Vem är egentligen den bästa tennisspelaren den här veckan i Båstad? Vi följer Swedish Open här på Betting.se med dagliga speltips som du hittar här. Vår tennisexpert David Thorstensson har lagt över 3200 spel på sajten sedan starten och har ett imponerande facit. Vi intervjuade honom här om dagen inför turneringen, en genomgång som du hittar här, och idag ber vi honom "bygga" den bästa tennisspelaren från startfältet.

Vi ber helt enkelt vår tennisexpert att plocka ihop bästa möjliga slag från de olika spelarna i startfältet. Sedan frågar vi oss så klart, hur bra skulle den här virtuella tennispersonen bli?

Svaret är ganska bra men inte bäst, kan vi redan nu avslöja.Vem är den bästa tennisspelaren i Båstad?

David, om du skulle bygga ”Turneringens spelare”, det vill säga den bästa möjliga tennisspelaren, från årets ATP-turnering i Båstad, hur skulle det bli då?

– Kul! Jag föddes för att svara på den här frågan! Häng med nu.

Serve

– Tre starka servare finns med. Gulbis, Chardy och Jarry. Om Gulbis brukar allvar och försöker är han nog den allra starkaste servaren, men han har tappat allt de senaste månaderna och stått för bottennapp efter bottennapp. Vi får väl se om han ens dyker upp och i vilket skick. Märkligt, för några år sen lovade han att aldrig sätta sin fot i Sverige igen efter att ha fått bo hemma hos farbror polisen efter vissa nattliga aktiviteter.

Forehand

– Säg den tennisspelare som inte har en bra forehand? Men valet blir ändå enkelt, Verdasco har i min mening en av de 10 bästa forehandsen någon någonsin haft. Kanske att den inte är så skarp som den en gång var, men han plockar ändå hem kategorin klart och tydligt i det här fältet.

Backhand

– Ska man vara lite populistisk här och ta Gasquet kanske? Jag gör nog så, även om hans backhand är grovt överskattad. Vill du veta vem som har sämst backhand i fältet också? Chardy, överlägset. Den som kommer ha bäst backhand i framtiden kan mycket väl bli Mikael Ymer om några år.

Returer

– Här blir det Cuevas eller Chardy. Du får singla slant. Det går inte att välja.

Volley

– Finns det någon spelare i startfältet som spelar volley överhuvudtaget? Det kan faktiskt diskuteras. Det är grusare över hela linjen som är på plats. I brist på annat plockar jag Dzumhur. Nästan aldrig framme vid nätet eftersom att han är så kort, men när han väl hamnar där har han en jäkla känsla och missar sällan. Man ska förresten hålla koll på Dzumhur om man gillar när det händer saker. Han är tennisens just nu argaste man.

Rörelse/fysik

– Det brister inte i fysiken hos spelarna i det här startfältet kan jag säga. Som sagt, grusspelare över hela linjen och grusspelare har sällan slarvat med timmarna på löpbandet.

– Två spelare sticker ut, två spelare som inte har mycket annat än sin fysik. Carballes Baena och Londero. Mycket snabba båda två och blir aldrig trötta. Allra snabbast i startfältet är Dzumhur, men han har kanske inte riktigt uthålligheten på samma sätt som många andra.

Taktik/tennishjärna

– Här var det ju ganska enkelt innan Berrettini strök sig, får jag plocka honom ändå? Det känns som han kan vara med mentalt i det här bygget tycker jag. Berrettini har egentligen absolut inte de slag som man behöver för att vara rankad så högt som han är, men han är fruktansvärt noggrann och tar sällan några felbeslut. Han är bäst i startfältet, men inte överlägsen på det området. Däremot skulle jag säga att han är, eller var, överlägset smartast rent tennismässigt.

Mental styrka

– Åh, hoppas frågan om sämst psyke kommer. Blir en tuff kamp mellan Gulbis och Dzumhur. Men starkast, jag hade nog gärna hållit Berrettini i handen även här om det gällde livet. Mental egenskap igen, så det får räknas tycker jag.

Till sist, hur bra skulle den här spelaren bli?

– Otroligt bra fråga. Leta upp någon som kan svara på den så lovar jag att jag ska läsa med andakt. Men jo, jag tänker försöka och jag känner mig rätt säker på en sak. Eller nej inte rätt säker, helt säker. Den bästa tennisspelaren som jag skapat här hade inte slagit varken Nadal, Djokovic eller Federer.

– Ganska intressant faktiskt att 28 av världens 100 bästa spelare inte kan slå ihop sig till en spelare som är bättre än någon av de bästa, men så är det, och det är faktiskt ett väldigt bra sätt att förklara hur överlägsna de bästa är.

Hur skulle det se ut om de tre bästa var med i sammanställningen?

– Om Nadal varit med hade han vunnit alla kategorier utom serve och taktik. Om Federer varit med hade han vunnit serve, forehand, och volley. Lite färre kategorier, men i andra sidan hade han varit så överlägsen inom dem att det liksom hade räckt och blivit över. Om Djokovic varit med hade han vunnit alla kategorier utom serve.

– Hade turneringens spelare varit rankad topp-10 i världen då? Absolut. Kanske till och med topp-5, men ändå långt, långt, långt efter de bästa.

Läs mer: