Herrarnas landslagsuppehåll gör att Topptipset öppnar upp för hela sex matcher från damernas Champions League. Där är det gott om svenskor inblandade, och det blir såklart extra spännande att se om Linköping kan störa den franske jätten PSG som kommer på besök. Innan damfotbollen tar fullt fokus, med flera av de stora förhandsfavoriterna i farten, skall det dock avhandlas spansk cupfotboll från den tredje omgången av Copa del Rey.

Spelstopp: 18.29

 

 1. Lugo - Alcorcon X

Spanien är först ut på kupongen med två matcher från Copa del Rey. Galiciska Lugo, ungefär en timmes bilfärd västerut från A Coruna i nordvästra Spanien, tar emot Alcorcon från Madrid. Gästerna, som förmodligen är mest kända för att slagit ut Real Madrid ur cupen för ett antal år sedan, har fått en mycket fin start på ligasäsongen. Laget återfinns på fjärdeplats i Segunda efter åtta raka matcher utan förlust. Elva platser längre ner i tabellen hittar vi Lugo. Galicierna är dock normalt sett hemmastarka och även om formen är klart bättre hos bortalaget så har Lugo historiskt sett övertaget. Tidiga omgångar i cuperna är notoriskt svårtippade så vi kritar på med samtliga tecken.

 

 1. Zaragoza - Cadiz 1

Vi stannar i norra Spanien men beger oss österut till Aragonien där klassiska Real Zaragoza tar emot Cadiz på La Romareda. Hemmalaget har efter en mycket fin fjolårssäsong, där man tog sig hela vägen till playoff, haft en ganska trög inledning på hösten. Cadiz går inte heller från klarhet till klarhet, och faktum är att inget av lagen vunnit på fem matcher vardera. Zaragoza är dock ett bättre lag i grunden och har dessutom hemmafördelen. Strecka från vänster.

 

 1. Linköping - PSG 2

Vi börjar äventyret i damernas Champions League hemma i Sverige där Linköping tar emot jättarna från den franska huvudstaden. Vårt svenska hemmalag har haft en ganska medioker säsong i Allsvenskan där före detta PSG-spelaren och stora stjärnan Kosovare Asllani inte alls presterat som förväntat. PSG är dock inte utan svenskor för den sakens skull med både Emma Berglund och Hanna Glas i laget i jakten på inhemska suveränerna Lyon. Ett storsatsande bortalag får ses som klara favoriter. X2 räcker långt,

 

 1. LSK - Bröndby 1

Match 4 hämtas från vårt kära grannland Norge där Lilleström tar emot danska Bröndby i en repris från förra årets sextondelsfinal. Det dubbelmötet slutade med Lilleström som vinnare efter totalt 3-1 och vi kan således förvänta oss ett revanschsuget bortalag. Då gäller det att danskorna lyckas hantera den norska landslagsmittfältaren och storstjärnan Emilie Haavi som med tre mål de fyra senaste matcherna visar stark form. Bröndby är dock inte heller ofarliga och norskorna måste se upp med Nicoline Sörensen, som sänkte Juventus i förra omgångens dubbelmöte med två mål. Hemmalaget är aningen starkare och ettan ser ut att ge fint värde så vi börjar där.

 

 1. Wolfsburg - Atlético Madrid 1

Wolfsburg, med den svenska lagkaptenen Nilla Fischer i spetsen, har tagit sig till final två av de tre senaste åren i Champions League. Truppen är mer eller mindre intakt och laget går således in i matchen mot Atlético som klara favoriter. Med det sagt är Atlético Madrid inget lag man går ut och kör över. Spanjorskorna slog ut Manchester City i den senaste omgången och har dessutom inlett den spanska ligan strålande. Tyskorna är rättmätiga favoriter men det är inte dumt att plocka med ett lågt streckat kryss i jakt på utdelning.

 

 1. Barcelona - Glasgow C 1

Åter till Spanien där ett höstvarmt Barcelona gästas av Glasgow. Katalanerna har precis som på herrsidan världens kanske bästa spelare, Lieke Martens, i sin trupp. I fjol räckte det till kvartsfinal där det blev respass mot slutsegrarna Lyon. Det vill man toppa i år och då är lottningen mot det skotska huvudstadslaget väldigt tacksam. Glasgow, som i fjol åkte ur turneringen mot Shymkent från Kazakstan, är nämligen inte alls på samma nivå som hemmalaget. Barca vinner!

 

 1. Zürich - Bayern München 2

Även här är det klasskillnad. Förutom en plump mot Wolfsburg i ligan har Bayern München stått för en mycket fin säsong. Det syntes i bland annat förra omgången då tyskorna slog ut serbiska Subotica med sammanlagt 11-0. Även om det förmodligen inte kommer rinna iväg lika mycket här så finns det ingenting som talar för hemmalaget som förra året fick respass av ett litauiskt lag. Gästerna vinner.

 

 1. Chelsea - Fiorentina 1

Sista matchen hämtas från London där Chelsea med svenskorna Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Hedvig Lindahl i förgrunden tar emot Fiorentina. Hemmalaget kommer likt Bayern Munchen med 11-0 i bagaget från den förra omgången och en svidande förlust mot en ligarival efter 0-5 mot Arsenal senast. Damfotbollen i Italien har inte kommit lika långt som i de andra traditionellt stora europeiska ligorna och det är således svårt att se något annat än en hemmaseger.  Kupongens sista tecken blir en etta.

 

Kassaskåpet! - Barcelona

Barcelona har både hemmaplan och en klart starkare trupp i sin ringhörna och kommer gå på knock direkt i den första av två rundor mot ett historiskt svagt Glasgow. Klasskillnad!

 

Varningen! - Atlético Madrid

Om det är något av de stora lagen som skall tappa segern är det Wolfsburg. Inte för att de är dåliga utan för att Atlético, till skillnad från de andra storlagens motståndare, är ett riktigt bra fotbollslag. Även om bortasegern är något långsökt är oavgjort inte alls osannolikt. Till under 20 procent skall krysset synas!

 

32 rader

 1. Lugo - Alcorcon 1X
 2. Zaragoza - Cadiz 1X
 3. Linköping - PSG X2
 4. LSK - Bröndby 1X
 5. Wolfsburg - Atlético M. 1X
 6. Barcelona - Glasgow C. 1
 7. Zürich - Bayern M. 2
 8. Chelsea - Fiorentina 1

 

144 rader

 1. Lugo - Alcorcon 1X2
 2. Zaragoza - Cadiz 1X
 3. Linköping - PSG X2
 4. LSK - Bröndby 1X2
 5. Wolfsburg - Atlético M. 1X
 6. Barcelona - Glasgow C. 1
 7. Zürich - Bayern M. X2
 8. Chelsea - Fiorentina 1