Annons

Grupp A i Champions League 2023/24

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Här går vi igenom allt du behöver veta om lagen och odds Champions League vinnare för grupp A. Bayern är enligt spelbolagen knappa favoriter att vinna gruppen, men det kan bli en tuff kamp om gruppsegern mellan tyskarna och Manchester United. Galatasaray har ett par riktigt stora namn i sin trupp, men det lutar åt att de får rikta in sig på en tredjeplats. FC Köpenhamn kan givetvis vara med och utmana om man verkligen får allt att stämma, men det ska mycket till om danskarna inte kommer att sluta på någon av de nedersta platserna när den här gruppen summeras.

Odds vinnare grupp A – Champions League 23/24

Se oddsen i tabellen nedan om vilka som är favoriter att vinna grupp A.

Så avgörs Champions League grupp A

Som sig bör möts lagen i gruppen på hemma- och bortaplan. Det innebär sex matcher totalt för varje lag. Gruppen rivstartar med en riktigt stormatch direkt då Bayern med Harry Kane i spetsen tar emot Rashfords Manchester United på Allianz Arena. Samtidigt möter Galatasaray FC Köpenhamn hemma i Istanbul inför sina fanatiska hemmafans. Gruppettan och grupptvåan går vidare till slutspel i Champions League. Grupptrean får fortsätta sin säsong i Europa League, medan gruppjumbon är klara med sitt Europaspel för denna säsongen.  

Tabell Champions League grupp A

Se ställningen uppdateras live nedan för Champions League tabell grupp A.

Speltips: Vinnare Champions League grupp A

Harry Kane ryktades under de senaste åren fler än en gång till Manchester United. Nu lämnade som bekant Mr Kane Spurs i somras för en flytt till Bayern. Vi tror att kampen om gruppsegern här kommer att stå just mellan United och Bayern. Med Kane i laget har de tyska giganterna äntligen fått en fullvärdig ersättare till Lewandowski. Ten Haags mannar har startat säsongen aningen knackigt och vi tippar att Bayern utan några större problem plockar hem gruppsegern. Galatasaray och FCK kan givetvis skrälla i en enskild match men mer än så kommer de inte att blanda sig i toppstriden av grupp A.

TILL BETHARD!

Kommentarer

Feedback