Annons

Speltips på Leksands - SHL 2022/23

Spelschema, Leksands

Hela spelschemat

Dala-laget var inte långt i från att knipa en sjätteplats förra säsongen, men det slutade med en åttondeplats och respass direkt mot Oskarshamn i åttondelen. Vilket nog ses som en liten besvikelse då laget gärna hade varit med och kämpat mot Rögle i kvarten. Poängkungen Veronneau har inför SHL 2022/23 lämnat för NHL och Ben Thomas till Växjö. Hela tre unga spelare har valt att testat lyckan på den andra sidan Atlanten; Aman till Canucks, Heineman till Canadiens och Rosen till Sabres. Man har öst på med många nyförvärv och publikfavoriten Hrivik är tillbaka med start i oktober.  

Odds på Leksand SHL 22/23

En mittenplacering i fjol och det ser ut att vara de placeringarna som Leksand kommer få slåss om i år igen. Får man igång alla sina nyförvärv så finns det dock potential i det här laget och högre placeringar ska inte uteslutas. Anton Lindholm kan visas sig vara en mycket viktig värvning och att man har fått behålla Carter Camper. 

Linköping: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Leksand: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 12,00
Leksand: Att vinna grundserien SHL 2022/23 23,00

Leksands styrkor

Truppen ser ganska jämn ut och det finns bra spelare i varje lagdel. Armalis och Kaskisou bör vara två stabila målvakter. Alsing och nämnde Lindholm höjer kvaliteten på backsidan, tillsammans med duktiga Caito och Ahnelöv. Framåt ser det också bra ut med Hrivik, Camper och nye Quenneville med erfarenhet från AHL och även NHL.

Leksands svagheter

Även om Leksands trupp ser fin ut så saknas det en komponent som laget verkligen hade förra säsongen nämligen en riktigt vass målskytt. Max Veronneau smällde in hela 34 mål under förra årets grundserie och en sådan spelare är givetvis mycket svår att ersätta.

Fakta om Leksands:
 

Grundad: 1919
Hemmaarena: Tegera Arena, kapacitet 7650
Tränare: Björn Hellkvist
Titlar: 4 SM-guld
Placering 2021/22: 8:a i grundserien, utslaget i åttondelsfinal

Leksands historia

Dalmasarna har fyra SM.guld genom tiderna och alla dessa kom under en storhetstid mellan 1969 och 1975. Sedan dess har det varit guldtorka i Dalarna. Senaste gången man var riktigt nära var 1989 då man tog sig hela vägen till final.

Kommentarer

Feedback