71-rankade Vitryssland ska besegras om Sveriges fortsatta väg mot Ryssland ska ligga öppen. I senaste mötet vann Sverige komfortabelt med 4-0 efter mål av Emil Forsberg x 2, Marcus Berg och Isaac Kiese Thelin. Förvänta er inte en lika lätt seger på Borisov Arena - även om Sverige naturligtvis ska ses som stora favoriter.

 

Vitryssarna spelade 0-1 i mötet med Luxemburg och såg riktigt bleka ut. White Wings, som fotbollslaget kallas, har dock endast mäktat med en vinst i kvalet när man besegrade Bulgarien med 2-1 i juni. Sverige bör komma hem med tre poäng men det finns tre spelare som sticker ut ur mängden.

 

Sergey Chernik

Målvakten Sergey Chernik är ett av tre utlandsproffs i den förmodade startelvan. Den 29e-åriga keepern spelar till vardags i AS Nancy och har fem titlar från sin tid i BATE Borisov. Med Chernik som burväktare vann laget Vitryska Premier League 2014,2015 och 2016 samt Vitryska cupen och Supercupen 2015. De svenska anfallarna måste hålla kvalitéen på avsluten om bollarna ska slinka förbi Sergey Chernik.

 

Sergey Politevich

Högerbacken Sergey Politevich är 27 år och har Genclerbirligi som klubbadress. Den 190 cm långa backen har även representerat  Dinamo Minsk och fanns med i det Vitryska U-21 lag som kom trea i U-21 EM 2011. Det har bara blivit ett landslagsmål i karriären vilket kom 2016 mot Grekland i en vänskapsmatch. Politevich får ändå rankas som en av de största stjärnorna i den vitryska truppen.  

 

Ivan Mayewski

Till sist vill vi varna för Ivan Mayewski som tillhör Kazakstanska Astana. Den 29-årige mittfältaren är en motor på mittfältet och har stått för 9 mål i sin karriär. Spelaren som gjort 14 landskamper för Vitryssland väntar fortfarande på sitt första landslagsmål och vi får hoppas det inte kommer mot Sverige. I en lång karriär har det bara blivit en titel vilket var Vitryska Cupen 2012/13 med FC Minsk.