Det svajar lite i svensk politik just nu och vissa ställer sig frågan, när faller Stefan Löfven?

Om det finns viktiga frågor som folk söker svar på finns det också odds på hur det ska gå, och Betsson har kommit upp med odds på att det blir nyval, eller mer korrekt, extra val, under den här mandatperioden.

Nyval utlyses mellan 2018 och 2022? 10 gånger pengarna!

Lägg ditt spel hos Betsson

100 % bonus upp till 1 000 kr

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

Det inträffar sällan, numera mycket sällan, att en regering faller i Sverige men ska man tro hur det framställs i media och på sociala medier är missnöjet just nu ovanligt stort. Våldsamma brott begås, neddragningar görs till och med på samhällets viktigaste funktion, sjukvården trots att ekonomin fortfarande är inne i en högkonjunktur och att det istället borde vara möjligt att göra satsningar.

Det räcker inte med att få med Liberalerna

Moderaterna är missnöjda, Sverigedemokraterna är missnöjda, Kristdemokraterna är missnöjda. Dessa tre partier skulle smått garanterat vilja gå till nyval just nu och om de bara såg en möjlighet skulle de ta den. Det räcker emellertid inte, hur mycket de än gaddar ihop sig. Det allra mest problematiska, om man nu hoppas på nyval, är dock att det inte heller räcker om de skulle få med sig det kanske mest svajiga partiet i regeringsunderlaget, Liberalerna. 

Om Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna bestämde sig för att det var dags att byta regering skulle det fortfarande saknas ett mandat. De övriga partierna kan alltså rädda Stefan Löfvens regering med ett mandats marginal och därmed blir ett nyval högst osannolikt.

När faller Stefan Löfven? Något av detta krävs

 • Vänsterpartiet knorrar mot sin storebror Socialdemokraterna men att de skulle rösta tillsammans med sina ultimata motståndare när det blir skarpt läge, högst otroligt.
 • Miljöpartiet var en gång ett parti mellan blocken. Sedan några år har man valt sida och egentligen oavsett vad partierna till höger om mitten säger anser Miljöpartiet att det är dåligt. Miljöpartiet är inte ett alternativ att hoppas på för högerpartierna.
 • Centerpartiet borde vara chansen, men den chansen finns mest troligt inte längre. Centerpartiet är det parti som allra mest profilerat sig mot Sverigedemokraterna och att de skulle hjälpa Sverigedemokraterna att få till ett möjligt regeringsskifte, det händer nog inte.

Där är möjligheterna slut vilket innebär att nej, det blir inget nyval innan nästa ordinarie val. Det kommer krävas något alldeles utöver det vanliga, troligen en misskötsel utan motsvarighet i svensk historia för att tillräckligt många partier ska trycka på knappen och fälla Stefan Löfven.

när faller Stefan Löfven?

Om man redan nu vill börja ladda upp för nästa riksdagsval, år 2022, så har Unibet odds på politik såsom det valet 2022.

Parti att få högst procentandel väljare

 1. Socialdemokraterna 1.38 - Unibet
 2. Sverigedemokraterna 2.75 - Unibet
 3. Moderaterna 6.00 - Unibet
 4. Kristdemokraterna 101 - Unibet

Åker Liberalerna ur riksdagen i valet 2022?

Åker Miljöpartiet ur riksdagen i valet 2022?

Starta ett konto hos Unibet med följande steg

 1. Klicka här för att automatiskt acceptera Unibets grymma insättningsbonus.
 2. Använd ditt mobila ID för att registrera dig på bara några sekunder.
 3. Gör en insättning.
 4. Spela på något i Unibets enorma utbud, exempelvis politik.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller