Annons

Speltips på Frölunda HC - SHL 2022/23

Spelschema, Frölunda HC

Hela spelschemat

Frölunda levde inte helt upp till de skyhöga förväntningarna förra säsongen. En fjärdeplats i grundserien följdes upp av en semifnalförlust mot Luleå. Där var man aldrig riktigt nära att rubba Luleå då det blev 4-1 i matcher till laget från Bottenviken. Nu har man tappat en drös med talanger till NHL, men samtidigt förstärkt med stjärnmålvakten Lasse Johansson, tjecken Lenc, och de båda finländarna Innala och Lindbohm. Samtidigt är poängligans vinnare i fjol Lasch kvar i Rönnbergs lagbygge. Klart är att man siktar mot en final SHL 2022/23.

Odds på Frölunda i SHL 22/23

Laget är en av de största klubbarna i SHL och har som vanligt skyhöga förväntningar på sig att lyckas. Man lockar ofta ganska stora publiksiffror hemma i Göteborg, samtidigt som de flesta mindre lagen ofta är väldigt motiverade av att ta en seger när de möter Frölunda. Man har en hel del mycket skickliga hockeyspelare i truppen och flera namn med stor rutin från SHL.

Frölunda: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Frölunda: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 8,50
Frölunda: Att vinna grundserien SHL 2022/23 8,00

Frölundas styrkor

Man har en bredd trupp spetsat med ett par riktiga klasspelare. Helheten ser bra ut för Frölunda. Lasse Johansson bör vara en av SHL.s allra bästa målvakter. Lindbohm bör stärka backsidan rejält. Lasch är en av seriens bästa spelare. Rutin finnes i Lasu, evigt unge kapten Lundqvist och Folin. Det är svårt att peka ut några direkta svagheter i det här lagbygget.

Frölundas svagheter

Känslan är att Frölunda inte riktigt har hittat sin maxnivå när det kommer till slutspelen de senaste åren. Vilket är något oroande för årets säsong. Kanske beror det på att man har haft en del lite äldre spelare som inte har orkat eller haft nivån i kroppen att växla upp när det blir tuffa slutspelsmatcher. Sedan måste mr Lasch kliva fram ännu mer under det kommande slutpselet i vår om laget verkligen ska ha en chans på Le Mat.

Fakta om Frölunda HC:
 

Grundad: 1944
Hemmaarena: Scandinavium, kapacitet 12 044. Frölundaborg, Kapacitet: 6044
Tränare: Roger Rönnberg
Titlar: 5 SM-guld och 4 CHL-guld.
Placering 2021/22: 4:a i grundserien och ut i semifinal

Frölundas historia:

Frölunda har en lång historia i SHL, där man dock länge var den stora klubben som inte lyckades vinna guld. Första guldet tog man 1966 och sedan kom nästa guld först 2003. Sedan dess har det även blivit guldfirande på Götaplatsen 2005, 2016 och 2019. I maratontabellen ligger man på en bronsplats med 1905 spelade matcher och hela 2670 inspelade poäng.


 

Kommentarer

Feedback