Annons

Förhandstitt med odds på HV71 - SHL 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, HV 71

Hela spelschemat

Att HV71, som var nykomlingar i SHL förra säsongen, skulle få det tufft var inget konstigt. Kvaliteten och högsta nivån är mycket högre i SHL jämfört med Hockeyallsvenskan. Målet med den gångna säsongen var att hålla sig kvar, vilket man gjorde. Tack vare att man lyckades hålla sig kvar har möjligheterna till att värva bra spelare såklart varit större. Många anser att truppen är bättre nu än förra säsongen, men kan hinner man få ihop det nya lagbygget och sätta ett fungerande grundspel? Känslan är att HV71 går mot ytterligare en tuff säsong.

Odds på HV71 i SHL 23/24

HV 71 klarade av comebacken till finrummet med bravur och var snudd på att lyckas lösa biljett till Play Offs. Den här säsongen förväntas man hamna på en liknande position, i mitten av tabellen.

HV71: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
HV71: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 36,00
HV71: Att sluta topp 2 19,00

HV71 styrkor

Under slutet av säsongen 22/23 visade målvakten Joni Ortio vilken hög nivå han håller. När det gällde som allra mest för HV71 vaktade han buren på ett föredömligt sätt. Om han kan hålla samma höga nivå som under avslutningen på förra säsongen kommer HV71 ha en riktigt bra målvakt. Dessutom har man tagit in Brattström som är tänkt att avlasta Ortio. HV71 kommer alltså ha två skickliga målvakter som kan komma att ge en trygghet åt resten av laget.

HV71 svagheter

Om målvakterna får ses som ett utropstecken finns det även ett par frågetecken inför den kommande säsongen. På backsidan har man gått igenom en stor renovering där Emil Andrae verkar vara förlorad för HV71. Emil stod för en riktigt bra säsong ifjol och HV71 kommer sakna hans ledaregenskaper och spelförståelse. Även om truppen generellt är starkare nu än förra säsongen finns det mycket jobb för tränarstaben att göra. Potentialen finns i truppen, men hinner man få ihop ett stabilt grundspel som håller bland den extremt tuffa konkurrensen?

Fakta om HV71:
 

Grundad: 1971
Hemmaarena:  Husqvarna Garden, kapacitet 7 000
Tränare: Johan Lindom
Titlar: 5 SM-guld
Placering 2022/23: Plats 11

HV71:s historia

HV71, som ursprungligen är en förkortning av Husqvarna Vätterstad 1971, är en klassisk klubb inom svensk ishockey. Klubben grundades för 52 år sedan (1971) och spelar sina hemmamatcher på Husqvarna Garden. HV71 har fem SM-guld i prisskåpet. 1994/95 blev man det lag som vunnit SM-guld med den lägsta placeringen i grundserien. Efter att ha slutat på plats åtta gick man hela vägen och vann finalen mot Brynäs IF.

Kommentarer

Feedback