Inför omstarten av Allsvenskan.

 

Gif Sundsvall – Sirius

Här har vi ett intressant möte där Sundsvall gått väldigt bra i träningsmatcherna inför omstarten. Sundsvall slog Hammarby med 3-1 och sedan ett b lags betonat Östersund med klara 4-0.

Sirius som har sålt Sarfo och Kapcevic får tillbaka Björkebaum från skada och har köpt Elias Andersson från Varberg. Sirius har slagit Ösk med 1-0 i träningsmatch.

Här spelar jag inget av lagen men över 2,5 spelar jag till 2.025 på Bet365*. Jag passar att spela lag. Nuvarande odds +0,25 1,78 och -0,25 2,12.

 

Malmö FF – AFC

Här har Malmö köpt just nämnde Sarfo och Johan Dahlin. Alla räknare med Wiland försvinner till Hammarby. Rasmus Bengtsson spelade några minuter för första gången på 9 månader. Carvalho drog hälsenan och är borta länge. Mff har spelat 1-1 mot Lokomotiv Zagreb i träningsmatch.

AFC har inte spelat någon träningsmatch vad jag vet. Dock har de spelat en u21 match med lite A betonat lag. Afc har bara Meade på skadelistan nu. AFC slog Mff på försäsongen i Malmö men har inget att hämta här.

Dock kan handicap +2 locka lite på AFC. Jag passar personligen spel i denna match.

Nuvarande odds -2 1,85 och +2 2,05. Över 3,25 mål 1,9 och under 1,95.

 

Halmstad – Elfsborg

Halmstad har inte spelat någon träningsmatch vad jag vet, vilket är lite märkligt. Janne Jönsson har fått lämna över tränarollen till Igor Krulj. Igor är ung och oprövad men det behövs en ny röst i Hbk så detta kan bara bli positivt. Hbk jagar lite nya offensiva spelare men ingen värvad ännu.

Elfsborg har värvat hem Holmen och slagit Kalmar med 2-1 i träningsmatch. Elfsborg känns lite på g, men naturgräs är inte Elfsborgs favorit underlag.

Jag passar spel här med men är egentligen lite sugen på Elfsborg -0,25.

Nuvarande odds +0,25 2,06 och -0,25 1,84. Över 2,75 mål 1,95 och under 1.9

 

Jönköping Södra – IFK Göteborg

Jönköping har inte spelat någon träningsmatch vad jag vet och har de inte gjort några betydande förändringar i truppen hittills. Det som det snackas om är lån av Malmös unge Svanberg. Spanjoren Sergio Cala har lämnat. Kozica ryktas till Rosenborg

Göteborg mötte häromdagen Fc Zalgiris från Litauen och förlorade med 3-1, helt otroligt svagt resultat. Albaek ska dessutom lämna Blåvitt i sommar. Ser illa ut för de forna giganterna.

Jag passar spel i matchen.

Nuvarande odds +0,25 1.93 och -0,25 1,97 över2,5 mål 2.05 och under 1,8

 

AIK – Östersund

Ja vad ska man säga om Gnaget, otroligt stark försvar men så fruktansvärt dåliga framåt att det finns knappt ord för det. Aik kan inte göra mål, skulle de få in en bra anfallare blir de farliga. Men 2-0 torsk mot Flora och 0-0 mot Klaksvik i Europa är pinsamma resultat.

Östersund detta härliga Östersund körde över Bajen med 3-0 för att sedan dagen efter spela b-lag mot Sundsvall och torska 4-0.

Som det ser ut nu är Östersund värd en liten peng här för antagligen blir det 0-0.

Nuvarande odds -0,25 1,97 och +0,25 1,93. Över 2,25 mål 1,9 och under 1,95.

Här spelas det mindre spel på Östersund och under.

 

Örebro – Norrköping

Ösk torskade i träningsmatchen mot Djurgården, som saknade en del spelare med 2-1. Ösk torskade även mot Sirius med 1-0. Den stora frågan är var är Igbonanike? Är han skadad eller varför har han inte spelat?

Norrköping slog enkelt FC Pristhina med 5-0 i Europa och Norrköping ser bra ut som vanligt. Jag tro det är positivt för Norrköping att de spelat en tävlingsmatch innan serien drar igång.

Norrköping har även slagit Finska Jaro med 1-0 i träningsmatch.

Norrköping är klasser bättre än Ösk men man ska alltid ha respekt för hemmalag.

Nuvarande odds +0,25 1,92 och -0,25 1,98. Över 2,75 mål 1,775 och under 2,1

Här spelar jag Norrköping.

 

Häcken – Hammarby

Häcken torskade mot Ålborg med 2-1 i träningsmatch men har andra problem också. Kamara har hoppar knä och är osäker för spel, Erik Friberg har blivit fästingbiten och är hängig.

Hammarby har inte heller rosat marknaden i träningsmatcherna. Förlust mot Sundsvall med 3-1 och 3-0 mot Östersund. Nja här passar jag spel, väldigt osäker form på båda lagen.

Nuvarande odds -0,75 1,99 och +0,75 1,91. Över 2,75 mål 1,975 och under 1,875.

Borde bli mål i denna match men passar för nuvarande, tycker linan är lite tuff.

 

Djurgården – Kalmar

Djurgården slog Ösk med 2-1 trots de saknade en mängd bra spelare. Annars har de en ung talang på g in. Kommer tappa Engvall tillbaka till Bristol. Ryktas konstant köpa Kujovic.

Djurgården är bra och kommer vara bra i höst.

Kalmar har tagit tillbaka Mr Kalmar Nanne Bergstrand som tränare och vi kommer få se ett kompakt kämpande Kalmar hela hösten är jag säker på. Kalmar torskade mot Elfsborg 2-1 i träningsmatch. Kalmar säljer nog Ismael och Svante Ingelsson.

Nuvarande odds -1 1,83 och +1 2,07. Över 2,75 1,95 och under 1.9.

Tycker att oddsen är för hårda här, Djurgården vinner säkert men att de ska vinna med två mål känns tufft.

 

Några få tankar

Rent allmänt ska man nog ta det försiktigt i omstarter och premiärer. Väldigt märkligt att några lag vad jag vet inte spelat några matcher under uppehållet. Känslan är väl att man borde gå emot dessa lag. Jag kör några spel som jag skrivit men inga större.

 

 

Oddsen hämtade från Bet365*