Annons

Socialdemokraterna % av rösterna: Under 29,5 Procent av rösterna - Speltips & Rekar

11 september 2022 at 19:00 - Politik
7 sep 2022 at 12:51 (Uppdaterad 11 sep 2022 at 17:36) 07/09
225
+2

Valet 2022

Chans (över-under): 45-55%
Spelvärde: 101,75%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Betsson Till Betsson

Sossarna går mot ett katastrofalt val efter att ha svikit befolkningen i ytterligare 4 år. Gillar oddset och linan på Under 29.5% av rösterna och jobbar in ett praktfiasko på söndag.

Det har gått sådär att betta med hjärtat på slutet men nu är det dags igen. 4 nya år med denna röda regering skulle bli förödande och efter senaste tidens märkliga uttal och ageranden från S-politiker så tror jag svenskarna verkligen fått upp ögonen och vill rösta bort denna röra. Det finns många odds på valet 2022 att välja bland om man inte litar på Socialdemokraterna - till exempel vem som blir statsminister eller vilka partier som bildar regering. Men jag väljer istället underspelet här.

Kollar vi den senaste opinionsundersökningen i augusti hamnade Socialdemokraterna på 28,24%, vilket är ett tapp med dryga 2% från juni-undersökningen. I mars hade partiet deras högsta noteringen sedan valet 2018 med 32,12%.

Efter att Stefan Löfven avgått anlände Magdalena Andersson med en ny ton att ”Vi kan bättre i Sverige”, men köper verkligen folket det här efter att partiet misslyckats i 8 år vid makten nu? Nej, min tro är att många tidigare sossar flyr och inte minst till Sverigedemokraterna som till detta val blivit ett mer accepterat parti och många som var tveksamma till SD 2018 har troligtvis blivit mer övertygade efter utvecklingen vi sett.

Att Socialdemokraterna går starkt i invandrartäta områden är inget nytt och kan vara räddningen här med tanke på senaste årens tillströmning, men frågan är om det räcker för att nå upp till 29.5%. Förra valet slutade man alltså endast på 28,26% och att slå detta i rådande situation skulle i min mening vara imponerande.

Nuvarande energikris lär vara droppen för många och efter att flera elbolag ser möjligheten att säga upp bundna avtal med kunder genom ”force majeure” (befrielse från avtal p.g.a. naturkatastrofer etc.) där Magdalena Andersson sade att ”svenskarna själva borde tagit ansvar för elkrisen genom att binda avtalen” har inte åldrats väl och det här sticker i svenskens öga.

Tar vi en titt på på Instagram och utvecklingen för partiledarna så har Magdalena Andersson den svagaste följarutvecklingen bland samtliga senaste månaden. Sociala Medier ska inte underskattas som mät-verktyg i dagens samhälle och vi ser även på Twitter och Facebook hur starkt högerblocket går (med SD inräknat).

Riktigt bleka framträdanden i debatter och inte minst i SVT:s utfrågning på slutet av Maggan, samtidigt som Strandhäll skjuter ut svaga tweets på löpande band nattetid stärker nog inte direkt partiets trovärdighet.

Nej det är dags för förändring och då måste vi börja med att sossarna hamnar under 29,5% på söndag.

  • 500kr insättningsbonus
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback