Lördag och VM:s andra dag. Då öppningsmatchen fick ta allt fokus under fredagen bjuds vi här på tre matcher. På förhand ska det enligt oddsen bli tre enkla segrar, men mästerskap är mästerskap och premiärnerver har fällt krokben för rutinerade lag förr.

Mötet mellan Norge och Nigeria gör Grupp A:s första omgång fullständig. Kanske har du redan läst vår expert Billys genomgång av gruppen och känner till att han tror Norge tar andraplatsen efter Frankrike, men att det sedan kan bli tufft för norskorna att ta sig mycket längre.

Norge helt enkelt för bra för Nigeria?

Norge vann VM 1995 och slog då Nigeria med hela 8-0. Vårt grannland från väst har gått vidare från VM:s gruppspel sex av sju gånger och har ett matchfacit i just gruppspelet som säger övertygande 15 segrar på 21 matcher (två oavgjorda och fyra förluster genom åren). Mest anmärkningsvärt när vi tittar bakåt i tiden är att Norge lyckats ta 8 av dessa 15 segrar med fyra måls marginal eller mer.

Nigeria har bara vunnit en av sina nio senaste gruppmatcher i VM-sammanhang. Från den positiva sidan kan vi dock se att man inte blivit totalt utspelade någon gång – ingen av förlusterna har varit med fler än två mål. Å andra sidan ska noteras att man inte lyckats göra speciellt många mål framåt, då hela nio av de tolv senaste gruppmatcherna slutat utan nigerianskt mål...

Länderna har möts fyra gånger tidigare och Norge leder med totalt 19-3.

Högst odds på Norge-Nigeria

Oddsen nedan uppdateras automatiskt. Du kan följa matchen och få alla de bästa liveoddsen här i vårt Matchcenter.

Klicka på oddsen för att gå direkt till spelbolaget.

Norge - Nigeria

Kan Kina bli tuffa för Tyskland?

Med avspark klockan 15:00 är det dags för en av turneringens stora guldfavoriter att börja rulla boll. Tyskland har fått Kina i första matchen, vilket kanske hade varit en svårare motståndare för några år sedan än vad det väntas bli nu. Tyskorna är klara favoriter på oddsen.

Världsmästarna från 2003 och 2007 vet vikten av en bra start i turneringarna. På de 21 senaste gruppmatcherna i VM har Tyskland bara en enda förlust. Men stirra dig inte blind på tyskornas fina mästerskapsfacit – faktum är att Kina inte är långt ifrån.

Just i gruppspelet har Kina ett klart dugligt facit att matcha européerna med; på 16 gruppmatcher har man endast två förluster. Det här blir kinesernas sjunde VM och hittills har man bara förlorat en enda öppningsmatch genom åren (plus fyra segrar och en oavgjord).

Högst odds på Tyskland-Kina

Oddsen nedan uppdateras automatiskt. Du kan följa matchen och få alla de bästa liveoddsen här i vårt Matchcenter.

Klicka på oddsen för att gå direkt till spelbolaget.

Tyskland - Kina

100% upp till 1 500 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
Bra utbud
Snabba utbetalningar
18+, regler och villkor gäller

Målfest när Spanien rullar bort Sydafrika?

Grupp B kompletteras med Spanien och Sydafrika, en match som kan bli en riktig målfest. Spanjorerna är klara favoriter på oddsen och kommer till VM med fyra segrar på de åtta senaste matcherna. Anfallet är lagets styrka och de har gjort två mål eller fler i alla de åtta senaste segrarna.

Sydafrika valde att spela mot tufft motstånd precis inför VM. Man torskade klart mot både Norge (2-7) och USA (0-3), men det ska väl sägas också att laget inte direkt överpresterat i tidigare matcher heller, där man bland annat tagit stryk av Finland (0-3) och Tjeckien (1-2).

Inte en enda seger har det blivit för Sydafrika på de tio senaste matcherna – och det ska mycket till för att den trenden ska brytas här mot Spanien. Givet att spanjorerna brukar ha sin starkaste period i slutet av matcherna, när Sydafrika-spelarna riskerar att bli trötta,  kan det ha blivit ordentligt målglatt när slutsignalen går.

Högst odds på Spanien-Sydafrika

Oddsen nedan uppdateras automatiskt. Du kan följa matchen och få alla de bästa liveoddsen här i vårt Matchcenter.

Klicka på oddsen för att gå direkt till spelbolaget.

Spanien - Sydafrika

Brett utbud
Lång erfarenhet av betting
Generös välkomstbonus