Kupongens tre första matcher hämtas från Fotbolls-VM, där två spikar och en “favorit i fara” identifieras! Fem matcher synas därefter från den svenska fotbollen där det finns gott om värde att tälja i Division 1 och 2. Häng med i jakten mot åtta rätt och bra utdelning!

Spela Topptipset här!

 

Spelstopp: 13.59

 


1. Portugal - Marocko 1

Portugal, eller Cristiano Ronaldo, lyckades knipa en poäng i den sprakande tillställningen mot Spanien i öppningsmatchen. Spanien var det spelmässigt starkare laget men Ronaldo stod för en makalös insats och inledde VM med att göra ett hattrick. Marocko inledde matchen mot Iran riktigt bra, och trots flera bra lägen gick marockanerna mållösa från premiären. Matchens enda mål gjordes istället av Iran vilket sätter afrikanerna i en prekär sits inför det här mötet. Något som hittills har varit väldigt återkommande i Fotbolls-VM är att det inte alls skiljer så mycket mellan A och B-nationer, som många på förhand kanske hade trott. Bortsett från Saudiarabien och Panama. Visst är Portugal favoriter, men ettan streckas alldeles för hårt så gardera omgående! Det här är en favorit i fara!

 


2. Uruguay - Saudiarabien 1

Saudiarabien har fått känna på motorsågen efter premiärmatchen. Trots att Rysslands spel hackade i stort sett hela matchen kunde värdlandet vinna matchen med hela 5-0! Uruguay som är gruppens stora favoriter tog tre blytunga poäng mot Egypten senast. De ljusblåa sydamerikanerna har en oerhört stark centrallinje som bör kunna ta nationen långt i det här mästerskapet. Oavsett streckning är den här ettan klar, ja till och med solklar!

 


3. Iran - Spanien 2

Som tidigare nämnt slutade det oavgjort i derbyt mellan Portugal och Spanien. Men spanjorerna kändes bra mycket vassare och hade portugiserna inte haft Cristiano Ronaldo på planen hade det blivit en ensidig historia. Iranierna vann som ni alla vet mot Marocko med 1-0 i premiären, där Saman Ghoddos låg bakom det sena avgörande målet. Här stöter man dock på annat motstånd - ett Spanien som bör vara revanschsuget trots att spanjorerna visade klass i premiären. Spanien är bättre på varenda position och nu när man dessutom är piskade att vinna är känslan att europeerna löser det. Klar tvåa!

 


4. Karlskrona - Torns IF 2

I Division 1 Södra går nykomlingarna Torns IF riktigt starkt! Gästerna fick förvisso bara 1-1 mot tabelljumbon Åtvidaberg senast, där Torns Adam Olofsson kvitterade fyra minuter in på stopptiden. Skåningarna ligger trea i tabellen inför omgång 13, men laget är på samma poäng som Mjällby som toppar Söderettan. Dessutom har gästerna fyra raka matcher utan nederlag, så formen är det definitivt inget fel på även fast den senaste insatsen inte var någon topp-prestation. Karlskrona ligger i botten av tabellen och har bara plockat en pinne på de fyra senaste matcherna. Dessutom är den viktige mittbacken Jesper Gustafsson avstängd i det här mötet efter sitt röda kort senast mot Kristianstad. Utgå från höger.

 


5. Lunds BK - Mjällby 2

Mjällby tappade sina första poäng hemma på Strandvallen i Sölvesborg mot Oskarshamn AIK senast. Det var dock bara sekunder ifrån att Mjällby löste tre poäng då Oskarshamns Sebastian Huenul-Helgesson kvitterade med matchens sista spark.  Blekinge-klubben slutade tvåa i tabellen i fjol och allt tyder på att laget kommer att vara med och slåss om Superettan-platserna även den här säsongen. Lunds BK som har två raka segrar i bagaget ligger i mitten av tabellen. Gästerna ska vara ett par snäpp bättre än Lund men på resande fot är man långt ifrån lika starka som hemma i Sölvesborg. Mjällby får tipset, med reservation!

 


6. Karlberg - Lidingö 1

I Division 2 Norra Svealand har huvudstads-klubben Karlbergs BK prickat in formen! Laget har nio raka matcher utan nederlag och sju av dessa har slutat med full pott. Hemma på Stadshagens IP är laget fortfarande obesegrade den här säsongen och nu har Karlberg blandat sig i toppstriden på allvar. Gästande Lidingö är trots en match mindre spelad bara en poäng bakom Karlberg i tabellen. Detta trots en ganska dyster form. Senast stod dock gästerna för ett trendbrott då Sundyberg besegrades med 1-0. Dessförinnan hade Lidingö fyra raka förluster i alla tävlingar. Bäst värde finns hos hemmalaget och med tanke på formen så är det självklart att vi utgår från ettan.

 


7. AFK Linköping - Värmbol 1

Vi håller oss kvar i Division 2 men byter fokus till Södra Svealand. Inför omgång 12 ligger lagen på samma poäng (13). AFK Linköping räckte inte riktigt till mot Enskede senast där laget förlorade med 0-3, men matchen innan vann Linköping mot tabelljumbon Eskilstuna City med 4-0. Värmbols FC förlorade senast hemma mot Haninge, men på resande fot trivs gästerna betydligt bättre. Faktum är att Katrineholm-klubben har två raka segrar på bortaplan. Dessutom är gästerna obesegrade på resande fot den här säsongen. Värdet finns dock hos hemmalaget, så utgå från vänster. Men gardera omgående då känslan är att det här kan sluta hur som helst!

 


8. Nosaby - Hässleholm 1

Inför omgång 12 ligger Nosaby IF på en tredjeplats i Division 2 Östra Götaland. Formen sviktar dock. Hemmalaget har två raka förluster där laget dessutom gått mållösa, trots överkomligt motstånd. Det bör däremot vara ett utmärkt läge att studsa tillbaka här när IFK Hässleholm gästar Nya Vallbjörka. Gästerna har också tveksam form och dessutom har Hässleholm bara tagit två poäng på bortaplan under säsongen. Därav synas ettan först, men gardera tidigt även här!


 

 

Kassaskåpet! - Uruguay

Uruguay har stor mästerskapsrutin och är bättre än Saudiarabien på varenda position. Och med tanke på hur pass urusla araberna från Saudi var i premiären är känslan att det här bara kan gå åt ett håll. De ljusblåa sydamerikanerna vinner, tämligen enkelt!

 

Varningen! - Marocko

Marocko har ett ramstarkt försvar och får marockanerna stopp på Cristiano Ronaldo finns alla chanser i världen att plocka poäng här. Portugiserna blir alldeles för högt streckade så det här känns som ett utmärkt läge att plocka med så många tecken som möjligt i jakten på fin utdelning.

 

 

72 rader

1. Portugal - Marocko 1x2
2. Uruguay - Saudiarab. 1
3. Iran - Spanien 2
4. Karlskrona - Torns IF x2
5. Lunds BK - Mjällby 2
6. Karlberg - Lidingö 1x
7. AFK Link. - Värmbol 1x2
8. Nosaby - Hässleholm 1x

 

324 rader

1. Portugal - Marocko 1x2
2. Uruguay - Saudiarab. 1
3. Iran - Spanien 2
4. Karlskrona - Torns IF 1x2
5. Lunds BK - Mjällby x2
6. Karlberg - Lidingö 1x
7. AFK Link. - Värmbol 1x2
8. Nosaby - Hässleholm 1x2