Annons

Förhandstitt med odds på Frölunda HC - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Frölunda HC

Hela spelschemat

Frölunda är ett av Sveriges största hockeylag med en lång historia. Men att vara ett av de största lagen innebär oundvikligen höga förväntningar år ut och år in. Förra säsongen lyckades man inte riktigt leva upp till de höga förväntningarna. Även om man med nöd och näppe lyckades knipa sjätteplatsen i grundserien tog gulddrömmarna slut i semifinalen där Växjö visade sig vara det bättre laget. Publiken på Scandinavium hoppas givetvis på större framgångar i SHL 2023/24. Frölunda har både tappat och tagit in ett gäng spelare. Truppen håller minst samma nivå som förra säsongen och man går såklart för guldet i SHL 2023/24.

Odds på Frölunda i SHL 23/24

Laget är en av de största klubbarna i SHL och har som vanligt skyhöga förväntningar på sig att lyckas. Man lockar ofta ganska stora publiksiffror hemma i Göteborg, samtidigt som de flesta mindre lagen ofta är väldigt motiverade av att ta en seger när de möter Frölunda. Man har en hel del mycket skickliga hockeyspelare i truppen och flera namn med stor rutin från SHL.

Odds Frölunda SHL 23/24 Högsta odds Spelbolag
Frölunda: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 7,80
Frölunda: Att sluta topp 2 3,60

Frölundas styrkor

Ett lag som Frölunda har givetvis många styrkor. Bland annat har laget en bra mix av unga talanger och äldre rutinerade spelare. Att ha en bra balans rent åldersmässigt ska inte på något sätt underskattas. Ofta står de yngre för energi och frenesi medan de äldre har rutinen och kan hantera pressade situationer på ett bra sätt. Men vad som har varit utmärkande för Frölunda under många år är det faktum att laget sliter stenhårt och att man har en förmåga att vända underlägen. ”It ain’t over till de fat lady sings” som man brukar säga. ar en bredd trupp spetsat med ett par riktiga klasspelare. Helheten ser bra ut för Frölunda. Lasse Johansson bör vara en av SHL.s allra bästa målvakter. Lindbohm bör stärka backsidan rejält. Lasch är en av seriens bästa spelare. Rutin finnes i Lasu, evigt unge kapten Lundqvist och Folin. Det är svårt att peka ut några direkta svagheter i det här lagbygget.

Frölundas svagheter

Att Frölunda slutade på sjätteplats i grundserien var en besvikelse för alla inblandade förra säsongen. Besvikelsen blev givetvis större när man dessutom förlorade mot Växjö i semifinalen. Laget hade hoppats på mer, helt klart. En svaghet hos de femfaldiga svenska mästarna förra säsongen var att man saknade någon eller några spelare som stod för en hög poängskörd. Den spelare som stod för mest poäng i Frölunda under säsongen 22/23 var veteranen Joel Lundqvist. Med sina 11 mål och 18 assist hamnade han på plats 42 i den totala poängligan i SHL. Om Frölunda vill skörda större framgångar den kommande säsongen behöver ett par poängspelare steppa upp.

Fakta om Frölunda HC:
 

Grundad: 1944
Hemmaarena: Scandinavium, kapacitet 12 044. Frölundaborg, Kapacitet: 6044
Tränare: Roger Rönnberg
Titlar: 5 SM-guld och 4 CHL-guld.
Placering 2022/23: 6:a i grundserien och ut i semifinal

Frölundas historia:

Frölunda har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1944. Klubben från Göteborg har hela 54 säsonger i Sveriges högsta division och på dessa år har man lyckats vinna SM-guld fem gånger. Man har totalt sett varit i nio svenska mästerskapsfinaler. På internationell nivå har Frölunda vunnit Champions Hockey League fyra gånger.


 

Spelschema, Frölunda HC

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback