Vilka lag som ska spela VM i Ryssland står klart, nu är också den offciella VM-bollen prestenterad. Telstar 18 heter bollen som de 32 deltagande nationerna ska använda sig utav och ifrån Adidas sida, som står som tillverkare av fotbollen, är man mycket upprymda. 

 

Inbyggt chipp för interaktion med smartphones

Den nya bollen innehåller en hel rad med spännande funktioner som kommer att underlätta för konsumenterna under världsmästerskapet. Inte nog med att bollen är helt återvinningsbar, den innehåller även ett så kallat NFC-chipp som gör det möjligt att interagera med fotbollen via en smartphone. Rörelser, position och mycket mer data för den specifika bollen går att plocka fram med en gång. Information som kommer att användas under VM 2018 för att ge alla statistiknördar det lilla extra under mästerskapet. 

Namnet Telstar kommer ifrån dess föregångare som för nästan 50 år sedan såg som ''star of television''. Anledningen till detta var att den klassiska bollen var designad med svarta detaljer för att sticka ut på de svartvita TV-skärmarna som gällde på den tiden. En banbrytare då, en banbrytare nu. 

Telstar 18 - En klassiker

Att spelare som Pelé, Gerd Müller och en rad andra gamla storstjärnor använt sig utav Telstar under VM 1970 ger så klart en extra krydda till mästerskapet och valet utav fotboll. Mycket har hänt sedan dess och Telstars uppgradering Telstar 18 innehåller minst sagt en hel del spännande funktioner. Återstår att se vem utav VM:s stjärnor som klarar av att hantera bollen likt Giacinto Facchetti gjorde under VM 1970!