Annons

Förhandstitt med odds på Luleå HF - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Luleå

Hela spelschemat

SHL 2023/24 är här och Luleå HF är en av de stora favoriterna till att vinna grundserien. Trots att man med sina egna mått mätt gjorde en relativt svag säsong ifjol är det många som tror på Luleå den kommande säsongen. Laget har tappat ett gäng etablerade och duktiga spelare medan ett par nya och oprövade lirare har kommit in. Att Luleå kommer spela bra hockey när säsongen drar i gång råder det inga tvivel om. Så länge tränarstaben lyckas få alla unga nya spelare att leverera och komma in i spelsättet på ett bra sätt kan Luleå gå långt.

Odds på Luleå SHL 23/24

Här följer några utvalda odds på Luleå till den kommande säsongen.

Luleå HF: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Luleå: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 7,80
Luleå: Att sluta topp 2 3,80

Luleås styrkor

Förra säsongen var det defensiven som var Luleås starkaste vapen då man enbart släppte in 130 mål, vilket motsvarar 2,5 mål i snitt per match. Bara Växjö och Skellefteå som slutade etta respektive tvåa i grundserien släppte in färre mål än Luleå. Att ha en solid defensiv är nästan ett måste för att ta sig långt i slutspelet. Om Berglund, Kyrö och Stridh (tränarstaben) lyckas lösa samma defensiva stabilitet som ifjol kommer Luleå bli svåra att göra mål på.

Luleås svagheter

Om defensiven stack ut i positiv mening för Luleå den gångna säsongen så stack offensiven ut i en något mer negativ mening. Med sina 117 gjorda mål var man det överlägset sämsta laget framför kassen. Det är klart att den stabila defensiven vägde upp lite för den låga målskörden. Men för att ta sig långt i slutspelet, där man kommer möta andra formtoppade lag, behöver Luleå göra fler mål.

Fakta om Luleå:
 

Grundad: 1977
Hemmaarena: Coop Norrbotten Arena, kapacitet 6 150
Tränare: Thomas Berglund
Titlar: 1 SM-guld och 2 CHL-titlar
Placering 2022/23: 10:a i grundserien, ut i kvartsfinal

Luleås historia

Luleå HF grundades 1977 och är den klubb efter Färjestad som har spelat längst i ligan utan att åka ur. Hittills har det dock bara blivit ett SM-guld, som kom säsongen 1996. Säsongen 2021/2022 var klubben sitt nära sitt andra SM-guld, men förlorade finalen med 3–4 i matcher mot Färjestad. Luleå spelar sina hemmamatcher på Coop Norrbotten Arena som har en kapacitet på 6 150 åskådare.
 

Spelschema, Luleå

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback