-Hörru David, kan inte du skriva något inför matchen ikväll?

Ibland slår det mig att jag faktiskt har världens absolut bästa jobb. Ni ser mig normalt skriva tennistips här på betting.se och jag har även landets största tennisblogg som numera ligger hos Bethard*, vamosrafa.se. Emellanåt har jag också hoppat in och skrivit om andra idrotter här på betting, och när man får sån där fråga av chefen, man springer ju inte och gömmer sig direkt om man säger så.

Det är en ynnest att få skriva om stora idrottshändelser och det är ju just en sådan på gång nu igen. Jag må vara tennisskribent, men jag är inte varken dum eller insnöad. Jag vet precis som dig, dig, dig, och du där, du också, att det är fotboll som är hövdingen av alla idrotter och hur mycket jag än må heja på mitt kära Trelleborgs FF, eller för den delen Manchester United, det är bara landskamper som den som kommer upp ikväll som får mig att bli så nervös så jag mår dåligt. Man ser fram emot det, inget snack om saken, man har ju haft den här matchen i huvudet i veckor nu, men man vet, det kommer inte bli roligt. Det kommer bli ett par timmar av ren misär, egentligen oavsett hur matchen faller ut. Råkar vi ta ledningen, då blir det bara värre. Då känner man att VM-platsen är rejält inom räckhåll, och man har genast allt att förlora. Så länge det står 0-0, ja något liknande. Det enda som egentligen kan förbättra min sinnesstämnng är om det går åt skogen. Börjar målen rulla in bakom Robin Olsen, då kan man alltid plocka fram det där, "jaha, vad spelar det här mig för roll" och sätta sig och deppa framför Idol med chipsskålen på magen istället. Man lyckas sällan lura sig själv helt och hållet, men kanske åtminstone till viss del.

Vad tror vi då?

Jag är optimist. Redan när lottningen gjordes tänkte jag att det var Italien och inte vi som drog niten. Italien hade 75% chans att få ett motstånd som var riktigt enkelt. Nordirland, Grekland, eller Irland. Det hade inte oroat dem. Sverige? Jag tror ganska få italienare legat sömnlösa över motståndet. Eller som Gigi Buffon förklarade det i en intervju jag såg tidigare idag, ett Sverige utan Zlatan Ibrahimovic skrämmer väldigt mycket mindre än ett Sverige med Zlatan Ibrahimovic. Men samtidigt, de vet hur vi förstört för dem tidigare, och även om deras egen självbild nog hindrar dem från att vara rädda för oss, de kanske ändå till viss del borde vara det.

Vi då, drog vi niten? 

Jag skulle svara nej på den frågan. Kroatien var inte direkt dåliga mot Grekland igår. Schweiz är som en klart bättre version av oss själva. Danmark hade varit superbra förstås. Vi är bättre än Danmark, men Kroatien, Schweiz eller Italien, det kan kvitta. Därmed, vi hade 25% chans att dra vinstlotten. Italien hade 75% chans att dra en vinstlott. Det var de som drog niten mer än vad vi gjorde det.

Jag ska inte ge mig in i några närmare analyser av matchen. Italien har ett på papperet otroligt mycket bättre spelarmaterial än vad vi har, det är det inget snack om, men man ska också säga det, deras stjärnspelare är inte direkt uppe på samma nivå som deras stjärnspelare förr om åren varit, så om det stått Schweiz eller Kroatien eller något sånt ovanför samma uppställning, då hade nog den allmäna respekten inte riktigt varit vad den nu är när det står Italien. Jag tycker man övervärderar Italien en gnutta på att det är just Italien.

Det är ju en bettingsajt det här. Jag lämnar er inte utan att rekommendera ett par spel. 

4 gånger pengarna, högst i världen, hos bolaget som jag representerar, Bethard*. Otroligt fint värde där sett till vad det finns på andra håll och jag tror verkligen att det finns en riktigt god chans. Vill man busa till det lite extra kan man spela på både etta och kryss i matchen där, och då få 1,80 ungefär på det. Väldigt bra värde där skulle jag säga. Jag tror faktiskt inte vi förlorar.

Och så ett spel till. Hemmaplan, vi har emellanåt en rackarns tendens att få straffar och vi har en bombsäker straffskytt numera i Andreas Granqvist. Dessutom farlig på både frisparkar och hörnor, Granen. Detta är verkligen inte invägt i målskyttsoddsen och att få över 8 gånger på honom hos Bethard*, jättevärde där också skulle jag säga.

Nu jävlar kör vi Sverige. In i kaklet!

Spela på matchen hos Bethard och få 1400 kronor i bonus som ny kund.