Efter att ha vunnit sin rekordbrytande 11:e titel i Monte Carlo under gårdagen är det svårt att säga så mycket annat än att tennisens nuvarande världsetta Rafael Nadal är en helt otroligt överlägsen grusspelare, den mest överlägsna någonsin, alla underlag inräknade. Det har funnits överlägsna spelare även på andra underlag, men Nadals dominans på grus, den går inte att finna någon annanstans.

Missa inte vår analys av oddsen i Australian Open 2021!

Det syns så klart på oddsen, och när det den här veckan är dags för spel på hemmaplan, i Barcelona, där centercourten numera är döpt till Pista Rafa Nadal, så är Nadal snudd på osannolikt stor favorit till att plocka med sig titeln.

Vi kollar till vinnaroddsen från Bethard*, som har högst odds av alla spelbolag på matcherna på ATP-touren.

Rafael Nadal, 1,40

Dominic Thiem, 7

Novak Djokovic, 10

Grigor Dimitrov, 17

David Goffin, 19

Kei Nishikori, 21

Pablo Carreno-Busta, 31

Hyeon Chung, 34

Robert Bautista-Agut, 34

Albert Ramos-Vinolas, 51

Philipp Kohlschreiber, 51

Stefanos Tsitsipas, 67

Andrey Rublev 76

Fernando Verdasco, 81

Pablo Cuevas, 81

Gilles Simon, 81

Massor av andra spelare finns att spela på, det är en stor lottning i Barcelona, 48 spelare i startfältet, men det där är de som står i under 100 gånger pengarna och att slutsegraren inte skulle finnas bland namnen ovan, det är knappast sannolikt.

Och ska man vara riktigt ärlig så är det väl inte heller sannolikt att någon annan än spelaren högst upp i listan vinner. Världsettan Nadal var inte ens i närheten av att vara hotad i något set i Monte Carlo förra veckan. Kvalitén på startfältet här i Barcelona är inte mycket svagare, trots att detta är en 500-turnering, Monte Carlo är en 1000-turnering, men det spelar nog inte så stor roll. Det finns ingen som rör Nadal just nu, och räknar man lite på vad han kommer stå i för odds i sina matcher, 1,40 är faktiskt helt okej på att han går hela vägen. Han kan få möta Novak Djokovic i kvarten, Djokovic som enligt oddsen är en av de främsta utmanarna men när man såg Djokovic i Monte Carlo, det blir nog ingen direkt trevlig upplevelse för honom att möta Nadal på dennes hemmaplan.

1,40 på Nadal, antagligen veckans spelvärde när det gäller slutsegrare i ATP-turneringarna. 

Bethard* uppdaterar sina vinnarodds på ATP-turneringar varje dag, så hinner man inte spela innan turneringen startar här under förmiddagen går det utmärkt att placera sina spel senare ikväll eller imorgon förmiddag istället.