Annons

Speltips : Atalanta - Bayer Leverkusen: 2 (Vinner andra halvlek)

Matchcenter
22 maj 2024 at 21:00 - Fotboll, Europa - Europa League
Aviva Stadium (neutral)    Istvan Kovacs
Uppdaterad
6
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

Europa League - Final

Chans: 49%
Spelvärde: 107,80%
Lägsta spelbara odds: 2,04
Units: 3/10
Hit/Miss:
X3000 Till X3000
Dags för final i Europa League 2024 där vi har ett intressant möte på Aviva Arena i Dublin att se fram emot. Bayer Leverkusen ångar vidare mot trippeln?

"Kusen" gör en overklig säsong

I lördags blev det klart att Leverkusen klev igenom hela Bundesliga 2023/24 som obesegrade som också var första gången något lag i tyska högstadivisionen lyckats med.

Det här kan följas upp med något ännu tyngre då man vid seger i den kommande Europa League finalen sedan DFB Pokalen (tyska cupen) blir första laget att gå obesegrade genom samtliga tävlingar.

Xabi Alonso har inte oväntat varit ryktenas man där oddsen pekade på att han skulle bli Jurgen Klopps ersättare i Liverpool men icke. Stor besvikelse bland LFC fansen när spanjoren bestämde sig för att förlänga med de tyska mästarna.

Alonso som till den här finalen kommer med en helt skadefri trupp där lyxproblem väntar med hur han ska ställa för startelva. Den stora frågan: Boniface eller Schick på topp?

Galen statistik lockar spel

Alla vet som sagt att "kusen" är obesegrade den här säsongen det man dock kanske inte har koll på är hur otroligt starka man är i andra halvlekarna samt i slutskedet av matcherna.

Det måste vara något slags rekord som tyskarna slagit med alla sena avgöranden/kvitteringar i matcherna. Den moral och energi som laget visar trots "omöjliga" lägen är slående.

Samtidigt ett bevis på hur vältränade och starka man är fysiskt såklart vilket har resulterat i att man i EL vunnit samtliga utom en (Molde borta) andra halvlek. Det är alltså 11 av 12 andra halvlekar man vunnit fram tills onsdagens final.

Det här leder mig såklart in på spelmarknaderna där jag hittar ett betting tips.

Speltips

Mitt europa league final tips: Bayer Leverkusen vinner andra halvlek till 2.20 hos X3000.

Jag har inte skrivit något om Atalanta än men det är såklart ett riktigt skickligt lag som verkligen förtjänar platsen i finalen.

Gasperini har fått ihop en stark och bred trupp med fina spetskvaliteer och även en skaplig defensiv där vi hittar Isak Hien.

Tänker att italienarna mycket väl kan stå upp bra i början och till o med kanske chocka tyskarna. Ett scenario vi inte tackar nej till där Leverkusen på nytt ska jaga den där sena vändningen som man så ofta löst.

Med den fantastiska statistik jag tidigare skrev om där de tyska mästarna spänner musklerna och typ alltid vinner den andra halvan så känns det bara som den måste synas.

För inte tar väl den galna sagan slut här?

Möjliga startuppst'llningar i EL finalen:

Musso; Djimsiti, Hien, Scalvini; Zappacosta, Pasalic, Ederson, Ruggeri; Koopmeiners, De Ketelaere; Scamacca

Kovar; Tapsoba, Tah, Hincapie; Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo; Hofmann, Wirtz; Schick
 

  • Bra välkomstbonus
  • Stort utbud på sport
  • Snabb sida

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback