Tennisen har rullat igång så smått med träningsmatcher och vår tipsexpert David Thorstensson har visat strålande form.

Vi på Betting tog ett snack med vår tennistipster.

David, du rivstartade den här veckan med att trycka dit en rek till hela 5 gånger pengarna. Hur nöjd är du med det tipset egentligen?

– Jo, men klart som korvspad att jag är nöjd. Sen ska man ju ta det för vad det är med dessa träningsmatcher. Det är ärligt talat vansinnigt mycket enklare att hitta bra odds i såna här matcher än det är i vanliga fall.

– Men jag är extra nöjd med att mina tankar i motiveringen stämde till 100% i just det här fallet. Jag tänkte att Dustin Brown skulle vara så strulig som nästan bara han kan vara, och i den här matchen kämpade han i stort sett inte.

Annars då, tennisen kör en hel del träningsturneringar. Vi gissar att utfallen i matcherna är lite mer slumpartade än vanligt sett till motivation och form är svårt att bedöma?

– Så är det ju. Samtidigt som det där bedömer man ju alltid, med slump, form och så vidare. Just slumpmomentet, hur stort det är, tror jag är en av mina absoluta styrkor och lite är det nog det som gör att jag har så överlägsna siffror som jag har i dubbel.

– Slumpmomentet är större i dubbel än i singel, jag värderar det ofta ganska högt, och får därmed in fler och bättre skrällar i dubbel än i singel. Nu är det kortare matcher i dessa träningsmatcher, spelarnas form är oklar, slumpmomentet blir större, och jag blir överlag bättre som speltipsare.

Det här med att varje set bara går till 4 gem, är det något du tror vi kommer få se i några ”riktiga” turneringar i framtiden?

– Jag blir otroligt besviken om det inte blir så. Man ska inte lura sig att dessa träningsmatcher är någon slags superevent som ingen kan vara utan. De funkar rätt bra när det inte finns några alternativ.

– Men just räknesystemet, man ser väldigt enkelt att det här är det som är framtiden, i alla fall i lite mindre turneringar som behöver fräschas upp.

– Dessutom kör man ju avgörande poäng vid 40-lika i träningsmatcherna som spelas just nu. Jag tror att även det tillhör framtiden.

Avslutningsvis, du rekade tidigare att det inte blir något ATP-spel i år. Oddset var då 5 gånger pengarna. Tror du fortfarande det inte blir något spel mer än träningsmatcher?

– Svaret är att jag tror att det blir mittemellan. Jag skulle säga att vi enligt mig nu är över 50% risk att det inte spelas någon mer ATP-tennis eller några Grand slam-turneringar den här säsongen.

– Expertisen verkar ha landat i att viruset kommer bli kvar under en lång tid, tennisen är extremt beroende av resor, och att då köra igång turneringar, tufft. Jag tror ärligt talat att Australian Open är i riskzonen också då Australien klarat sig så pass bra och kanske inte vill ha en massa löst folk från hela världen inramlandes i landet i januari. 

– Så det speltipset tror jag sitter. Vilket förstås är extremt tråkigt.

– Men på plussidan tror jag att de här träningsturneringarna mer och mer kommer utvecklas till riktiga turneringar. Turneringar som kommer ha mycket prispengar och mycket för spelarna att spela för. Inga rankingpoäng, ingen publik, men så fort folk kommer kunna börja röra på sig lite grann kommer arrangörer ta chansen.

– Jag tror exempelvis att alla de stora, Djokovic, Nadal och Federer kommer spela matcher senare under året. Inte tävlingsmatcher som vi är vana att se det, men väldigt, väldigt intressanta och kvalitativa träningsmatcher med tävlingstouch på.

Bli medlem här på Betting och följ David för att få en notis eller ett mejl varje gång han publicerar sina speltips.

Här på sajten hittar du även fler speltips, en genomgång av olika bettingsidor och svenska spelbolag samt guide till en bra bettingbonus.

Lättnavigerad sajt
Höga odds
Snabba utbetalningar