Alla 32 lagen är spikade för sommarens VM-fest i Ryssland. Flera utav spelbolagen har nu kommit ut med vinnarodds för turneringen och även om det är svårt att förutspå något innan grupperna är spikade så kan det vara intressant att se hur marknaden bedömer nationernas styrkor. Alla oddsen som hänvisas till i denna artikel finns att hitta hos Leo Vegas, Unibet* och Expekt*!

 

Brasilien och Tyskland favoriter hos spelbolagen

Det är två nationer som majoriteten utav alla spelbolag håller som knappa favoriter till att lyfta pokalen den 15:e juli när finalen spelas på Luzjnikistadion. Tyskland, de fyrfaldiga världsmästarna är den ena nationen och den andra stavas föga förvånande Brasilien. Båda nationerna sprang igenom sina kval utan några som helst problem och har en bredd på trupperna som få andra nationer kan mäta sig med, Tysklands vinst i Confederations Cup med ett såkallat B-lag är inte minst ett tecken på det. 

Unibet*, Leo Vegas och Expekt* har alla valt att erbjuda oddset 6.00 på dessa två nationer som slutsegrare i turneringen. Expekt* har även valt att sätta Frankrike som jämbördig favorit, inte helt konstigt med tanke på vilka spelare nationen hyserar över. Självklart är oddsen högst preliminära då vet inte ens vet hur grupperna ser ut i skrivande stund men det är trots det intressant att få en fingervisning om hur marknaden bedömer de deltagande nationerna.

Höga odds på de regerande Europamästarna

Portugal går in i turneringen som regerande Europamästare efter segern mot Frankrike i finalen 2016. Trots EM-guldet hängande runt halsen så är det relativt höga odds på Cristiano Ronaldo och gänget, runt 21.00 gånger pengarna hos de flesta bolagen. En annan nation med ungefär samma odds är England, laget som inför varje mästerskap skrivs upp något extremt. Gareth Southgate får verkligen något att bita i om han ska ta ''fotbollens hemland'' till någon medaljplats i sommarens VM. Det engelska landslaget känns mer profillöst än på länge, om det är en fördel eller inte låter vi vara osagt.

Vinnarodds ifrån Leo Vegas

Tyskland - 6.00

Brasilien - 6.00

Spanien - 8.50

Sverige - 71.00

Danmark - 81.00