Reklam

Odds och speltips Riksdagsvalet 2022

Det har varit en turbulent mandatpeiod med ny statsminister, missförtroendeförklaringar och heta NATO-debatter. Sverige lär fortsätta att styras av en minoritetsregering även efter riksdagsvalet 2022 men frågan är vilket block som får makten?

Miljöpartiet över 4% i riksdagsvalen 2022? 1,65 gånger pengarna hos Unibet*.

Unibet*

Så det mest intressanta är om det konservativa blocket med Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna lyckas samla ihop fler mandandat än vänsterblocket med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centern och Miljöpartiet. Mycket kommer bero på om Miljöpartiet och Liberalerna klarar rikdagsspärren på 4% av rösterna.

Enligt Unibet är det de absolut flesta opinonsundersökningarna kommer Socialdemokraterna att bli största parti medan Sverigedemokraterna och Moderaterna gör upp om andraplatsen. Men frågan är vem som utses till statsminister?

Odds på att bli statsminister i riksdagsvalet 2022

Kandidat Högsta odds Spelbolag
Magdalena Andersson 1,50
Ulf Kristersson 2,40
Annie Lööf 30,0
Jimmie Åkesson 50,0

Det är alltså Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som främst utmanar Magdalena Andersson om statsministerposten i nästa riksdagsval. Anledningen hittas nog i att SD aldrig under några som helst omständigheter kommer att stödja en socialdemokratisk regering. Sverige har fått grönt ljus att gå med i NATO vilket gör att det inte blir en valfråga, istället kommer fokus lika på pensionärerna, migration, utanförskap, klimatet och gängkriminalitet.

Miljöpartiet vill så klart prata så mycket klimat som möjligt medan Moderaterna vill visa sina gamla takter - innan Reinfeld - där man fokuserar på hårdare straff och ordning och reda. Socialdemokraterna riktar sig till de äldre och människor i utsatta områden och Sverigedemokraterna har också fullt fokus på utsatta områden.

Odds på hur många procent partierna får i nästa riksdagsval

Var kommer då partierna sluta procentmässigt i röster?

Alla odds kommer från Unibet som alltid har störst utbud på odds på svensk politik.

Socialdemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 30.5% 1,72
Under 30.5% 2,00

S förväntas vara fortsatt starka och rycka åt dig mer än en fjärdedel av befolkningens röster, precis som vanligt. 

Sverigedemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 18.50 2,20
Under 18.5 1,60

SD förväntades nå närmare 25% i förra valet. Den här gången är förväntningarna lägre.

Moderaterna 

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 21,5% 1,72
Under 21,5% 2,00

M går starkt i opinionen och förväntas bli näst största parti.

Centerpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 7% 2,25
Under 7% 1,57

Krisen är total inom C just nu. Det kommer nog blåsa över, men något rekordval är inte att vänta enligt oddsen.

Vänsterpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 8.5% 1,90
Under 8.5%  1,80

V har haft vind i seglen i flera år nu, men kommer det hålla i sig när de nu bytt ut Jonas Sjöstedt, de senaste årens mest populära partiledare av alla partier, mot oprövade Nooshi Dadgostar? Det är frågan det. Mycket av V:s prestation avgörs av hur S gör ifrån sig, delvis också MP. V kan inte plocka väljare från några andra partier än dessa.

Kristdemokraterna

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 5,5% 1,72
Under 5,5% 2,00

KD lindansade på 4%-spärren för ett antal år sen men med Ebba Busch vid rodret är man numera stabila ovanför den. Man vill antagligen växa dock och sneglar nog avundsjukt på C som har några procent mer. Frågan är varifrån man ska stjäla sina väljare. SD och M är alternativen, men frågan är vad KD ska hitta som väljarna inte får från de större partierna.

Liberalerna 

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 4% 1,50
Under 4% 2,40

Hemska odds för L, men inte så hemska som opinionssiffrorna just nu ser ut. De är nere och nosar på 3% i vissa mätningar och går man efter partisympatier så är det nog klippt för dem. De har helt enkelt inte 4% av den röstberättigade befolkningen bakom sig och lär inte ha det när det är dags för riksdagsval 2022 heller. Man har haft enorma problem med sin identitet på senare år och egentligen har inte L numera någon fråga de äger, där de sticker ut. De tycker lite blandade saker om olika saker, men det finns alltid ett annat parti som är tydligare. Partiledaren Nyamko Sabuni har också misslyckats fatalt med att få både partiet och väljarna bakom sig sedan hon tog över. En sak talar emellertid starkt för att L klarar 4%-spärren. Om de bara kan hålla sig i närheten av den i opinionen kommer de få uppemot en procent stödröster från väljare som egentligen hellre röstat på ett annat parti men som förstår att om inte L klarar spärren så är deras regeringsalternativ chanslöst. 

Miljöpartiet

Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 4% 1,65
Under 4% 2,10

Det ser lite bättre ut för riksdagens andra lindansare MP, men inte mycket. De är precis på gränsen. För MP är det lite motsatt problem. De har ungefär 4% väljare som tänker välja dem, men de har väldigt liten möjlighet att hitta fler väljare från annat håll då de är smala och begränsade. Kort sagt, man måste vara väldigt fokuserad på miljö och invandring för att välja MP, för i alla övriga frågor blir de konstant överkörda. Dessutom, MP kan inte räkna med särskilt många stödröster då de troligen är det parti tillsammans med SD som ogillas mest av personer som sympatiserar mer med andra partier. Inte ens i vänsterkretsar är MP numera alltid så populära då de bråkar en del med sina kollegor på den flanken. Närmare 50/50 alltså kring chanserna att MP är kvar i riksdagen efter 2022.

Fler odds kommer givetvis komma upp ju närmare valet vi kommer. Håll utkik här på Betting för alla uppdateringar.

Bäst spelbolag för odds på Riksdagsvalet 2022

Många spelbolag har odds på politik. I listan nedan ger vi dig de spelbolag som har högst odds inför valet 2022.

Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Det finns inget omsättningskrav på den eventuella vinsten utan uttag kan göras direkt.

Ytterligare villkor: Förlorar du på ditt spel händer ingenting och vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men att du behåller resterande summa av spelvinsten. Markera bonusen som betalningsmedel för spelkupongen.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
Smidig i mobilen
Stort oddsutbud
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 1.00x insättning till minsta oddset 1,60.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 100 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr. 60 dagar för aktivering.
Villkor och krav:  Referera till Casumo för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Feedback