Den 29 november inleds dam VM i handboll, där många starka nationer kommer att göra upp om guldet. vi på Betting går igenom enligt oss de största favoriterna till guldet i handbolls-VM för damer, och försöker besvara frågan: Vilka vinner handbolls-VM 2023?

Dam-VM i handboll 2023 kommer att avgöras i Sverige, Danmark och Norge, och vi är många som ser fram emot att följa mästerskapet som pågår i november och december. Norge är de regerande mästarna, och på hemmaplan lär de ge allt för att se till att försvara guldet.

Men Sverige är som vanligt en av utmanarna, och även vi har fördel av att få spela på egen mark. Här tar vi er igenom de favorittippade nationerna till att vinna dam-VM i handboll 2023, och delar med oss av våran genomgång på vinnare av damernas handbolls-VM.

Handbolls-VM damer 2023 favoriter vinnare

Vi har valt ut de enligt spelbolagen i vm handboll damer 2023 fem största favoriterna att vinna VM-guldet. Det ser ut att bli en uppgörelse mellan de nordiska lagen i detta "hemma"-VM.

Lag Högsta odds Spelbolag
Norge 2,20
Danmark 4,00
Frankrike 5,50
Nederländerna 9,00
Sverige 12,00

Norge vinner handbolls-VM för damer 2023

Norge är mesta mästare såväl som regerande mästare när det kommer till damernas handbolls-VM, och att laget gäller som favoriter till att vinna guldet igen kommer därmed inte som någon överraskning. Utsikterna på Norge som VM-vinnare är faktiskt så lågt att det nästan är nere på 2 gånger pengarna.

Norges förbundskapten Thorir Hergeirsson har suttit på posten i fjorton år, tagit Norge till tre VM-guld och siktar nu alltså på ro hem ännu ett. Han har en trupp fylld av stjärnspelare, och en mix mellan ett äldre, rutinerat garde och unga, pigga spelare som vill skriva in sina namn i historieböckerna.

Frankrike vinner handbolls-VM för damer 2023

Frankrike är andrafavoriter till att ta hem VM-guldet i handbolls-VM. Man stod för ett mycket starkt mästerskap år 2021, då man vann varenda match i såväl gruppspelet som huvudrundan, följt av att man därefter slog ut Sverige i kvartsfinal och Danmark i semifinal. Nästa nordiska nation, Norge i finalen, blev dock en för tuff uppgift för fransmännen, som där förlorade med sju bollar. Men nu är man sugna på revansch!

Förbundskaptenen Olivier Krumbholz har tränat franska landslaget i hela 22 år, och han vet mycket väl vad som krävs för att nå resultat på den här nivån.

Danmark vinner handbolls-VM för damer 2023

Danmark är en nation som oftast är med när mästerskapen går mot sitt slut, och i det senaste världsmästerskapet tog man en bronsmedalj. Enligt oss vore ett nytt brons troligt, då Danmark är tippade som tredje största favorit i handbolls-VM. Efter bronset i VM 2021 tog man silver i EM 2022, och nu drömmer coachen Jesper Jensen om att föra sin nation till ett guld.

Sverige vinner handbolls-VM för damer 2023

Sverige är femtehandsfavoriter till VM-guldet, om man ska lita på spelbolagen. En femteplats är nog också en rimlig bedömning, sett till Sveriges kvalitéer och tidigare resultat. I det senaste världsmästerskapet blev Sverige delad femma, då man åkte ut i kvartsfinalen. Faktum är att Sverige aldrig tagit medalj i ett dam-VM i handboll, utan nationens bästa VM-resultat är fjärdeplatsen år 2014.

Det hoppas vi naturligtvis att det ska bli ändring på, och har man lite medvind finns alla förutsättningar för att vara med och slåss om de ädlaste medaljerna. Fördelen av hemmaplan ska heller inte underskattas, och Sverige kommer ha ett stort publikstöd i ryggen under sina matcher.

