Annons

Speltips på Luleå - SHL 2022/23

Spelschema, Luleå

Hela spelschemat

Luleå måste lyckas resa sig nu efter den mycket tunga finalförlusten i våras. Tappen av hemmasonen Omark och Lepistö är jobbiga. Bulan måste jobba hårt för att strukturera om laget nu och inte förlita sig på Omarks briljans. Komarov är dock en klassvärvning. Sellgren kan också bli en riktigt fin värvning. Mestadels gäller det för Lule att ta sig upp på hästen igen och börja vinna direkt under grundserien i SHL 2022/23.

Odds på Luleå SHL 22/23

Laget har cementerat sig som ett topplag i SHL de senaste åren och de mesta tyder på att man är i toppen för att stanna. Finalförlusten ska vara glömd nu och det bör vara ett revanschsuget Luleå som är redo för en ny säsong. Farhågan är dock att finfalförlusten och tappet av Omark har satt lite för djupa spår i laget och att de kan få svårt att hänga med de andra topplagen. 

Luleå: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Luleå: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 7,50
Luleå: Att vinna grundserien SHL 2022/23 5,00

Luleås styrkor

Defensiven med målvakterna och barv´ckarna ser starkt ut för Luleå. Lassinantti är en av SHL.s bästa keepers. Samtidigt som det kryllar av bra backar i laget. Kapten Gustafsson är klass rakt igenom, finländaren Honka likaså och hemvändande Sellgren håller även han mycket bra SHL-nivå.

Luleås svagheter

Den stora frågan är uppenbarligen hur man ersätter en spelare som Linus Omark och om det ens är möjligt? Han bar Luleås offensiv på sina axlar under förra säsongen och smällde in 58 poäng under grundserien, vilket var tredje bäst av alla spelare. Nye Komarov är bevisligen också en klasspelare men det kan vara svårt för honom att nå upp till Omarks otroliga nivå direkt.

Fakta om Luleå:
 

Grundad: 1977
Hemmaarena: Coop Norrbotten Arena, kapacitet 6 150
Tränare: Thomas Berglund
Titlar: 1 SM-guld och 2 CHL-titlar
Placering 2021/22: 2:a i grundserien, förlorade finalen

Luleås historia

Luleå är en klassisk klubb inom svensk hockey. Tyvärr så lyckas man sällan vinna titlar. Ett SM-guld har det blivit 1996. Men man har förlorat hela fyra finaler utöver sitt enda guld. 1993, 1997, 2013 och nu i våras 2022.

 

Kommentarer

Feedback