Premier League är tillbaka med dunder och brak efter förra veckans landslagsuppehåll. Det ligger cirka 10 miljoner i jackpot och kupongen är laddad med fem matcher från engelska högstaligan. Vi fortsätter sedan med hela åtta matcher från The Championship där det ser ut att finnas några riktiga guldkorn!

Spelstopp: 15.59

 

  1. Bournemouth - Southampton 1

Få hade nog tippat att Bournemouth skulle ligga på en sjätteplats inför den nionde omgången av Premier League men laget har verkligen imponerat så här långt. Eddie Howes unga lagbygge snittar två mål per match och på hemmaplan har de ännu inte förlorat. De ställs nu mot Southampton som var en av förra säsongens stora besvikelser och de ser tyvärr ut att gå mot en ny tung säsong med bara en seger efter åtta omgångar. Med spelare som Callum Wilson och Joshua King i målform kommer The Cherries bli svårstoppade. Spika ettan trots eventuell överstreckning!

 

  1. Cardiff - Fulham 2

Två av Premier Leagues sämsta försvar möts i Wales när Cardiff tar sig an Fulham. Jumbon från Wales är favoriter till att åka ut den här säsongen och med bara två poäng efter åtta omgångar är det egentligen ingenting som talar för något annat. De ställs mot ett offensivt satsande Fulham som trots svåra matcher i inledningen av säsongen har försökt spela samma anfallsfotboll som de gjorde under fjolåret i The Championship. De hamnade visserligen två poäng bakom Cardiff förra säsongen men Londonlaget investerade kraftigt i spelartruppen under sommaren och ska vara det bättre laget. Cardiff har än så länge inte visat några tecken på att de är tillräckligt bra för högstaligan och när de streckas som knappa favoriter är övriga tecken betydligt mer intressanta.

 

  1. Newcastle - Brighton 1

Åtta matcher utan seger är facit så här långt för Rafa Benitez och Newcastle men de har till sitt försvar haft ett oerhört tufft spelschema med matcher mot fem topplag. Trots det har de svartvita försvarat sig tappert och gjort sig förtjänta av en seger. Hemma mot ett blekt Brighton är nog bästa chansen hittills på säsongen då bortalaget inte har imponerat i inledningen av säsongen och dessutom sett ännu svagare ut på resande fot. Dags för The Magpies att vända på skutan. Etta!

 

  1. West Ham - Tottenham 1

Spännande derby på London Stadium där West Ham hoppas bygga vidare på senaste hemmasegern mot Manchester United och ta tre friska poäng mot Tottenham. Hemmalaget gjorde en hel del värvningar inför säsongen och efter en trög start verkar Manuel Pellegrini äntligen fått ordning på manskapet efter att ha bytt till en mer balanserad 4-3-3 uppställning. Anfallstrion Anderson, Arnautovic och Yarmolenko har visat att de kan göra mål på de flesta och mot ett slitet Tottenham med vissa skadebekymmer ska de kunna utmana. Många tittar i tabellen och räknar med att Spurs ska ta en komfortabel seger men de har trots ligaplaceringen inte imponerat. Med Alli, Vertonghen, Dembélé och troligen Eriksen borta är det långt ifrån det starkaste laget som tar sig an West Ham. Skrälläge. Börja med ettan men samtliga tecken rekommenderas.

 

  1. Wolverhampton - Watford 1

Nykomlingen Wolverhampton var tippade att göra bra ifrån sig i Premier League den här säsongen men få hade nog tippat på en sjundeplats inför nionde omgången. På hemmaplan har de sett stabila ut och är än så länge obesegrade. Inte ens Manchester City lyckades besegra de orangea vargarna på Molineux Stadium. Här ställs de mot högtflygande Watford som ser ut att vara på väg utför efter en lysande start på säsongen. The Hornets var obesegrade efter sex omgångar men nu har de två raka förluster och ser ut att gå mot en tredje. Ettan bör sitta.

 

  1. Aston Villa - Swansea 2

Det var visserligen några år sedan lagen möttes men bortalaget Swansea har smått otroliga fem raka segrar mot Aston Villa och det kommer ge dem lite extra råg i ryggen inför matchen. Walesarna ligger dessutom två poäng ovanför hemmalaget inför helgens match och med tanke på det känns det en smula underligt att Aston Villa streckas som solklara favoriter. Tvåan har stort spelvärde och bör tas med i alla system. Gubbgarderingen etta-tvåa testas.

 

  1. Brentford - Bristol City 1

Brentford är obesegrade i alla sju tävlingsmatcher de har spelat på hemmaplan den här säsongen och mot ett formsvagt Bristol City borde de gå mot en ny seger. Formen är visserligen inte bländande för hemmalaget med tre oavgjorda matcher i rad men på Griffin Park är de starka och en seger här kan ta The Bees upp på slutspelsplats. Den unge franske anfallaren Neal Maupay har fått ett stort genombrott och med tio mål på lika många matcher toppar han skytteligan. Mål blev det också i förra matchen mot Leeds och kan han fortsätta målformen kommer det bli svårt för bortalaget. Säker etta!

 

  1. Ipswich - QPR 2

Hemmalaget streckas lite oväntat som stora favoriter inför lördagens drabbning mot QPR och då ser tvåan ut att ha stort spelvärde. Gästerna har tre raka matcher utan förlust mot Ipswich och trots en dalande form har de faktiskt fått med sig några poäng på bortaplan den senaste tiden. Ipswich har inte vunnit en enda match på hemmaplan hittills utan har fem oavgjorda och en förlust så här långt på Portman Road. Värdet finns på X2 här!

 

  1. Stoke - Birmingham 1

Stoke är traditionellt starka på hemmaplan och efter en svag inledning på säsongen verkar de ha hittat tillbaka till just det då de har vunnit fyra av de fem senaste tävlingsmatcherna i Stoke-on-Trent. Birmingham är inget dåligt lag och formen pekar uppåt med åtta matcher utan förlust men av dessa har de bara tagit två segrar och frågan är om de rår sig på Stoke här. Fördel ges ändå till The Potters som ser ut att hittat tillbaka till det spel som gjorde de rödvita så svåra att besegra hemma i Stoke. Börja med ettan som med fördel kan garderas på större system.

 

  1. Wigan - West Bromwich 1

West Bromwich har imponerat i inledningen av säsongen och ligger på en andraplats efter 31 mål på bara tolv matcher, vilket har gett sju segrar totalt. En klar majoritet av både målen och segrarna har dock kommit hemma på The Hawthorns. På resande fot har WBA däremot bara två segrar så här långt. Denna lördag står de därför inför en svår utmaning i form av Wigan som ännu inte har förlorat hemma på DW Stadium den här säsongen. The Latics återfinns förvisso bara på en tolfteplats men tittar man på hemmafacit är de tredje bäst i ligan. Tuff match för West Bromwich helt enkelt och när de ändå streckas som favoriter har ettan bra värde och spikas som utgång.

 

  1. Nottingham - Norwich 2

Två jämna lag ställs mot varandra på City Ground. Det skiljer bara en poäng lagen emellan efter tolv omgångar. Norwich verkar trivas med att spela på bortaplan och har skrapat ihop sex raka matcher utan förlust på resande fot (alla tävlingar). Här ställs The Canaries mot ett oerhört hemmastarkt Nottingham Forest och det ser ut att bli en väldigt spännande match där båda lagen har stor chans till seger. Det reflekteras dock inte i streckningen som tydligt favoriserar hemmalaget, trots att Norwich bara har förlorat en av de fem senaste matcherna mot Nottingham. Gästerna kan mycket väl störa här. Fint läge att gå emot strömmen. Börja med X2!

 

  1. Reading - Millwall 1

Bottenmöte mellan två lag som har haft stora problem så här långt. En seger på de fem senaste hemmamatcherna imponerar inte direkt för Reading. Den kom dock mot bottenkollegan Hull och här väntar ett möte av liknande karaktär. Mycket viktiga poäng på spel således. Millwall har heller ingen vidare form och på bortaplan är The Lions svaga med två poäng på sex matcher hittills. Svårtippat men hemmafördelen är en tydlig faktor. Inte fel att ta ställning och det görs för Reading. Ettan är en trevlig chansspik!

 

  1. Hull - Preston 2

Ännu ett bottenmöte när Hull tar sig an Preston. Hemmalaget är helt ur form, har inte lyckats vinna på fem raka matcher och ligger alltjämt sist i tabellen. Hos gästerna ser det inte mycket bättre ut, bara en poäng ovanför Hull men formen är svagt uppåtgående och de har kämpat till sig en liten poängsvit med två raka matcher utan förlust. I förra omgången vann Preston hemma mot Wigan med hela 4-0 och kan de ta med sig det in i den här matchen kommer Hull få det svårt. Räkna inte med någon stormatch men Preston ska gälla som det bättre laget. Värdet finns på bortalaget. Strecka från höger.

 

Kassaskåpet! - Bournemouth

Längst upp på en relativt osäker kupong hittar vi Bournemouth som tar sig an Southampton hemma på Vitality Stadium. Bournemouth är än så länge obesegrade på hemmaplan och ett Southampton som har sett bleka ut ska inte kunna störa.

 

Varningen! - West Ham

Derby på London Stadium och även om Tottenham ligger stadigt i toppen av tabellen har spelet inte imponerat. West Hams senaste hemmamatch var mot Manchester United där de tog en välförtjänt 3-1 seger. Anfallstrion Arnautovic, Anderson och Yarmolenko var inblandade i alla tre målen och kan de komma upp i samma nivå denna lördag kommer de vara ett stort hot mot Tottenhams backlinje. Gå för skrällen i match 4!

 

96 rader

  1. Bournem. - Southamp. 1
  2. Cardiff - Fulham X2
  3. Newcastle - Brighton 1
  4. West Ham - Tottenham 1X2
  5. Wolves - Watford 1
  6. Aston Villa - Swansea 12
  7. Brentford - Bristol C 1
  8. Ipswich - QPR X2
  9. Stoke - Birmingham 1
  10. Wigan - West Brom 1
  11. Nottingh. - Norwich X2
  12. Reading - Millwall 1
  13. Hull - Preston X2

 

864 rader

  1. Bournem. - Southamp. 1
  2. Cardiff - Fulham X2
  3. Newcastle - Brighton 1
  4. West Ham - Tottenham 1X2
  5. Wolves - Watford 1
  6. Aston Villa - Swansea 12
  7. Brentford - Bristol C 1
  8. Ipswich - QPR X2
  9. Stoke - Birmingham 1X
  10. Wigan - West Brom 1X
  11. Nottingh. - Norwich 1X2
  12. Reading - Millwall 1
  13. Hull - Preston 1X2