Det är landslagsuppehåll och Stryktipset domineras således av en lång rad landskamper, men längst ner har även några matcher från brittiska League One hittat in på kupongen. Med nationer i spel över hela Europa kommer det bli en intressant omgång. Stormötet i Amsterdam mellan Nederländerna och Tyskland lockar inte minst. Här har ni vår analys mot 13 rätt!

Spelstopp: 15.59

 

1. Nederländerna - Tyskland 1

Vid förra landslagsuppehållet hade lagen exakt samma motstånd. Båda lagen vann mot Peru med 2-1 men lyckades sen inte besegra världsmästarna Frankrike som vann med 2-1 hemma mot Nederländerna och fick 0-0 borta mot Tyskland. I samma veva spelade den rutinerade Wesley Sneijder sin sista match för sitt Oranje och med det överlämnade han bokstavligen tröja nummer 10 till 24-årige Memphis Depay som gjorde båda målen hemma mot Peru. Mot ett Tyskland som fortfarande grämer sig över det bedrövliga uttåget ur VM i somras blir det upp till bevis för detta unga Nederländerna och de har absolut chans här. Många av Joachim Löws gamla världsmästare är just det, gamla, och på hemmaplan kommer Oranje ha stort stöd. Det kommer bli jämnt men en seger här kan bli startskottet på en ny era för hemmalaget! Alla tecken.

 

2. Irland - Danmark 1

Efter höstens interna stridigheter med fotbollsförbundet verkar Danmark äntligen fått ordning på laget igen och de tog en imponerande 2-0 seger hemma mot Wales senast. Båda målen gjordes av Christian Eriksen som sedan han slog igenom för några år sedan har legat bakom det mesta danskarna skapar framåt. Tyvärr verkar det som att de röda kommer till spel utan sin regissör och då har Martin O’Neills gröna armé ett utmärkt läge för skräll. Irland förlorade visserligen borta mot Wales förra omgången men på hemmaplan mot ett Danmark utan Eriksen ska de inte räknas bort. Ettan är en chansning som mycket väl kan gå hem.

 

3. Norge - Slovenien 1

Ännu ett nordiskt lag kommer till spel här, nämligen Norge. De ställs mot Slovenien som har sett bedrövliga ut efter de inledande två matcherna i Nations League. Förra samlingen blev det förlust mot både Bulgarien och Cypern och de ligger nu sist i gruppen. Norge förlorade visserligen också mot Bulgarien men innan dess hann de ta sin femte raka seger när de besegrade Cypern med 2-0 på hemmaplan. Det norska landslaget leds numera av Lars Lagerbäck och trots förlusten imponerade de borta mot Bulgarien som gjorde mål med sitt enda skott på mål. Slovenien skapade inte mycket i bortamatchen mot Cypern och det kommer inte bli lättare mot ett stabilt Norge. Ettan är trolig.

 

4. Bulgarien - Cypern 1

Bulgarien har kopplat greppet om gruppen efter segrar mot både Norge och Slovenien. Nu ställs de mot det på pappret svagare Cypern som faktiskt imponerade hemma mot Slovenien senast och tog en välförtjänt 2-1 seger. Bulgarien leds sedan två år tillbaka av den gamle försvararen Petar Hubchev som var med i förlusten mot Sverige i bronsmatchen 1994. Han verkar föra laget mot nya framgångar. På hemmaplan bör de vara starkare än Cypern och en seger här gör att de springer ifrån lite i toppen av gruppen. Spika ettan.

 

5. Georgien - Andorra 1

Efter segrar mot både Lettland och Kazakstan i förra omgången är Georgien storfavoriter till att ta hem segern i en av grupperna i D-divisionen. De har dessutom bara en förlust på de åtta senaste matcherna och det ska mycket till om tappra Andorra ska kunna stå emot. Gästerna har intressant nog fem raka matcher utan förlust men där återfinns bara en seger och de har bara gjort två mål på de senaste tio (!) matcherna. Hemmalaget borde då bli svårslagna och ettan räcker långt.

 

6. Lettland - Kazakstan 2

Oavgjort mot Andorra och förlust mot Georgien blev det för båda lagen i de inledande två omgångarna av Nations League. Det är alltså två jämna lag som ställs mot varandra och när inget av lagen verkar vara i någon strålande form spelar vi för värdet. Folk har verkat överskatta Lettlands fördel av hemmaplan då de streckas som relativt klara favoriter, trots att de inte lyckades besegra Andorra hemma på Daugava Stadium i Riga senast. Gästerna har inte förlorat något av de senaste tre mötena mot Lettland och med det utgångsläget är tvåan spelvärd. Börja med tvåan men tryck gärna in en helgardering på större system.

 

7. Armenien - Gibraltar 1

Efter två raka förluster ser Gibraltar ut att bli slagpåsen i grupp D4 och Armenien förväntar sig nog en seger hemma i huvudstaden Jerevan. Med Arsenals Henrikh Mkhitaryan i spetsen bör de ha tillräckligt med offensiv kraft för att bryta igenom Gibraltar som släppte in två mål mot både FYR Makedonien och Liechtenstein. Det lilla landet vid Spaniens sydspets har dessutom förlorat de senaste fem matcherna på bortaplan och det är svårt att se hur de ska få med sig några poäng här. Solklar etta!

 

8. FYR Makedonien - Liechtenstein 1

De rödgula FYR Makedonien leds av Serie A-bekantingen Goran Pandev, numera i Genoa, som också gjorde 2-0 målet i segern hemma mot Armenien. Efter den vinsten har Balkan-landet tagit en stabil ledning i sin Nations League-grupp. De ställs nu mot Liechtenstein som hade det svårt mot samma motstånd där de hade endast under 30 procents bollinnehav och släppte till hela 13 skott på mål. Hemmalaget ser ut att vara några klasser bättre än gästerna och ettan bör vara odiskutabel. Makedoniens senaste torsk var en jämn match i VM-kvalet mot Spanien och de har sedan dess visat upp fin form med nio matcher utan förlust. Sviten ser ut att fortsätta här. Ettan kan spikas.

 

9. Burton - Bristol Rovers 2

Efter åtta matcher runt om i Europa avslutas kupongen med fem matcher från de brittiska öarna och League One. Första matchen ser ut att vara kupongens stora skrällchans där Burton finner sig själva som favoriter, trots dålig form och ett taskigt facit mot Bristol Rovers. Gästerna har vunnit tre av de senaste fem mötena mellan lagen och när Burton har tre raka förluster kan det mycket väl bli en till. Ettan har inte mycket värde och väljs därför bort helt. X2!

 

10. Coventry - Wycombe 1

Med imponerande fem raka segrar mot Wycombe kommer Coventry gå in i matchen med stort självförtroende, trots att formen kanske inte är helt på topp. Gästerna vann visserligen förra helgens möte med bottenrivalen Burton men innan dess var det fyra matcher utan seger och det kommer krävas att de bygger vidare på den senaste matchen om det ska bli några poäng här. Hemmalaget är favoriter men streckas för hårt för att spikas. 1X!

 

11. Rochdale - Doncaster 2

Rochdale har bara förlorat en av de senaste fem mötena mellan lagen men formen är inte riktigt med laget just nu och mot en starkt Doncaster kan det bli tufft. Med tre segrar på de senaste fem matcherna anländer bortalaget med helt okej form till Spotland Stadium och de ligger just nu på en sjätteplats i ligan, åtta poäng före Rochdale inför den 13:e omgången av League One. Med förstaplatsen inom räckhåll kommer de gå hårt för segern och så här långt i ligan har de varit ett bättre lag än Rochdale. Räkna med en hård kamp men här ska det vara knapp fördel bortalaget. Strecka från höger.

 

12. Scunthorpe - Peterborough 1

Gästande Peterborough inledde säsongen starkt med fem raka segrar men har sedan dess tappat formen och har nu inför den 13:e omgången fyra matcher utan seger. De ställs inför en tuff utmaning i form av Scunthorpe som har lyckats bra i tidigare möten mellan lagen (ingen förlust på de fem senaste inbördes mötena). Formen är dessutom på uppgång och på hemmaplan har Scunthorpe sett ganska starka ut då de är obesegrade i de sex senaste hemmamatcherna. Det tippas bli en jämn match men här väger vi över mot ettan. Krysset bör dock plockas med tidigt.

 

13. Sunderland - Blackpool 1 - OBS LOTTAS

På grund av att Sunderland har tre spelare på landslagsuppdrag har Sunderland bett om att skjuta upp matchen och så blev också fallet. Matchen kommer därför lottas på och fördelningen är 12-2-2, alltså 75 procents chans till ettan. De oddsen är svåra att gå emot och ettan väljs här.  

 

Kassaskåpet! - Georgien

Mot ett Andorra som har svårt att vinna fotbollsmatcher bör Georgien gå mot sin tredje raka seger i grupp D1 av Nations League. De tog två fina segrar senast och ser ut att vara snäppet bättre än sina konkurrenter i gruppen. Formen är god och gästerna ska inte kunna störa, bombsäkert!

 

Varningen! - Bristol Rovers

Med tre segrar på de fem senaste mötena mellan lagen är det underligt hur Bristol Rovers smitit igenom som en underdog på kupongen. Lagen ser jämnstarka ut på pappret men med tanke på tidigare matcher och det faktum att hemmalaget streckas som klara favoriter är tvåan det solklara alternativet.

 

96 rader

1. Nederländ. - Tyskland 1X2

2. Irland - Danmark 1

3. Norge - Slovenien 1

4. Bulgarien - Cypern 1

5. Georgien - Andorra 1

6. Lettland - Kazakstan X2

7. Armenien - Gibraltar 1

8. Makedonien - Liechten. 1

9. Burton - Bristol Rovers X2

10. Coventry - Wycombe 1X

11. Rochdale - Doncaster X2

12. Scunthorpe - Peterbor. 1X

13. Sunderland - Blackpool 1

 

864 rader

1. Nederländ. - Tyskland 1X2

2. Irland - Danmark 1X

3. Norge - Slovenien 1X

4. Bulgarien - Cypern 1

5. Georgien - Andorra 1

6. Lettland - Kazakstan 1X2

7. Armenien - Gibraltar 1

8. Makedonien - Liechten. 1

9. Burton - Bristol Rovers X2

10. Coventry - Wycombe 1X

11. Rochdale - Doncaster 1X2

12. Scunthorpe - Peterbor. 1X

13. Sunderland - Blackpool 1