Petter Northug må ha avslutat sin skidkarriär i världscupen, men han ligger inte på latsidan. Han har lanserat sina egna skidglasögon med sin forna antagonist och hackkyckling Calle Harlvarsson som frontfigur tillsammans med Frida Karlsson. Han ska inom kort delta i VM i spökboll. Och ovanpå detta har han berättat att han kommer fortsätta åka skidor.

Norrmannen kommer köra långlopp under de närmaste åren och det i sin landsman Anders Aucklands lag, ett mycket slagkraftigt sådant som bör ge honom goda möjligheter att lyckas. Man måste därmed så klart ställa sig frågan, vinner Northug Vasaloppet?

Northug satsar på långlopp närmaste åren

Han kommer ställa upp i de stora långloppen den här säsongen. Marcialonga i Italien, Birkebeiner hemma i Norge, och Vasaloppet i Sverige. Själv säger han att han i år mest kommer vara med för att det är kul och kanske lära sig lite, men när det gäller en så extrem tävlingsmänniska får man kanske tvivla lite på de uppgifterna. 

Northug har alltid varit stark på femmilen. Långloppen är lite längre, men alla är inte så särskilt mycket längre. Det är masstart i långloppen, Northug är så stark i masstart att det internationella skidförbundet ett tag funderade på regeljusteringar för att det överhuvudtaget skulle vara möjligt att besegra Northug.

Vinner Northug Vasaloppet?

Coolbet är ett kul spelbolag som alltid är på tårna när det gäller att lägga ut odds på det som folk är intresserade av. Man erbjuder som enda spelbolag just nu odds på att Northug vinner ett långlopp inom de två närmaste säsongerna. Innan slutet på säsongen 2021 alltså.

Vinner Northug Vasaloppet? Här är oddset

Vinner Northug minst ett långlopp under de kommande två säsongerna?

Odds som sticker ut
Grymt bra välkomstbonus
Relativt enkla omsättningskrav

Det mesta kommer nog handla om hans inställning. Om han tränar ordentligt och är frisk under en tid så ska det inte vara några problem. En frisk Northug hade fortfarande varit livsfarlig på de längre distanserna i världscupen och även om nivån på åkarna i långloppen inte är dålig, det är ändå skillnad. De starka åkarna i långloppen är i allmänhet sådana som inte räckt till i världscupen och istället satsat på långlopp. Många långloppsåkare är dessutom rejält till åren komna så Northugs ålder är i det här sammanhanget verkligen inget problem. Han är snarare yngre än de flesta av konkurrenterna.

Coolbet kommer ha massor av odds på längdskidåkning under kommande vinter. Starta säsongen med ett konto där och få en fin bonus genom att följa dessa enkla steg.

  1. Klicka här för att komma till vårt erbjudande hos Coolbet, 500 kronor i bonus.
  2. Registrera dig med ditt mobila ID på din telefon.
  3. Sätt in 500 kronor.
  4. Spela för 1000 kronor, exempelvis på längdskidåkning.