odds på IFK Värnamo i Allsvenskan 2022

Som nykomlingar i Allsvenskan 2022 har Värnamo givetvis inget att förlora i årets serie. Fokus för laget kommer att vara på att hålla sig kvar och undvika nedflyttning till varje pris. Därför kommer vi titta närmare på ett par odds som ser fina ut och siktar på att Värnamo kommer att vara inblandade i en bottenstrid: Värnamo blir bästa nykomling 2022 till oddset 2,75 @Unibet.
Värnamo åker inte ur Allsvenskan 2022 till oddset 1,[email protected]

Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
IFK Värnamo: Att bli det bäst uppflyttade laget 2,75
Allsvenskan 2022 Högsta odds Spelbolag
IFK Värnamo: Att inte åka ur Allsvenskan 1,95

I matchcentret hittar du fler marknader och odds på Allsvenskan!

Information och statistik: IFK Värnamo

Värnamos styrkor

Kollektivet IFK Värnamo är lagets största styrka. Man vann Superettan utan någon egentlig fixstjärna, ingen spelare från Värnamo var med i skytteligatoppen. På så sätt påminner man lite om Varberg som har varit en mycket framgångsrik nykomling. Man har fått in välbehövlig allsvensk rutin till offensiven genom Marcus Antonsson. Värnamo pressar högt och sliter verkligen tillsammans som ett lag, vilket gör att det inte kommer bli någon dans på rosor för de andra allsvenska lagen att besöka Finnvedsvallen i år. Plus är också att man har förra årets vinnartrupp relativt intakt och man har tappat få tongivande spelare från 2021.

Kolla in våran sida för speltips!

Värnamos svagheter

Laget saknar på pappret tydlig spetskvalitet i alla lagdelar. Förra årets poängkung och stortalang Oscar Uddenäs är såld till Häcken. Flera av nyförvärven kommer från lägre divisioner och sånt kan straffa sig under en lång säsong, då stora delar av truppen saknar allsvensk erfarenhet. Värnamo måste lyckas få med sig poäng i början av serien annars riskerar man att aldrig anpassa sig till det högre tempot i Allsvenskan och rasa rätt ner tillbaka till Superettan.
 

Fakta om IFK Värnamo:

Grundad: 1912
Hemmaplan: Finnvedsvallen, kapacitet 5000.
Tränare: Kim Hellberg, sedan 2022.
Titlar: 0.
Placering 2021: Vinnare av Superettan.

Värnamos Allsvenskan-historik

När IFK Värnamo springer ut på Gamla Ullevis gräsmatta den 3 april så är det allsvensk debut för klubben. Årets säsong är alltså första gången som Värnamo spelar i landets högsta serie. Det stora målet för klubben i år lär vara att man ska säkra spel i Allsvenskan 2023 och allt annat blir en bonus.a

Kommentarer

Feedback