Klassisk friidrottsmark ikväll när Bislett Games avgörs i Oslo och vi har en mycket svensk start i form av Armand Duplantis som gör sin första starta som professionell idrottare.

Han meddelade häromdagen att han hoppar av sina studier på college i USA för att helhjärtat kunna satsa på friidrotten, Duplantis. Ett självklart val kan vi här i Sverige tycka. Det är inte så många av våra idrottare som väljer att gå i skolan istället för att satsa helhjärtat och då inte heller får ta emot pengar för sitt idrottande som är fallet om man går på college, men Duplantis är uppväxt i USA och där förefaller det inte lika konstigt. Kanske särskilt inte för friidrottare som på vissa skolor har mycket goda förutsättningar och de flesta av de amerikanska friidrottarna väljer att utvecklas på college i några år.

Men Duplantis valde en annan väg och skrev häromdagen på för Puma som sin sko- och klädsponsor. Troligen den första i raden av sponsorer, att vara en världsstjärna dels i Sverige som han tävlar för men också i USA där han bott hela sitt liv, inte en helt dålig situation.

Ikväll är det i alla fall tävlingsdags för Duplantis och han är favorit till att vinna stavhoppet i Oslo. Så här sitter oddsen just nu!

Duplantis knapp favorit ikväll

Duplantis, 2,15

Kendricks, 2,25

Lisek, 6,50

Wojciechowski, 8,00

Noterbart att om man ska tro oddsen, ja då vinner ingen annan. Det är de här fyra det står mellan. Nästa deltagare står i 67 gånger pengarna.

Vi hoppas på en bra start på den europeiska säsongen för Duplantis. Kallt väder väntas så de där riktiga toppresultaten kanske uteblir, men en seger skulle räcka gott. 

Om man vill spela på något av de där oddsen så finns de som sagt Mr Green där man just nu kan få en riktigt fin bonus. Om man sätter in 100 kronor får man 600 kronor att spela för och kan på så vis få en flygande start på sitt konto där.