På Midsommarafton är Topptipset laddat med sex VM-matcher! På lördag kväll 20:00 ställs Sverige mot de regerande världsmästarna Tyskland på Fisjt-stadion i Sochi. Sätter Blågult stopp för Die Mannschaft eller blir det ett revanschsuget Tyskland som drar det längsta strået? 


1. Brasilien - Costa Rica 1

Guldfavoriten Brasilien fick en bra start mot Schweiz där Philippe Coutinho böjde in 1-0 till brassarna på ett vackert Coutinho-vis i mitten av den första halvleken. Men Brasilien bjöd in schweizarna i matchen vilket sedan straffade sig. 1-1 slutade matchen och nu måste sydamerikanerna ta tre poäng mot Costa Rica för att det här inte ska bli någon fiaskosommar. Costa Rica behöver ett nytt mirakel. Här ska det dock vara en enorm klasskillnad, i synnerhet nu när brassarna inte har någon marginal att göra någon halvdan insats. Klar etta!


2. Nigeria - Island 2

Alfred Finnbogason och målvakten Hannes Halldórsson blev stora matchhjältar mot Argentina när Island tog sin första poäng i VM någonsin! Nigeria förlorade i sin tur mot ett starkt Kroatien med 0-2, där ett självmål och en straffspark blev skillnaden mellan lagen. Eftersom Super Eagles förlorade öppningsmatchen måste nu afrikanerna ta tre poäng för att inte vara helt uträknade inför den sista gruppspelsomgången. Det här känns oerhört ovisst, men med tanke på att båda lagen lär gå för seger adderat med att ettan streckas extremt hårt utgår vi från tvåan. Men gardera tidigt!


3. Serbien - Schweiz X

Serberna fick en smakstart på VM! Aleksandar Kolarov knorrade in matchens enda mål i öppningsmatchen mot Costa Rica vilket gör att Serbien toppar Grupp E efter första omgången. Schweiz kommer dock in till den här fighten med minst lika bra självförtroende efter att ha löst ett kryss mot guldfavoriten Brasilien, trots underläge. Det här känns väldigt ovisst. Båda parter bör dock vara relativt nöjda med ett kryss, så utgå därifrån. Men det här känns som en match man bara helgarderar!


4. Belgien - Tunisien 1

Belgien vann planenligt mot Panama, utan att imponera. Dries Mertens gjorde 1-0 i början av den andra halvleken och Romelu Lukaku punkterade sedan matchen med sina två kassar. Tunisien är ett försvarsskickligt lag som stod upp bra mot England i öppningsmatchen. Harry Kane avgjorde på stopptid. Känslan är att motståndet skruvas upp ett par snäpp här för Belgiens del. Visst är europeerna stora favoriter, men streckningen har blivit lite väl överdriven. Gör Tunisien en liknande prestation som mot England finns alla chanser att få med sig någon poäng mot Belgien. Ta åtminstone med krysset i alla system som rensar bort duktigt med kuponger!


5. Sydkorea - Mexiko 2

Sydkorea gjorde ingen vidare insats mot Sverige. Det såg uddlöst ut offensivt samtidigt som Blågult lyckades skapa mängder av målchanser och vann tillslut helt rättvist. Frågan är om det var en plattmatch, eller är det så enkelt att Sydkorea inte är bättre? Mexiko stod för omgångens stora skräll när Tyskland besegrades på ett föredömligt sätt. Guillermo Ochoa visade återigen sig från sin bästa sida i ett världsmästerskap och det tekniska och snabba omställningsspelet höll yppersta världsklass. Här måste Sydkorea framåt och således blotta sig betydligt mer än vad man gjorde mot Sverige. Något som bör passa de tequiladrickande mexikanerna som handen i handsken! Dessutom streckas tvåan lågt så utgå från höger.


6. Tyskland - Sverige 1

20:00 på lördag är det dags för Sveriges andra match i Fotbolls-VM 2018. Nu ställs man mot de regerande världsmästarna som lär vara extremt revanschsugna efter premiärförlusten mot Mexiko. Die Mannschaft lyckades inte få hål på en storspelande Guillermo Ochoa samtidigt som mexikanerna lyckades såra tyskarna med sitt snabba kontringsspel. Blågult gjorde jobbet mot ett blekt Sydkorea, där Pontus Jansson axlade Victor Nilsson Lindelöfs roll utomordentligt. Frågan är om det blir Ponne eller VNL bredvid Granen på lördag? Tyskland misslyckas sällan i mästerskap och när ettan streckas under 50 procent, ja då är det bara att spika tysken. Slösa inte med några blågula tecken!


7. Coritiba - Figueirense

Två matcher från Serie B i Brasilien rundar av kupongen. Femteplacerade Coritiba FBC gästas av Figueirense FC. Sett till tabellplaceringarna är den här matchen helt öppen. Men det finns ett par faktorer som talar för hemmalaget. Coritiba har nämligen idel segrar på hemmagräs efter fem spelade matcher i Serie B och med alla tävlingsmatcher inräknade har laget sju raka segrar på hemmaplan. På dessa sju matcher har laget dessutom bara släppt in ett mål! Med tanke på att laget spelade i Serie A i fjol är favoritskapet fullt korrekt. Figueirense har dock bra form och är oerhört svårslagna. Så gardera ettan tidigt! 


8. Bento - Londrina 1

Sao Bento är det enda laget i Serie B som är obesegrade efter elva omgångar. Det har dock blivit alldeles för många kryss-matcher vilket gör att laget inte placerar sig bättre än sexa i Serie B inför omgång 12. Gästande Londrina ligger på den undre halvan och har betydligt sämre form med sina två raka nollpoängare. På resande fot har laget dessutom bara vunnit en match den här säsongen. Så visst är favoritskapet på hemmalaget även befogat här. Känslan är att 1X räcker!


Kassaskåpet! - Brasilien

Eftersom Brasilien kryssade mot Schweiz och Costa Rica förlorade mot Serbien är båda lagen piskade att vinna. En förutsättning som definitivt bör gynna brassarna! Det ska vara klasskillnad här och med tanke på att Costa Rica inte kan parkera bussen i 90 minuter känns ettan kassaskåpssäker.

Varningen! - Tunisien

Belgien vann planenligt mot Panama, men utan att imponera. Tunisien stod för en stark insats mot England, även fast det blev noll poäng. Men kommer man upp i samma nivå här finns alla chanser att plocka poäng mot ett något överskattat Belgien. Utmärkt kupongrensare!

72 rader

1. Brasilien - Costa Rica 1
2. Nigeria - Island x2
3. Serbien - Schweiz 1x2
4. Belgien - Tunisien 1x
5. Sydkorea - Mexiko 2
6. Tyskland - Sverige 1
7. Coritiba - Figueirense 1x2
8. Bento - Londrina 1x

324 rader

1. Brasilien - Costa Rica 1
2. Nigeria - Island 1x2
3. Serbien - Schweiz 1x2
4. Belgien - Tunisien 1x2
5. Sydkorea - Mexiko x2
6. Tyskland - Sverige 1
7. Coritiba - Figueirense 1x2
8. Bento - Londrina 1x