Reklam

Odds och speltips Riksdagsvalet 2022

Först av allt, helt säkert att nästa riksdagsval sker 2022 är det absolut inte. Sverige har en minoritetsregering som kan fällas av ett flertal partier om de så skulle önska. Sannolikheten är just nu mellan 10 och 20% att ett riksdagsval sker innan 2022, om man frågar oddsen vill säga.

Bäst spelbolag för odds på Riksdagsvalet 2022

Många spelbolag har odds på politik. I listan nedan ger vi dig de spelbolag som har högst odds inför valet 2022.

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Ytterligare villkor: 18+ | Endast nya spelare | Min. insättning: 100 kr | 100 SEK freebet | www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Ytterligare villkor: 18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Minimum odds 1.8 Läs fullständiga regler och villkor här.

Nya med sportbok
Smidig i mobilen
Stort oddsutbud
Ytterligare villkor: 18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Min. odds 1,6. 90 dagar för aktivering. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

Faller regeringen? 5,50 gånger pengarna på riksdagsval innan 2022.

Unibet*

Det mest intressanta är förstås vilket parti som blir störst efter nästa val. Tittar man på hur det såg ut inför förra riksdagsvalet var Sverigedemokraterna i mitten av mandatperioden klara favoriter till att bli största parti, trots att man i valet innan varit långt efter. När det sen var dags för val var man inte ens i närheten av Socialdemokraterna. 

Under det senaste dryga året har också Moderaterna mer och mer återhämtat sig i opinionen och de har nu åter tagit över som Socialdemokraternas främsta utmanare i opionionen. Men återspeglas detta i oddsen? Faktiskt inte.

Odds på att bli största parti i riksdagsvalet 2022

Parti Högsta odds Spelbolag
Socialdemokraterna 1,50
Sverigedemokraterna 2,70
Moderaterna 7,50
Kristdemokraterna 101,00
Centerpartiet 501,00
Vänsterpartiet 501,00
Miljöpartiet 501,00
Liberalerna 1 001

Det är alltså SD som främst utmanar S om platsen som största parti i nästa riksdagsval. Anledningen hittas nog i den lite större potentialen i SD jämfört med M. Om politiken rör sig i en särskild riktning kan allt ljus riktas mot de olika möjliga vägvalen, exempelvis invandring där undersökningar visat att majoriteten av befolkningen generellt ligger närmare SD än S, samtidigt som många ändå inte är beredda att rösta på SD. Mycket handlar nog om var fokus hamnar inför nästa val. Ligger det politiska fokuset just då på migrationen, då har SD en chans att hota S. Annars troligen inte. 

För att M ska bli största parti krävs antagligen att något händer med S, exempelvis att S tvingas byta partiledare kort inpå valet eller liknande vilket skulle kunna medföra att S-väljarna flyr till exempelvis MP och V. M har aldrig legat på de nivåer som troligen krävs för att bli största parti och man tar generellt sällan väljare från S. De som har störst kapacitet att få väljare att byta block högerut är antagligen SD då deras ekonomiska politik ligger klart närmare S än vad M ligger S inom samma område.

Att något annat än dessa tre partier blir störst får som synes på oddsen betraktas som fullkomligt osannolikt.

Odds på hur många procent partierna får i nästa riksdagsval

Var kommer då partierna sluta procentmässigt i röster?

Alla odds kommer från Unibet som alltid har störst utbud på odds på svensk politik.

Socialdemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 25.5% 1,72
Under 25.5% 2,00

S förväntas vara fortsatt starka och rycka åt dig mer än en fjärdedel av befolkningens röster, precis som vanligt. 

Sverigedemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 20.50 1,80
Under 20.5 1,90

SD förväntades nå närmare 25% i förra valet. Den här gången är förväntningarna lägre.

Moderaterna 

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 21% 1,72
Under 21% 2,00

M går starkt i opinionen och förväntas bli näst största parti.

Centerpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 8% 2,00
Under 8% 2,00

Krisen är total inom C just nu. Det kommer nog blåsa över, men något rekordval är inte att vänta enligt oddsen.

Vänsterpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 9.5 1,72
Under 9.5% 

V har haft vind i seglen i flera år nu, men kommer det hålla i sig när de nu bytt ut Jonas Sjöstedt, de senaste årens mest populära partiledare av alla partier, mot oprövade Nooshi Dadgostar? Det är frågan det. Mycket av V:s prestation avgörs av hur S gör ifrån sig, delvis också MP. V kan inte plocka väljare från några andra partier än dessa.

Kristdemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 6% 1,80
Under 6% 1,90

KD lindansade på 4%-spärren för ett antal år sen men med Ebba Busch vid rodret är man numera stabila ovanför den. Man vill antagligen växa dock och sneglar nog avundsjukt på C som har några procent mer. Frågan är varifrån man ska stjäla sina väljare. SD och M är alternativen, men frågan är vad KD ska hitta som väljarna inte får från de större partierna.

Liberalerna 

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 4% 2,00
Under 4% 1,72

Hemska odds för L, men inte så hemska som opinionssiffrorna just nu ser ut. De är nere och nosar på 3% i vissa mätningar och går man efter partisympatier så är det nog klippt för dem. De har helt enkelt inte 4% av den röstberättigade befolkningen bakom sig och lär inte ha det när det är dags för riksdagsval 2022 heller. Man har haft enorma problem med sin identitet på senare år och egentligen har inte L numera någon fråga de äger, där de sticker ut. De tycker lite blandade saker om olika saker, men det finns alltid ett annat parti som är tydligare. Partiledaren Nyamko Sabuni har också misslyckats fatalt med att få både partiet och väljarna bakom sig sedan hon tog över. En sak talar emellertid starkt för att L klarar 4%-spärren. Om de bara kan hålla sig i närheten av den i opinionen kommer de få uppemot en procent stödröster från väljare som egentligen hellre röstat på ett annat parti men som förstår att om inte L klarar spärren så är deras regeringsalternativ chanslöst. 

Miljöpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 4% 1,80
Under 4% 1,90

Det ser lite bättre ut för riksdagens andra lindansare MP, men inte mycket. De är precis på gränsen. För MP är det lite motsatt problem. De har ungefär 4% väljare som tänker välja dem, men de har väldigt liten möjlighet att hitta fler väljare från annat håll då de är smala och begränsade. Kort sagt, man måste vara väldigt fokuserad på miljö och invandring för att välja MP, för i alla övriga frågor blir de konstant överkörda. Dessutom, MP kan inte räkna med särskilt många stödröster då de troligen är det parti tillsammans med SD som ogillas mest av personer som sympatiserar mer med andra partier. Inte ens i vänsterkretsar är MP numera alltid så populära då de bråkar en del med sina kollegor på den flanken. Närmare 50/50 alltså kring chanserna att MP är kvar i riksdagen efter 2022.

Fler odds kommer givetvis komma upp ju närmare valet vi kommer. Håll utkik här på Betting för alla uppdateringar.

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Feedback