Nederländerna vinner handbolls-VM för damer 2023

Nederländerna delade grupp med Sverige i det senaste världsmästerskapet, och då kryssade lagen emot varandra. Sedan, i huvudrundan, tog äventyret slut för Nederländernas del. Nu hoppas man på att kunna lyckas bättre i årets VM. Man tog faktiskt tre VM-medaljer under 2010-talet, och är alltså ofta framgångsrika i dessa sammanhang.

Speltips på vinnare av handbolls-VM 2023

Läs vårat speltips nedan på vilka vi tippar vinner Dam VM handboll 2023.

Norge är enligt vår mening den nation som ser starkast ut, vilket också förhandstipsen vittnar om. Man har ett väldigt starkt lag, och fördelen av att ha haft samma förbundskapten på posten sedan år 2009. Kontinuiteten är där, minst sagt, och så även kvalitén. På de fyra senaste världsmästerskapen har man tagit två guld och ett silver, och dessutom har man vunnit tre av de fyra senaste EM-slutspelen.

Favoritskapet på Norge må vara i det högsta slaget, men enligt oss ändå det mest spelvärda. Nationen är så pass dominant att det skulle vara en överraskning om de inte tar hem mästerskapet.

Vårt speltips vinnare dam vm 2023: Norge till 2,00

SPELA PÅ DAM VM HOS LEOVEGAS!

Lista: Vinnare i handbolls vm damer

 tabellen nedan finner du samtliga vinnare genom tiderna i dam-vm handboll.

År Mästare Värdland
1957 Tjeckoslovakien Jugoslavien
1962 Rumänien Rumänien
1965 Ungern Tyskland
1968 Inställt Soviet
1971 Öst Tyskland Nederländerna
1973 Jugoslavien Jugoslavien
1975 Round-robin Soviet
1978 Round-robin Tjeckoslovakien
1982 Round-robin Ungern
1986 Soviet Nederländerna
1990 Soviet Sydkorea
1993 Tyskland Norge
1995 Sydkorea Österrike/Ungern
1997 Danmark Tyskland
1999 Norge Norge/Danmark
2001 Ryssland Italien
2003 Frankrike Kroatien
2005 Ryssland Ryssland
2007 Ryssland Frankrike
2009 Ryssland Kina
2011 Norge Brasilien
2013 Brasilien Serbien
2015 Norge Danmark
2017 Frankrike Tyskland
2019 Nederländerna Japan
2021 Norge Spanien

Bästa spelbolag för handbolls-VM vinnarspel

Nedan följer flera bettingsidor med svensk licens vi varm kan rekommendera till VM i handboll.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan konto
Supersmidig livebetting!
Bredare oddsutbud än de flesta
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Erbjudandet är giltigt under perioden 2022-12-19 12:00 – tillsvidare. Endast ett bonuserbjudande per kund gäller. Lägsta insättning för bonus aktivering är 100 kr. Maximalt bonusbelopp är 1000 kr. Det är inga omsättningskrav på vinster från gratissnurr.
Villkor och krav:  Referera till Hajper för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

Letar du efter en oddsbonus till världsmästerskapet, se betting bonus.

FAQ: Vinnare handbolls vm 2023

Här nedan får du svar på vanligaste frågorna om vinnare i Handbolls-VM.

Vilket land har vunnit handbolls-VM för damer flest gånger?

Norge och Ryssland har vunnit flest VM-guld, 4 vardera.

Vilket land är regerande mästare i dam-VM i handboll?

Norge är regerande mästare i damernas handbolls-VM.

Vilket land är favorit till att vinna handbolls-VM?

Enligt spelbolagen är Norge favorit till att vinna VM-guld.

Var kan jag tippa vinnare av handbolls-VM?

I vår artikel finner du länkar till spelbolag som erbjuder spel och marknader på damernas handbolls-VM 2023.

Var hittar jag speltips till dam vm handboll 2023?

Här hittar du samtliga handbolls vm damer tips.