Franska Öppna slutade i söndags med att Nadal vann fullständigt ohotad. Franska Öppna slut, Wimbledon på gång, och vi vill redan nu ha oss en liten titt på vilka odds som finns att tillgå på detta.

Vi tar oss ett snack med vår tennisexpert David Thorstensson som naturligtvis redan börjat dissekera oddsen.

Hur var Franska Öppna David? Bra turnering?

-Jo men det var det absolut. En av de bättre Grand Slam-turneringarna på länge faktiskt. De bra spelarna presterade. Tråkigt att Djokovic inte fick chansen mot Nadal men det hade inte spelat någon roll. Nadal var för bra.

Nu gräs. Nadal överlägsen i Franska Öppna men helt ofarlig på gräs?

-Verkligen inte. Han är faktiskt bättre på gräs än vad han är på hardcourt, så ska han vinna en annan Grand Slam-titel än Franska Öppna, då tror jag det är Wimbledon. Sen om det sker eller inte någon mer gång, det låter jag vara osagt. Men chansen, den har han verkligen. Han tillhör favoriterna.

Djokovic favorit enligt David

På tal om favoriter. Vem är huvudfavoriten då?

-Enkelt. Djokovic är favorit i alla turneringar utom de på grus. Han är i bra form egentligen men semifinalen mot Thiem blev uppstyckad och konstig och grus är inte Djokovic bästa underlag. Gräs är hans näst bästa underlag och det räcker för att han ska vara klar favorit.

Högst på Djokovic hos Bethard, 2,50!

Vi måste förstås nämna Federer. Hur står han sig numera? 

-Han ska givetvis respekteras högt nu när det är gräs, men trots alla hans segrar i Wimbledon så är han inte ens nära på att vara favorit i min mening. Han får nöja sig med att i någon mån dela positionen som första utmanare med Nadal.

Vinner Federer? 4,50 hos Bethard!

Kan det skrälla, eller blir det någon av de där tre som vinner likt nästan alltid?

-Det kan skrälla. Gräs är inte så oberäkneligt som det tidigare kanske varit. I stort sett alla toppspelare behärskar numera gräs. Dels för att gräset blivit lite mer spelbart på senare år men framför allt för att de är så sjukt bra tennisspelare och därmed behärskar allt. Men visst, det är mindre marginaler på gräs, och jämför man med exempelvis Franska Öppna där egentligen bara tre spelare kunde vinna, i Wimbledon är det helt annat. Det finns ett knippe spelare som om allt stämmer skulle kunna ta hem det.

Tstsipas kan få till det

Kom igen nu, ge oss namn?

-Tsitsipas har ett spel som är fullkomligt perfekt för gräs, och om han får till det med sättet att röra sig på underlaget kan han bli farlig för precis alla.

-Zverev är bra på gräs och formen är på uppåtgående. Han har en bra seedning och man vet aldrig.

-Del Potro är jätteduktig på gräs numera och verkade vara i ganska gott fysiskt skick i Franska Öppna, i alla fall för att vara han. Ska inte räknas bort.

-Man måste också nämna Cilic och Isner, två spelare som kommer in med ruskigt oklar form men som varit i final i Wimbledon tidigare och servar man så bra som de gör, då är man alltid ett hot med gräs under fötterna.

Hela 151 gånger på att Isner vinner hos Unibet

Hur ligger det till med svenskarna då? Kommer bröderna Ymer in i turneringen?

-Tyvärr inte. De är 20 platser ifrån någonting på rankingen och kommer tvingas kvala om inget riktigt anmärkningsvärt händer de närmaste veckorna.

Bäst odds på Nadal

Vem är det bästa spelet just nu om man frågar dig?

-Just nu hade jag tagit Nadal. Djokovic odds är lite lågt, jag tycker inte det är märkbart större chans att Federer vinner än att Nadal gör det, och därmed känns spelet på Nadal som det man ska ta just nu.

Spela Nadal till 6,50 hos Unibet

Vi tackar David och ber givetvis att få återkomma när det börjar närma sig på allvar om några veckor.

100% upp till 2000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+, regler och villkor gäller