Reklam

Sverige - Georgien: (AH: -2,0) 1

Matchcenter
25 mars 2021 at 20:45 - Fotboll, VM
Friends Arena    Benoît Bastien
18 mar 2021 at 16:07 (Uppdaterad 25 mar 2021 at 22:38) 18/03
53
0
Chans (1-X-2) handikapp inkluderat: 60-10-30%
Spelvärde: 172,00%
Lägsta spelbara odds: 1,50
Units: 10/10
Hit/Miss: 1-0
Unibet Spela nu hos Unibet

VM-kvalet ska dra igång och på förhand har det mesta handlat om Zlatan Ibrahimovic comeback till blågult. Reaktionerna har varit blandade men oavsett vad som tycks ger det definitivt lite extra krydda till denna landslagssamlingen. Sverige inleder hemma mot Georgien och är solklara favoriter. Allt annat än tre poäng i premiären vore ett rejält fiasko för det svenska landslaget som har flera spelare i god form. Vi noterar också att Andreas Granqvist återigen finns i den svenska truppen efter att ha spelat 45 minuter i en träningsmatch sedan början på 2020.

Läs också: Genomgång av kvalet inför VM 2022

Håller Sverige för favoritskapet?

Sverige inleder på Friends Arena och allt annat än en seger mot Georgien vore en rejäl besvikelse i jakten på VM i Qatar 2022. Resultatraden i Nations League är dock ingen munter läsning även om det var en del hedersamma förluster. Förlust i fem av sex matcher gör att Sverige spelar i B-divisionen nästa gång.

Sverige har dock ett intressant lag och får ytterligare spets i och med Zlatans återkomst. Han har haft en bra säsong i Milan när han väl spelat men missat en del matcher på grund av skador. Men nu är han tillbaka och därför finns det gott om offensiva alternativ. Forsberg, Quaison, Sema, Isak, Berg, Victor Claesson, Dejan Kulusevski och Zlatan Ibrahimovic gör upp om fyra offensiva platser på kanterna och i anfallet. Lägg till att spela som Mattias Svanberg gjort det väldigt bra i Bologna även om den gode Svanberg också kan spela på det centrala mittfältet.

Det enda frågetecknet är i backlinjen. Lindelöf har haft återkommande problem med ryggen i United. Granqvist har spelat en halvlek i en träningsmatch på 1,5 år och Pontus Jansson är inte uttagen då han och hans klubb inte vill riskera något då han precis kommit tillbaka från skada. Därför är det något osäkert vilka som kommer bilda mittlås.

Vad behöver Sverige se upp med hos Georgien?

Georgien har en del skickliga spelare som till exempel Khvicha Kvaratskhelia som är en vänsteryttern i Rubin Kazan. 20-åringen är lagets mest värdefulla spelare. I tillägg hittar vi Davit Khocholava i Shakhtar Donetsk, Otar Kiteishvili i Sturm Graz och Jimmy Tabidze i FK Ufa. Kiteishvili är dock skadad och osäker till spel.

Georgien kryssade sin senaste match mot Estland och hade dessförinnan två raka kryss mot Armenien och Nordmakedonien. Det är inga extremt imponerande resultat utan på de 15 landskamper laget spelat sedan juni 2019 har det blivit två segrar.

Speltips Sverige - Georgien

Vi tror att spelsuget Sverige får energi av Zlatans comeback. Dessutom har vi många spelare i god form och borde kunna vinna detta utan allt för stora problem. Om det är något vi lärt oss med Janne Anderssons landslag är att det inte underskattar motståndet och vi tror Sverige kan vinna med en hel del mål i denna match. Det är viktigt med en bra start och med tanke på den offensiva kvalité som det finns i det svenska landslaget tror vi på en seger. Därför väljer vi att spela Sverige som segrare och lägger ett Asian Handicap för att få upp oddsen.

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback