Danmark slängde ut Wales ur EM 2021 i åttondelsfinalen på Johan Cruyff Arena. Kasper Hjulmands grabbar vann med 4-0. Nu är det kvartsfinalen mot Tjeckien, som ligger på världsrank 40(!?).

På pappret, en drömmotståndare för Danmark, men blir avancemanget så enkelt?

Danmark har hämnd att ta ut  mot Tjeckien. I kvartsfinalen under EM 2004 åkte danskarna på storstryk i en 0-3-förlust. Anfallaren Milan Baroš stod för två av tjeckernas mål, medan Jan Koller också kom med på resultattavlan.

Odds på Tjeckien - Danmark

Nedan har vi plockat fram de absolut högsta oddsen som svenska bettingsidor har inför Danmark - Tjeckien.

1X2: Danmark - Tjeckien Högsta odds Spelbolag
Danmark 2,20
Oavgjort 3,40
Tjeckien 4,00
Asian Handicap: Danmark - Tjeckien Högsta odds Spelbolag
Danmark (AH 0/DnB) 1,40
Tjeckien (AH 0/DnB) 2,70
Danmark (-1 AH) 3,35
Tjeckien (AH +1) 1,32
Över/Under: Danmark - Tjeckien Högsta odds Spelbolag
Över 1.5 mål 1,51
Över 2.5 mål 2,50
Under 2.5 mål 1,60
Över 3.5 mål 4,90
Under 3.5 mål 1,25
Båda lag gör mål Högsta odds Spelbolag
Ja 2,15
Nej 1,75
Går till semifinal Högsta odds Spelbolag
Danmark 1,60
Tjeckien 2,45
Målskytt och specialodds (Danmark) Högsta odds Spelbolag
Kasper Dolberg gör mål 3,50
Kasper Dolberg gör 2+ mål 21,00
Kasper Dolberg mål + assist 34,00
Kasper Dolberg gör nickmål 20,00
Andreas Cornelius gör mål 3,75
Andreas Cornelius gör nickmål 7,50
Jonas Wind gör mål 3,60
Jonas Wind gör assist 7,20
Yussuf Poulsen gör mål 3,95
Yussuf Polsen 2+ assist 75,00
Martin Braithwaite gör mål 4,00
Mikkel Damsgaard gör mål 4,50
Mikkel Damsgaard gör mål utifrån straffområdet 7,65
Joakim Mæhle gör mål 10,00
Joakim Mæhle gör assist 6,90
Joakim Mæhle mål + assist 38,00
Daniel Wass gör mål 12,00
Thomas Delaney gör mål 13,00
Pierre-Emile Højbjerg gör mål 12,00
Jannik Vestergaard gör mål 13,00
Andreas "AC" Christensen gör mål 19,00
Simon Kjær gör mål 19,00
Målskytt och specialodds (Tjeckien) Högsta odds Spelbolag
Patrik Schick gör mål 3,90
Patrik Schick gör 2+ mål 26,00
Patrik Schick mål + assist 42,00
Petr Ševčík gör mål 14,00
Vladimir Darida gör mål 7,00
Jakub Jankto gör mål 8,00
Tomáš Souček gör mål 7,50
Jan Bořil gör mål 24,00

 Jämför odds på Tjeckien - Danmark i vårt matchcenter!

Bettingsidors odds på Tjeckien - Danmark visar på att Danmark är favoriter inför lördagens drabbning. Det är inget stort favoritskap, men ett favoritskap. Just nu ligger de högsta oddsen på en dansk seger på 2,20 hos NoAccountBet*. Bästa oddsen på en tjeckisk seger ligger på 4,00 hos Expekt*. Ett kryss ligger på odds 3,40 hos NoAccountbet*.

Danmark - En besvikelse eller ett steg närmare triumfen '92?

Även om Danmark enligt svenska bettingsajter bara är favoriter med 60 mot 40, kommer det ses som en total flopp om inte danskarna når semifinalen. Detta skriver vi med största respekt för det tjeckiska landslaget, dem har spelat otroligt bra under detta EM-slutspel.

Om man tittar tillbaka på hur Danmark spelat under detta EM finns det verkligen mycket hopp om att danskarna tar sig till semifinal. I matchen mot Finland spelade inte Danmark bra - Varken före eller efter Eriksens kollaps. Men efter denna match har de inte spelat dåligt en enda minut.

I matchen mot Belgien såg det ut som att danskarna på riktigt bestämt sig för att göra livet svårt för belgierna. Under första halvlek spelades förtrollande bra fotboll, denna energi stanande inte kvar under andra halvlek och man fick nöja sig med en 1-2 förlust.

I matchen mot Ryssland gick Danmark in och spelade med stor glöd. Det blev en välförtjänt 4-1-seger.

Under de första 10-15 minuterna mot Wales såg spelet problematiskt ut från Danmarks håll. Detta pågick till att danskarna valde att spela Andreas "AC" Christensen lite längre upp på spelbanan så att han kunde sätta stopp för Aaron Ramsey. Därefter spelade de blå-vita fantastisk fotboll och vann matchen med hela 4-0.

Nu ska Danmark ta ytterliggare ett steg mot att spela ett bättre EM än vad de danska hjältarna från '92  gjorde. Laget från '92 var ett lag som påminner mycket om det danska landslaget vi ser idag: Det är laget som är stjärnan, dem är villiga att springa, arbeta hårt och offra sig själva för lagets förtjänst.

Du hittar alla våra bettingtips här!

Tjeckien - Inte lika starka som '04

Som vi redan nämnt i ingressen av detta uppsnack torskade Danmark mot Tjeckien i EM 2004. Tjeckien hade ett mycket bättre lag 2004 än vad de har idag. Dem hade namn som Pavel Nedved, Peter Čech, Tomás Rosicky, Jan Koller, Milan Baroš med fler. Idag finns inte denna typ av stjärnor i laget alls.

Precis som i Danmark är det laget som är den stora stjärnan i Tjeckien. Det kan båda illa för grannarna i Danmark, men det betyder åtminstone att dem stor mot en helt annan uppgift i detta EM än i mästerskapet 2004.

Och hur har det gått hittills i EM 2021 för Tjeckien? Laget bestämde sig prompt för att vinna med 0-2 över ett trött skotskt hemmalag. Naturligtvis var det ett bra jobb av tjeckerna att vinna över Skottland, det finns inga enkla matcher i EM-sammanhang.

Efter det spelade de lika mot ett förbaskat bra kroatiskt lag. Jag måste medge att jag missade just denna match, men efter att ha tittat på statistiken för matchen ger det intrycket av att slutresultatet var 1-1.

I den sista gruppspelsmatchen mot England torskade tjeckerna med 0-1. Detta resultat ska dem förstås inte skämmas över mot en stormakt som England.

I åttondelsfinalen mot Holland var förstås tjeckerna totala underdogs. Ett rött kort till Matthijs de Ligt gjorde dock att liveoddsen ändrades snabbt till tjeckernas fördel. Denna match slutade i ett 2-0-resultat som varje tjeck borde vara väldigt stolt över.

Tack vare ett rött kort eller inte var det hursomhelst en stark insats att dräpa de orangea.

Detta blir helt klart den absolut minst stjärnspäckade matchen av de fyra EM-kvartsfinalerna.

Förväntade startelvor samt truppnyheter

Här delar vi med oss av de senaste truppnyheterna och de startelvor vi förväntar oss att lagen kommer starta med.

Danmark

Christian Eriksen är naturligtvis fortfarande vilande. Dessutom är det värt att nämna att kapten och centrala mittfältare Simon Kjær behövde bytas ut efter 75 minuter mot Wales. Skadorna var dock inte värre än att AC Milan-spelaren kunde gå av planen och återhämta sig.

Förväntad startelva 3-4-3: Schmeichel; Vestergaard, Kjær, ”AC”; Mæhle, Delaney, Højbjerg; Stryger Larsen; Damsgaard, Dolberg, Braithwaite

"Ändra inte på ett vinnande koncept", sägs det. Den filosofin tycker vi att landslagstränare Kasper Hjulmand bör använda här. Kasper Dolberg och Jens Stryger Larsen startade mot Wales istället för Yussuf Poulsen och Daniel Wass som inte var spelredo.

Frågan är om inte Stryger Larsen och Dolberg borde spela även om Poulsen och Wass vore redo?

Stryger Larsen spelade solid fotboll mot Wales, där han levererade ett par riktigt bra hörnsparkar. Dolberg gjorde två mål.  Det vore mycket kontroversiellt om inte dessa herrar får lira i matchen på lördag.

Skulle Nice-anfallaren ha svårt mot Tjeckiens försvar såg vi mot Wales att Andreas Cornelius verkar vara i riktigt fin form. Med sina 193 centimeter kommer Parma-anfallaren att vara ett stort hot i luftrummet mot Tjeckiens 184 och 186 centimeter höga mittbackar.

Naturligtvis finns det också möjligheten att både Yussuf Poulsen och Kasper Dolberg startar mot Tjeckien. Då måste dock landslagstränaren svänga sabeln över Mikkel Damsgaard eller Martin Braithwaite.

Tjeckien

Enligt officiella källor är den tjeckiska kaptenen och centrala mittfältaren, Vladimir Darida, tveksam inför lördagens EM-sammandrabbning i Baku. Han var inte med mot Holland heller.

Vad som är mer positivt för tjeckarna är att Slavia Prags kapten och vänsterback Jan Bořil är tillbaka efter att ha suttit på bänken mot Nederländerna.

Tjeckiens förväntade startelva 4-2-3-1: Vaclík; Bořil, Kalas, Čelůstka, Coufal; Souček, Holeš; Ševčík/Jankto, Barák, Masopust; Schick

Är Vladimir Darida  spelklar för uppgörelsen tar han Antonín Baráks plats som mittforward.