Annons

Förhandstitt med odds på Leksands IF - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Leksands

Hela spelschemat

SHL 2023/24 är här och Leksand vill lyckas bättre än ifjol. För att nå en högre nivå har klubben breddat truppen. Frågan som dock kvarstår är om man fortfarande behöver ett par toppspelare till som kan lyfta Leksand. Förvisso har man värvat tillbaka Max Veronneau som vann guldhjälmen för två år sedan. Han kan sannerligen vara en spelare som lyfter laget, men i övrigt är känslan att många i Leksandanhängare hade hoppats på mer. Framför allt en eller två högklassiga backar till. Att Leksand skulle utmana i toppen känns i dagsläget långt bort. Men i hockey kan allt hända och med lite vind i seglen så ska vi inte räkna bort masarna helt.  

Odds på Leksand SHL 23/24

En mittenplacering i fjol och det ser ut att vara de placeringarna som Leksand kommer få slåss om i år igen. Får man igång alla sina nyförvärv så finns det dock potential i det här laget och högre placeringar ska inte uteslutas. Vill det sig riktigt väl kan dalmasarna störa de flesta lagen denna säsong.

Leksands IF: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Leksands: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 21,00
Leksands IF: Att sluta topp 2 15,00

Leksands styrkor

Något som kan komma att spela en viktig roll för Leksand är forwardssidan. Ser vi enbart till vilka namn som finns i truppen hade Leksand kunnat ha en av seriens bästa offensiv. Även om det hackade något ifjol är känslan att Leksand är starkare offensivt i år. Många av de offensiva spelarna har haft kontrakt med diverse NHL-klubbar tidigare. Den stora uppgiften är att få maskineriet att fungera. Lyckas Hellkvist få ordning på offensiven kan det smälla rejält i motståndarnas burar.

Leksands svagheter

Jämför vi den förra säsongen med den kommande har laget blivit sämre spelare för spelare på backsidan. Det behöver nödvändigtvis inte betyda att Leksand kommer vara sämre rent defensivt i år, men tränarstaben har minst sagt mycket att arbeta med för att skapa ett stabilare lag. En av de stora utmaningarna blir helt enkelt att få den kollektiva maskinen att lösa defensiven bättre.

Fakta om Leksands:
 

Grundad: 1919
Hemmaarena: Tegera Arena, kapacitet 7650
Tränare: Björn Hellkvist
Titlar: 4 SM-guld
Placering 2022/23: 8:a i grundserien, utslaget i åttondelsfinal

Leksands historia

Leksand grundades 1919 och har en lång samt anrik historia. Klubben är en av landets mest populära klubbar med många engagerade supportrar. På den svenska maratontabellen ligger man i dagsläget 10:a. Hittills har det blivit fyra SM-guld för LIF som spelar sina hemmamatcher på Tagera Arena.

Spelschema, Leksands

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback