Oddsen på att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i det svenska landslaget har sjunkit dramatiskt och det är inte så konstigt med tanke på vad som inträffat efter att 39-åringen mottagit sin 12:e guldboll. I en intervju med Aftonbladets Erik Niva öppnade Zlatan helt plötsligt upp för landslagsspel på ett sätt han aldrig gjort tidigare. Detta har fått Janne Andersson och Håkan Sjöstrand att åka på blixtvisit till Milano och parterna har träffats. Efteråt beskrev Janne Andersson det som ett mycket givande möte och nu väntar svenska folket med spänning på en comeback från den störste svenska fotbollsspelaren genom alla tiderna. - Missa inte vår stora genomgång av EM 2020!
 
Uppdatering: Precis som vi trodde får vi se Zlatan Ibrahimovic i landslagströjan under EM 2020!

Specialodds på Zlatan Ibrahimovic

Betting.se gissar att vi faktiskt får se Zlatan spela under EM 2020 och lägger vårt spel på detta.

Detta talar för en comeback

Vad talar för att vi får se Zlatan spela för Sverige under EM 2020?

Zlatans form

Han har precis vunnit sin tolfte guldboll och har fört Milan till serieledning i Serie A samtidigt som han leder skytteligan i samma liga med imponerande tio mål på sex matcher. Formen är helt enkelt fantastisk och även om det är en bit kvar till EM kommer Zlatan ha kvalitéer som hjälper Sverige framåt.

Rutinen

Zlatans orimligt långa karriär fortsätter att förbrylla och om det är någon aktiv spelare i Sverige som bidrar med rutin är det Zlatan Ibrahimovic. Sverige bästa målskytt och spelare genom tiderna har mycket att bidra med till de yngre spelarna. Bara titta på hur ungtupparna i Milan ser upp till sin ledare.
Retoriken och blixtvisiten
Såväl Zlatans och Jannes retorik är helt annorlunda nu än den varit tidigare. Zlatan öppnade för comeback i samband med intervjun efter hans tolfte guldboll. Janne Andersson verkade positiv efter intervjun och flög direkt ned till Milano för att prata med Zlatan. Efteråt sa han att det varit ett givande möte och därför ser det nu mer öppet ut än tidigare.

Zlatans rekordjakt

Zlatan skulle vara 39 år och 255 dagar gammal om han klev in i en premiär för Sverige mot Spanien vid EM-slutspelet 2021. Han skulle slå rekordet som den äldste spelaren någonsin att delta i ett EM-slutspel före Lothar Matthäus som var 39 år och 91 dagar hans sista mästerskapsmatch för Tyskland. Gör Zlatan mål skulle han radera ut Ivicia Vastic rekord som den äldste målgöraren någonsin i EM. Vastic har rekordet efter att ha gjort 1-1-målet för Österrike vid EM 2008 när han 38 år och 257 dagar slog in en straff.   

Det talar mot en comeback

Vad finns det som talar emot en comeback från Zlatan till EM 2020?

Zlatans tidigare attacker mot Janne


Vid flera tillfällen har Zlatan gått till attack mot Janne Andersson. Först var det för att Zlatan  ansåg att Janne inte tog ut några spelare med utländsk bakgrund, ett påstående som inte hade understöd av fakta. Efter Nations League-matchen mot Frankrike, där Janne Andersson valde att inleda med Dejan Kulusevski på bänken, gick Zlatan återigen till attack där han skrev på sociala medier: ”Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”.
           

Zlatans stolthet


För att Janne Andersson ens ska ha med Zlatan i beräkningarna behöver Zlatan göra sig tillgänglig och ringa till förbundskaptenen. Janne har vid flera tillfällen sagt att Zlatan har lagt av i landslaget och att det beslutet kvarstår för honom så länge huvudpersonen inte själv hör av sig. 

Sveriges lagbygge utan Zlatan

Visst vore det kittlande att se Zlatan i blågult men det som tagit Sverige till kvartsfinal i VM, upp i A-divisionen i Nations League och till EM-slutspel är snarare den kollektiva insatsen än något annat. Visst hade Zlatan kunnat vara en del i det lagbygget men frågan är om han skulle vilja ha en roll som en i gänget, snarare än en som Sverige bygger allt sitt spel kring? 

Tidigare utspel

Inför VM 2018 gick Zlatan ut flera gånger på sociala medier och hintade om en comeback till VM. I våras sa han i en intervju med DPlay: ”Den dagen jag slutade så slutade jag. Sedan när det var VM och surret började gå om att jag skulle komma tillbaka…det var bara en kul grej för mig, att jag bollade lite med media. Janne blev lite stressad. Det är bra, han ska få känna hur jag lever varje dag. När media har ögon på dig 24 timmar. Om jag ska vara ärlig, det var aldrig aktuellt. Jag hade kul, det var roligt. Jag var i USA och saknade Europa, så jag kände att jag ville leka lite med situationen.”